Польська залізниця дозволила українцям безкоштовно користуватися поїздами в Польщі

Польська залізниця дозволила українцям безкоштовно користуватися поїздами в Польщі

Правила безкоштовного користування польською залізницею

Відтепер українці, які не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на поїзд від Укрзалізниці, оформлений в Україні для проїзду в Польщу, можуть надавати його для оформлення безкоштовних проїздних документів територією Польщі.

Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу, - він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, але й надалі.

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються такими ж. Скористатись можливістю безкоштовного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон з 24 лютого та належать до наступних груп:

Відео дня

- діти до 18 років;

- жінки;

- чоловіки старше 60 років;

- чоловіки віком від 18 до 60 років з інвалідністю.

Посадка в поїзди - за заздалегідь отриманими в касі безкоштовними квитками, які видаються за умови пред'явлення закордонного паспорта громадянина України, або проїздного документа від Укрзалізниці на поїзд до Польщі, або Повідомлення про присвоєння номеру PESEL разом з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Громадянам з інвалідністю також треба пред'явити документи, що підтверджують їх інвалідність (українські - також підходять). Громадяни, інвалідність яких видно неозброєним оком, можуть не надавати відповідні документи.

Перевозити багаж та тварин громадяни України можуть безкоштовно.

З Польщі українці також можуть безкоштовно виїхати далі за кордон, дотримуючись тих самих правил (безкоштовні квитки доступні в міжнародних касах).

Коментарі

keyboard_arrow_up