Скільки цілодобових аптек наразі повноцінно працює у Тернополі (ОГЛЯД)

Скільки цілодобових аптек наразі повноцінно працює у Тернополі (ОГЛЯД)
  • Промоніторивши безліч сайтів, «20 хвилин» зібрали для вас список  цілодобових аптек, що зараз працюють у Тернополі. Їх усього налічується дев’ятнадцять.
  • Та чи справді у всіх них можна купити ліки у режимі «24/7»? Де вони розташовані? Ми дізнались.

Станом на 5 березня 2022 року у Тернополі працює всього 96 «точок», де можна придбати медикаменти. Про це свідчать дані сервісу opir.org. 

Нагадаємо, проєкт ОПІР почав свою діяльність у лютому 2014 під час Революції Гідності за ініціативи групи молодих ІТ-активістів і волонтерів.

Відео дня

Вони розробили карту, на якій кожен може зазначити інформацію про локації, де можна купити ліки, їжу, орендувати авто та вдовольнити будь-які інші соціальні потреби. Сайт постійно оновлюється відповідно до поточної ситуації у державі, працює в режимі реального часу та показує адресу й контактні дані необхідного сервісу.

З 96 аптек, що наразі діють, 19 – цілодобові. Це непоганий показник для міста таких розмірів, як Тернопіль. Та чи всі – як зазначено «цілодобові» – фармацевтичні заклади працюють 24 години на добу? Чи залишився без змін їхній графік у зв’язку з воєнним станом, введеним в Україні? Наша журналістка перевірила.

Мережа аптек «Подорожник»

Адреса: майдан Перемоги, 4б (мікрорайон Дружба). На дверях аптеки щодня вивішують аркуш з інформацією про графік роботи. 4 березня аптека, скажімо, працювала до 19:00. 5 березня – відкривалась о 8 ранку.

Адреса: вулиця Київська, 1. Ця аптека досі працює цілодобово.

Адреса: вулиця Клінічна, 6. Графік роботи аптеки – з 9:00 до 18:00.

Адреса: просп. Степана Бандери, 80. Ця аптека досі працює цілодобово.

Адреса: вулиця Романа Купчинського, 1. За цією адресою розташована аптека «Сімейний лікар», однак вона ніколи не працювала цілодобово. Проте, варто вам перейти дорогу і пройти ще близько 175 метрів, побачите аптеку «Подорожник» (точного її місцезнаходження не вказано). Раніше вона працювала у режимі 24/7, однак зараз – лише до 18:00.

Аптечна мережа «Сімейний лікар»

Адреса: вулиця Генерала Мирона Тарнавського, 4. Зателефонувавши в аптеку за контактним номером, дізналися, що наразі придбати у ній ліки можна лише до 17:00.

Адреса: вул. Монастирського, 48. Працівниця аптеки зазначила що наразі працюють з 8:00 до 17:00.

Адреса: вул. 15 Квітня, 37А (не зовсім правильне місцезнаходження, орієнтуйтесь на місцевості). На даний момент ця аптека відкрита лише до 17:00.

Мережа аптек «Джерела здоров’я»

Адреса: вулиця Максима Кривоноса, 6. Графік роботи аптеки – з 8:00 до 17:00.

Адреса: бульвар Куліша, 2. Наразі аптека працює лише до 17:00.

Мережа «Аптека «ЗІ»

Адреса: вул. Чалдаєва, 2. Ця аптека досі працює цілодобово.

Адреса: вул. Леся Курбаса 2. При перевірці виявилось, що за цією адресою аптеки немає. Google-карти, натомість, приведуть вас до відділення Нової Пошти №7. Однак, перейшовши вулицю, ви відразу побачите аптеку «Пітух» (вул. Леся Курбаса, 4). Вона не є цілодобовою і працює з 9:00 до 17:00.

Аптеки, розташовані на базі лікарень

Адреса: вул. Шпитальна, 2 (всередині КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»). Фармацевт зазначив, що аптека дійсно працює цілодобово, але лише для стаціонарних хворих та працівників цього медзакладу.

Адреса: вул. Сахарова, 2 (всередині КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня»). Аптека №157, що міститься в обласній дитячій лікарні, стала цілодобовою з 25 лютого, у зв’язку з подіями в Україні. Вхід в аптеку – через приймальне відділення лікарні, хоча саме її приміщення розташоване всередині лікарняного двору. Ця аптека дійсно працює цілодобово, без вихідних, однак на дверях аптечного пункту №2 висить аркуш з інформацією: «Аптека №157 на період військового стану працює для надання екстреної допомоги на вимогу дитячої обласної лікарні».

Інші аптеки

Аптека «Мед-Сервіс». Адреса: площа Перемоги, 4б (мікрорайон Дружба). Працівниця аптеки розповіла, що у мирний час вони працювали цілодобово, але зараз – максимум до 18:00.

Аптека «Пігулка». Адреса: вул. Шпитальна, 3. Ця аптека працює до 18:00.

– Тепер не працюємо цілодобово! Але якщо дуже потрібно у нас щось купити після шостої вечора, то можна викликати чергову, – поділилася з нами фармацевтка.

Аптека №1 (ФОП Вишневська Н.К.). Адреса: проспект Степана Бандери, 19. Графік роботи аптеки – з 9:00 до 18:00.

Аптека «Факультет-Фарм». Адреса: вул. Генерала Мирона Тарнавського, 34. За цим місцезнаходження такої аптеки не існує. Однак, за кілька метрів є аптека «HP+». Раніше вона також була цілодобовою, але зараз працює з 8:00 до 18:00.

Аптека №78. Адреса: вул. Руська, 19. У зв’язку з воєнними подіями в Україні, ця аптека з 25 лютого працює цілодобово.

Коментарі (2)
  • Галина Лакоцька

    Де насправді є цілодобова???
  • Петро Єфременко

    Нема зараз цілодобових аптек в Тернополі. Так каже сервіс Таблетки і якась сердита аптекарка на Чалдаєва 2...

keyboard_arrow_up