У Тернополі правоохоронці затримали адвоката і двох активістів, які вимагали 71 000 грн

У Тернополі правоохоронці затримали адвоката і двох активістів, які вимагали 71 000 грн

Про затримання активіста редакцію повідомили читачі "20 хвилин". За нашою інформацією, один із затриманих Олексій Станько. Силовики наразі мовчать.

 

За підтвердженням чи спростуванням інформації ми звернулись до поліції та СБУ. У цих силових структурах запевнили, що не причетні до спецоперації з громадським активістом.

Відео дня

Як вдалось нам дізнатись від джерел, наближених до силових структур, "брали" активіста працівники прокуратури за вимагання. Ми намагались зв'язатись телефоном з Олексієм - слухавку він не бере.

Прокуратура офіційно повідомила наступне:

На Тернопільщині затримали адвоката, що разом з громадськими активістами вимагали 71 000 грн у підприємця.

Прокуратурою Тернопільської області здійснено затримання адвоката-колишнього працівника поліції, який разом з двома громадськими активістами вимагав у тернопільського підприємця 71 000 грн.

За ці гроші вони обіцяли не перешкоджати у будівництві в Тернополі об’єкта малої архітектурної форми (кіоска). У випадку ненадання коштів підприємцю погрожували знищенням особистого майна.   

Триває розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.189 КК України (вимагання за попередньою змовою групою осіб).

Злочин викрито спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. 

Коментарі (3)
  • Герасимчук Ростислав

    Лехман в долі полюбе.
  • Петро

    Нарешті цю рекетню накрили!
  • Юсі

    ай красавці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up