У Херсоні катують 600 мирних жителів та новий удар по російській армії: про що пише світова преса

У Херсоні катують 600 мирних жителів та новий удар по російській армії: про що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні.

Російський генерал Роман Кутузов загинув під час бойових дій на Донеччині. Командири тепер борються ближче до фронту, щоб досягти більшого прогресу. Повідомляється, що соратник Кутузова генерал Роман Бердніков також помер, але це поки що не підтверджено.

Відео дня

В якому він заявив, що тупикова ситуація у відносинах із Росією «не вихід»

Президент заявив на конференції FT, що західні санкції «не надто вплинули» на позицію Москви

Володимир Зеленський: «Україну ніхто не принижує. Вони вбивають нас і ще раз закликав Захід до військової підтримки для відновлення територіальної цілісності своєї країни.

"Ми поступаємося в оснащенні і тому не здатні наступати", - сказав він. «Ми зазнаємо ще більших втрат, і люди — мій пріоритет».

У розмові з редактором Financial Times Рулою Халаф на конференції FT Global Boardroom у вівторок Зеленський сказав, що відтиск російських військ на позиції, зайняті до вторгнення 24 лютого, означатиме «серйозну тимчасову перемогу» для України, але повний суверенітет над її територією залишається його кінцевою. метою. 

Війна вступила у фазу виснаження на сході Донбасу, у центрі бойових дій, де Росія використовує свої переважаючі артилерійські сили для придушення українських військ та поступового захоплення території. Зеленський заявив, що Україна може втрачати до 100 військовослужбовців на день.

Українські офіційні особи неодноразово зверталися до західних партнерів із проханням про швидке постачання важких озброєнь великої дальності, щоб відкинути російські війська. Зараз стривожені повільними темпами поставок і страхом, що зберігається в деяких країнах, спровокувати російську ескалацію.

Зеленський заявив, що «перемога має бути досягнута на полі бою». Але він також наполягав на тому, що відкритий для мирних переговорів, незважаючи на звірства, здійснені російськими військами під час їхнього 100-денного наступу. За його словами, будь-яка війна має закінчуватись за столом переговорів.

Проте мирні переговори повинні були відбуватися віч-на-віч з президентом Володимиром Путіним, тому що крім російського лідера «більше не було з ким поговорити».

Зеленський розкритикував, що він побачив у спробах деяких західних союзників вивчити умови припинення вогню без участі Києва.

«Нам потрібен постійний інтерес із боку Заходу, західна підтримка суверенітету України. За спиною України ніколи не може бути переговорів.

«Як можна домогтися припинення вогню на території України, не дослухаючись позиції країни? Це дуже дивно».

Він сказав, що його союзники можуть зробити більше, щоб посадити Росію за стіл переговорів, поставивши Україні зброю та посиливши економічні санкції проти Москви, включаючи повне нафтове та газове ембарго. За його словами, вони не повинні бути просто посередниками, а повинні стежити за тим, щоб Москва припинила бойові дії та дотримувалася будь-якого припинення вогню. За його словами, вони мають створювати "попередні умови" для миру.

«Ви маєте вплив на результат». . . Крім слів, ви повинні показати, що ви справді можете зробити».

Зеленський не погодився із попередженнями президента Франції Еммануеля Макрона Заходу не ставитися до Росії у дусі «приниження». За словами Зеленського, Макрон дуже добре знав про невиконання Росією попередніх мирних угод у рамках так званого Мінського процесу, який не зміг покласти край бойовим діям на Донбасі з 2014 року.

«Я справді не розумію». . . приниження Росії. Вісім років вони вбивали нас. Про що ми тут говоримо?

На відміну від цього, Зеленський сказав, що це «хороша новина» про те, що прем'єр-міністру Великобританії Борису Джонсону вдалося пережити вотум недовіри депутатам-консерваторам у понеділок увечері.

"Я радий, що ми не втратили дуже важливого союзника".

 

Українські офіційні особи вважають Великобританію одним із своїх найстійкіших прихильників після прийнятих Джонсоном на початку війни рішень надати Києву сучасну зброю та підтримати її повні військові цілі.

Зеленський заявив, що хоча деякі західні санкції вже завдали серйозного удару по російській економіці, вони «не надто вплинули на позицію Росії». За його словами, Москва постійно знаходила способи оминути санкції.

Він також припустив, що деякі західні уряди вже втомилися від економічних наслідків санкцій проти Росії та шукають способів пом'якшити їхній вплив для захисту своїх комерційних інтересів.

«Всі поводяться дуже хитро. Вони підтримують Україну, але також перевіряють, що можна зробити, щоби послабити санкції, щоб бізнес не постраждав», — сказав Зеленський.

На переговорах під егідою ООН щодо відновлення доступу до українських портів Чорного моря Зеленський був готовий підтримати ідею морського коридору, що дозволяє експортувати зерно з українських портів 

Україна відтіснила російський флот на 60 миль від узбережжя Чорного моря за допомогою протикорабельних ракет, поставлених Великою Британією. Російські сили звернулися до берегових ракетних систем, щоб спробувати поновити контроль над районом. Вони також направили додаткові сили на острів Зміїний за 30 миль від узбережжя України для посилення ППО. Намагаючись допомогти Києву зняти блокаду своїх портів, Британія пообіцяла відправити сотні протикорабельних ракет Brimstone для зміцнення оборони.

Москва боролася за панування у районі, де її кораблі здійснюють морську блокаду експорту продовольства.

Але тепер Кремль змушений був змінити свою тактику, щоб зберегти контроль над основними морськими шляхами з України.

"Внаслідок наших активних дій, спрямованих на розгром військово-морських сил противника, групу кораблів Чорноморського флоту Росії було відкинуто від берегів України на відстань понад сто кілометрів", - йдеться у повідомленні Міноборони України в Telegram.

Російські сили звернулися до берегових ракетних систем, щоб спробувати відновити контроль над цим районом. Вони також направили додаткові сили на острів Зміїний, що утримується Росією, скелястий аванпост за 30 миль від узбережжя України, для посилення протиповітряної оборони в регіоні.

Інститут вивчення війни, який базується в США аналітичний центр, заявив, що військово-морський флот України кидає виклик панування на море.

«Ці повідомлення свідчать про те, що український військово-морський тиск і протикорабельні ракети, ймовірно, зокрема надані Великобританією та іншими державами, змусили російське угруповання у північно-західній частині Чорного моря більше покладатися на берегову та протиповітряну оборону, оскільки вони відтіснені від берегової лінії України», - йдеться у повідомленні.

«Україна, ймовірно, намагатиметься використати ці успіхи, щоб пом'якшити економічний тиск російської блокади на українські порти та шукати додаткову економічну підтримку на Заході, включаючи, можливо, відкриття нових маршрутів для міжнародної допомоги Україні».

У той час, як Росія зберегла панування на морі, Київ зміг ефективно використовувати протикорабельні ракети, щоб вивести з ладу деякі з основних кораблів Москви.

Українським силам вдалося потопити флагман Чорноморського флоту Росії "Москва" за допомогою пари українських ракет "Нептун".

Попри допомогу український чиновник попередив: «Загроза російських ракетних ударів з моря зберігається».

Джерело додало, що російські кораблі продовжують «блокувати цивільне судноплавство в цьому районі», посилюючи побоювання щодо глобальної продовольчої кризи, тоді як експорт зерна з України заблоковано.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив учора, що Кремль використовує захоплені азовські порти Маріуполь та Бердянськ для відновлення експорту зерна з України.

«Розмінування маріупольського порту завершено. Він нормально функціонує, прийняв перші вантажні судна», - сказав він.

Київ звинуватив Росію у крадіжці запасів зерна та використанні захоплених українських портів для його експорту до Африки та Близького Сходу.

Пан Шойгу також заявив, що російські війська відкрили «сухопутний коридор» через південь та схід України, який пов'язує материкову частину Росії з Кримом.

Він сказав, що було відновлено 750 миль залізничних колій для перевезення товарів у підконтрольні Кремлю райони Маріуполя, Бердянська та Херсона.

Учора до Туреччини прибув міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров для переговорів щодо розблокування постачання зерна з України.

Скандал через глобальний брак продовольства, що насувається, спровокував відхід Росії з засідання Ради Безпеки ООН після того, як Шарль Мішель, президент Європейської ради, звинуватив Росію у використанні продовольчих запасів як «ракету-невидимку», блокуючи порти і крадучи зерно з України.

Василь Небензя, представник Росії, пішов із зустрічі і пізніше звинуватив Мішеля у поширенні брехні.

Колишній канцлер Ангела Меркель (ХДС) засудила війну Росії в Україні як жорстокий напад на порушення міжнародного права, якому немає виправдання. Путінське вторгнення було "великою помилкою", заявила Меркель на заході у Берліні у вівторок увечері. За словами Меркель, вона ніколи не поділяла думку Путіна, що Росія «постійно принижується» Заходом. Але ви, звісно, ​​знали, як він думав. Меркель зазначила, що Путін уже сказав їй під час її візиту до Сочі у 2007 році, що для нього розпад Радянського Союзу був «найгіршою подією 20 століття». Зрештою, «по-справжньому покласти край холодній війні» так і не вдалося. Ненависть Путіна спрямована проти західної демократичної моделі.

У той же час Меркель захищала свою політику щодо Росії. «Ну, я не бачу необхідності говорити зараз: це було неправильно, і тому я не вибачатимуся», — сказала вона. Меркель також стверджувала, що у 2008 році вона виступала проти розширення НАТО на схід, включивши до нього Україну та Грузію. Якби НАТО дало обом країнам перспективу вступу на той час, Путін «міг би завдати величезних збитків Україні» вже тоді.

Росія стверджувала, що взяла під контроль 97 відсотків однієї з двох провінцій, які складають український Донбас, наблизивши Кремль до своєї мети – повного захоплення промислового центру.

Київ хоче придбати ізраїльську систему ППО «Залізний купол», а Єрусалим підписати договір про передачу своєї протитанкової ракетної системи Spike SR із Німеччини до України, заявив журналістам посол країни Євген Корнійчук у вівторок.

"Минулого тижня, наскільки я знаю точно, американці дали дозвіл на перекидання [протитанкових" ракет з Німеччини в Україну, а Ізраїль сказав ні", - сказав Корнійчук, додавши, що Берлін хотів здійснити передачу.

При цьому він підтвердив повідомлення, вперше опубліковане в Walla, про те, що Ізраїль відмовився підписати договір про передачу своєї системи протитанкового захисту, виробленої ізраїльською компанією Rafael Advanced Defense Systems.

Компанія Rafael вже продала ПТРК п'ятого покоління SPIKE (протитанкова керована ракета) 18 членам Європейського Союзу та НАТО.

Ізраїльська ракета, здатна пробити 99,06 см (39 дюймів) броні, може використовуватися як для прямої атаки, так і для навігації на півдорозі, ґрунтуючись тільки на координатах мети. Ці режими дозволяють знищувати дальні приховані цілі з високою точністю, оцінювати пошкодження та отримувати розвідувальні дані в режимі реального часу. Завдяки можливостям поза прямою видимістю SPIKE має дальність дії до 32 км і може бути запущена з транспортних засобів, вертольотів, кораблів та наземних пускових установок. ПТРК має вдосконалені електронно-оптичні ДСП, що включають можливості інтелектуального супроводу цілей з функціями штучного інтелекту, що підвищує його летальність.

Розроблений для використання проти нових сучасних цілей із малопомітними та чутливими до часу характеристиками, ПТУР SPIKE може вести вогонь по координатній сітці мети, включаючи передові системи бронювання та захисту, що робить його однією з небагатьох ракет у світі. із цією можливістю.

Посол щойно повернувся з України, де на власні очі став свідком війни, яку Росія веде проти його країни з 24 лютого.

Корнійчук розповів про своє розчарування у зв'язку з тим, що Ізраїль не надав Україні оборонної військової допомоги, технічної військової підтримки та постійної медичної підтримки, включаючи його відмову лікувати українських солдатів у своїх лікарнях.

Ізраїль більше не зосереджено на війні, заявив Корнійчук. "Україна практично повністю видалена з ізраїльської преси", - сказав він.

Коментарі

keyboard_arrow_up