Росія не досягає успіхів на сході. Ворог відступає: про що пише світова преса

Росія не досягає успіхів на сході. Ворог відступає: про що пише світова преса

Перші шпальти світових ЗМІ про війну Росії в Україні

Західні чиновники: Росія не досягає успіхів на сході

 

Відео дня

КИЇВ, Україна — Майже через три місяці після того, як Росія шокувала світ, вторгнувшись в Україну, її військові зіткнулися з війною, перспективою більшого НАТО і противником, підкріпленим перемогами на полі бою та поза ним.

Високопоставлені дипломати з НАТО зустрілися в Берліні з главою альянсу і заявили, що війна «йде не так, як планувала Москва».

«Україна може виграти цю війну», – сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, додавши, що Альянс має продовжувати надавати військову підтримку Києву. Він говорив за відеопосиланням, коли одужує від COVID-19.

На дипломатичному фронті Фінляндія та Швеція зробили кроки, щоб наблизити їх до членства в НАТО, незважаючи на заперечення Росії. Фінляндія оголосила в неділю, що прагне приєднатися до НАТО.

Через кілька годин правляча партія Швеції підтримала власну заявку країни на членство, що могло призвести до подання заявки за кілька днів.

Якщо дві неприєднані північні країни стануть частиною альянсу, це буде образою для президента Росії Володимира Путіна, який назвав розширення НАТО в Східній Європі після холодної війни загрозою для Росії. НАТО каже, що це суто оборонний альянс.

Під час недільного візиту до Швеції лідер меншини в Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що Фінляндія та Швеція будуть «важливими доповненнями» до НАТО і що США повинні швидко ратифікувати своє членство. 

«WSJ» - «Російські солдати розстріляли трьох братів. Один вижив».

Його звіт є серед багатьох справ про військові злочини, які розробляють прокурори

Сині та жовті прапори та квіти можна було побачити біля меморіалу концтабору Маутхаузен у неділю. Війна в Україні також була темою відзначення звільнення табору військами США 77 років тому. Сьогодні, як і раніше, важливо чинити опір, сказав Віллі Мерні, голова австрійського комітету Маутхаузена. «Ми вважаємо своїм обов'язком сказати «ні» ясно і недвозначно у воєнному конфлікті». Якщо переможець абсолютно необхідний, за словами Мереньї, "тоді не нації, не великий вождь, а цінності миру, свободи, солідарності!"

Підпис під фото: Учасники української делегації із послом Василем Чимінцем

Оголошення у газеті: Ми допомагаємо разом! Сімейна Допомога Україна

Ситуація драматична. Інфраструктура значною мірою зруйнована – у багатьох місцях немає ні електрики, ні води.

У рамках спільної кампанії з Австрійським Червоним Хрестом KURIER підтримує сім'ї, що потребують, на місцевому рівні та на кордоні.

"Ми повернемо Донбас" - заголовок в La Repubblica. «Заступник командувача української армії: «Ворога зупинено, він відступає. Ми звільнимо весь схід країни». 

Коментарі

keyboard_arrow_up