Лілія Мусіхіна: "Наші вороги префарбувались і назвались братами"

Лілія Мусіхіна: "Наші вороги префарбувались і назвались братами"

21 листопада Україна відзначає уже четверту річницю початку Революції Гідності. Загалом, на думку багатьох учасників Майдану, у 2013 році багато чого не вдалось. Але разом з тим, з тогочасних подій українці винесли багато уроків – приємних і гірких. Чого варта та наука, спробували розібратись й ми.

Усім героям публікації, які були учасниками Євромайдану, ми задавали однакові питання. Цікавились: якби повернутись на чотири роки назад, чи вийшли б знову на Майдан? Які уроки винесли? І чи було на Майдані таке, про що ніколи й за жодних обставин не розповіли б своїм дітям.

Лілія МУСІХІНА, провідний фахівець відділу зв’язків з громадськістю Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки:

Відео дня
  • Чи вийшла б я на Майдан? Вийшла. Це не залежить від мене. Це - несвідомо. Бути з своїм народом? А як інакше? Я його частинка. Частина океану - крапля. Вона - така як і всі. Все, що робиться з іншими - вона відчуває і своєю малістю творить велике... Ні про що не шкодую. Лише про те, що ми не дотиснули до кінця. Наші вороги префарбувались і назвались друзями та братами. Від цього - боляче і гірко, бо не знаєш, кому можна довіряти. Я дуже хочу сподіватись, що у нас вийде, інакше все за нами доведеться доробляти нашим дітям. Революція, війна - це страшно. Це погано. І я не хочу, щоб все це за мною доробляла моя дитина.

Колись, коли вона буде достатньо дорослою, я розкажу їй все. А може й не розкажу, бо не знаю, чи ті, хто був поруч, захочуть, щоб це ще хтось знав. Колись ми гірко жартували з цього приводу: «Подій багато, а дітям розказати не буде що». А тоді додавали: "А онукам - вже можна". А ще вбиває мене надмірне честолюбство, коли починаємо вирішувати, хто більший революціонер, воїн, волонтер... Це вбиває нас, як єдність, як спільноту... І це гірко та образливо. Бо своїми руками руйнуємо те, що тільки почали будувати.

Найвражаючим на Майдані була єдність. Її зараз мені дуже сильно бракує. Вона ж була! А куди поділась - не знаю. Може, поховали ми її самі під медалями та грамотами, сипаними щедрою рукою - не знаю. Ми забуваємо про наших загиблих, про сиріт, про те, що точиться війна. От що страшно.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up