Колишні міліціонери перекрили дорогу, бо хочуть законної пенсії 5000-9000 грн

Колишні міліціонери перекрили дорогу, бо хочуть законної пенсії 5000-9000 грн
  • Ветерани та пенсіонери органів внутрішніх справ перекрили трасу біля м’ясокомбінату 12 грудня з 12.00 до 13.00.
  • Вони вимагають перерахунку пенсій, оскільки за законом мали б отримувати 5000-9000 грн, а отримують 1500 грн.

Акції протесту через відсутність перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відбуваються по всій Україні. Загалом, у скрутному становищі опинилися близько 2,5 тис. правоохоронців.

- Тобто, законом Про поліцію нас "виштовхали" з правоохоронної системи, ніби ми і не працювали там взагалі, - каже координатор акції у Тернополі Ігор Кулик.  - Сам пропрацював у МВС 22 роки, був підполковником міліції. Чому я повинен отримувати 1500 гривень пенсії, коли ті, хто вийшов на пенсію після виходу цього закону отримують 5000-9000 грн? Ми просто відстоюємо свої законні права.

Відео дня

Трасу Тернопіль-Чернівці-Івано-Франківськ перекрили на годину. Протестувальники кажуть, що швидкі, автобуси та машини з дітьми пропускали.


- Вже рік не відбувається перерахунок пенсій, - каже колишній міліціонер Любомир Балук. - Можливо це і радикальний метод, але так вже повелось в країні, що без протестів людей ніхто не почує. Дехто з водіїв підтримував. А були і такі, що казали, чого протестуєте, мовляв "мєнти" і так нормально заробили. На жаль, через упереджене ставлення до міліціонерів страждають чимало порядних правоохоронців, які пропрацювали не один десяток років.

Якщо влада не дослухається до вимог, протести обіцяють продовжувати. Активісти вже планують пікет ОДА.  

Фото Юлії Нікітіної, Тараса Сеніва та Любомира Балука.

Коментарі (31)
  • David Starr

    Я б не ставив усіх під одну гребінку. Всюди є нормальні люди, що просто роблять свою роботу, а в ментовці працювати зовісім нелегко. Суть проблеми не у тому, що "всі менти козли", а у нерівності їх прав, тому їх вимоги цілком логічні.
  • Народ

    А шибеницю їм! Паразитам, бандитам  в погонах!   Грабили народ і хочуть продовжувати грабити! Нехай  йдуть   на поля  і   вирощують картоплю і буряк!
  • Котигорошко Іван Змійодавович

    НУ НУ під ОДА....дивіться щоб там десь не схопили чарівних пєндєлів від тих(невинних) кому ви колись "добре зробили"
  • Сергій

    Читаю коментарі і думаю.От вам і реакція «народу» на законні вимоги песіонерів МВС.Виглядає так,що міліції не треба було. Ті що накрали чи нахабарували на тій акції присутні не були,вони і зараз при посадах,або при добрих пенсіях,можливості «зробити» собі високу песію були і тоді. Розумію чому ми так живемо. Там де інші нації гуртуються проти несправедливої влади і спільно відстоюють свої права наші українці ,на жаль, починають мірятися,хто більш стражденний, нужденний,чи має більше прав на ті чи інші блага... . Сумно.

    Anonymous reply Сергій

    45 років бику, ним орати можна, воно 25 років відбембало і 9 тисяч пенсії йому? А х в задницю і нехай працювати йде, а не дорогу падло перекриває.

    Шрубковский Руслан reply Anonymous

    А ты попробуй сам "відбомбенити" 25 років! Каждый день без выходных и сна! И не знаешь вернешься ты домой или нет! По статистике,  70% милиционеров, выйдя в 45 лет на пенсию не доживают до 55 лет! Я уже пятерых своих сверстников - коллег похоронил! Так что закуси удила!

    Anonymous reply Шрубковский Руслан

    Бухати менше треба, то доживатимуть.

    Герасимчук Ростислав reply Шрубковский Руслан

    Пішов ти мусор клятий

    Анонім reply Шрубковский Руслан

    Шрубковський - пнх..

    с.карпович reply Сергій

    коментарі просто показують ставлення до ментів.хто попадав до них той мене розуміє.99% там не мають ні совісті ні простої людяності.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up