Цигани перетворили територію біля автовокзалу на звалище та туалет

Цигани перетворили територію біля автовокзалу на звалище та туалет
  • На вулиці Оболоня біля гуртожитків медуніверситету облюбували місце цигани, скаржаться тернополяни. На газоні десятки пластикових пляшок, одяг та фекалії.
  • Патрульні кажуть, що просто так затримувати людину певної національності чи соціального  статусу вони не можуть. Якщо роми комусь вчиняють правопорушення, потрібно телефонувати на 102.

- Цигани часто там безлад влаштовують, але це вже перейшло усілякі межі, - каже тернополянка Ольга Фещук. - Живу неподалік, то з настанням тепла вони там кожного дня цілими таборами смітять, в туалет ходять, діти голі бігають. І це не десь там в дворі, а одразу біля дороги в центрі міста.  Можуть вискочити з кущів і грошей просити, проклинати. Всі на це очі закривають.

Відео дня

- Ми постійно прибираємо схожі звалища, це питання перебуває на нашому контролі, - каже каже заступник начальника відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Оксана Лобурак. - Але проблема в тому, що цигани, після того, як їх виганяють, просто перекочовують в інше місце. От нещодавно поліція вигнала їх з вказаного місця, і вони перебралися в центр, буквально під вікна нашого управління. Ми відразу написали звернення в поліцію, але лише через чотири дні прийшли працівники муніципальної поліції і вжили належних заходів. Після цього цигани, очевидно, знову повернулися назад, на вулицю Оболоня.

Прибирання після циган є дуже неприємним, адже вони не лише смітять. Вони справляють нужду, там де й живуть, зазначають в управлінні ЖКГ.

- Тому викликати поліцію, коли ви бачите, що десь кучкуються цигани, необхідно, - продовжує чиновниця. - Якщо хтось вважає, що вони не здійснюють правопорушень, тому немає чому викликати патруль, то нагадую, що вони насамперед своїми діями порушують санітарний стан міста. Адже ненормально, коли люди живуть, ходять в туалет, їдять і п’ють та сплять на вулиці. Порожні пляшки красномовно свідчать, що цигани розпивають алкоголь, що є прямим порушенням громадського порядку. Все, що ми можемо зробити, то це прибрати і надіслати письмові звернення до поліції, однак належного реагування немає. Двірничка з мітлою не може розганяти циган чи безхатьків.

Тому в цілях забезпечення належного санітарного стану у місті та особистого спокою громадян просять запобігати отаборенню громадян ромської національності на вулицях Тернополя та викликати 102.

- Періодично ми отримуємо скарги від тернополян стосовно осіб ромської національності, -  повідомляють у прес-службі патрульної поліції. - Ми не ділимо людей за якимось критеріями: національність, соціальним статусом тощо. Якщо виявляємо підозрілих - перевіряємо. За розпивання алкоголю в заборонених законом місцях, появу в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, порушення громадського порядку, нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - складаємо відповідні адміністративні матеріали за ст. 173 КУпАП, 178 КУпАП, 175-1 КУпАП.

Нагадаємо, на початку травня тернополяни опублікували петицію про заборону жебракування на автовокзалі. Людям набридли нахабні прохачі, які настирливо чіпляються до перехожих і використовують для цього малолітніх дітей. За місяць вона зібрала 327 підписів.

Заступник міського голови Іван Хімейчук  у відповіді на петицію зазначив, що за використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом передбачено кримінальну відповідальність за ст. 150-1 ККУ. На підставі вищенаведеного, направлено звернення в Тернопільський відділ поліції Головного управління національної поліції в Тернопільській області та в Управління патрульної поліції в м.Тернополі для вжиття заходів.

Коментарі (9)
  • Ципняк Руслана

    Живу біля автовокзалу..і це жах! Купа циганів постійно там ошиваються, ввечері страшно виходити надвір самій..та і вдень неприємно...

    Пустило reply Ципняк Руслана

    Ви маєте туалет,тому користуєтесь ним,цигани не мають туалету,тому не користуються.Буває з точністю до навпаки.Людина мусить десь справляти природні потреби.Що тут дивного?

    Anonymous reply Пустило

    якби це робилось у вас під вікнами ви б не були такі толерантні

    Валерий Хруленко reply Пустило

    Ага, значить пусти їх до себе до дому, нехай в тебе справляють природні потреби, а не людям під вікнами.

    Ципняк Руслана reply Пустило

    Не  вважаю Ваш коментар нейтральним.

    Кактус reply Пустило

    та вони більше заробляють, ніж ти. суть в тому, щоб лишатись людиною, а не срати-спати-їсти в одному місці

    Пустило reply Кактус

    Духовность и моральные принципы — это то, что среди прочего делает нас людьми-вы это хотели сказать,а получилось,как сумели,но не расстраивайтесь,у вас еще все впереди.

    Anonymous reply Пустило

    ну незнаю, в нас моральності багато кому бракує, але їх людьми таки вважають

    вродило reply Кактус

    1.Пишеш нейтральний коментар.2.Недалека людина думає,що вона розумніша за тебе і на хвилину-другу забуває,що її життя -гавно.3.Посміхаєшся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up