Партнер рубрики Події

У військкоматі проведуть перевірку щодо солдата Покітка, який загинув через місяць після мобілізації

У військкоматі проведуть перевірку щодо солдата Покітка, який загинув через місяць після мобілізації
  • Днями міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив на своїй Фейсбук-сторінці, що у боях на Донеччині загинув житель міста Богдан Покітко. Під дописом десятки коментарів зі словами співчуття рідним, але ще більше обурення. Люди пишуть, що Богдана відправили на фронт без професійних навиків, практики та підготовки.
  • Знайомі та друзі виклали відео в соцмережах, де розповіли подробиці, як все сталося. Вони закликали інших не мовчати, адже не задля цього ми воюємо!
  • 19 лютого і від Тернопільського обласного центру комплектування та соціальної підтримки опублікували коментар щодо цієї ситуації.

Богдан Покітко був призваний в армію у другій половині січня 2023 року. У дописі волонтерки Оксани Огородник, який отримав понад 20 тисяч поширень і понад 5 тисяч коментарів, йдеться про те, що чоловіка призвали шляхом примусового вручення повістки на зупинці та доставлення до центру комплектування у Тернополі. Все це трапилось прямісінько на зупинці громадського транспорту. 

Оксана Огородник пише, що навчання у частині та на полігоні її знайомий не проходив, також не мав жодних навичок поводження зі зброєю і раніше навіть не служив у війську. 12 лютого солдата відправили на Донецький напрямок. 16 лютого міський голова Тернополя оприлюднює допис про його загибель. Минув місяць після вручення повістки, а вже немає друга, сина, коханої людини...

Відео дня

Свою думку про цю ситуацію у Фейсбуці опублікував колишній нардеп і журналіст Ігор Мосійчук.

Сергій Надал у коментарях під своїм дописом відреагував на обурення друзів померлого.

На ситуацію відреагував і відомий український журналіст Юрій Бутусов. 

«У родині Покітко два рідних брати. Михайло – діючий військовослужбовець, тобто один родич у родині вже служить.

16 січня Богдану Покітко, підприємцю у Тернополі, виповнилось 33 роки. В цей день на автобусній зупинці у Тернополі йому вручили повістку, він негайно пройшов медогляд, та 18 січня став солдатом ЗСУ.

Ніякого досвіду служби в армії у Богдана не було. Але Богдан казав, що якщо країні потрібно, то він теж стане служити», – пише він. 

А у неділю, 19 лютого, ситуацію офіційно прокоментували від Тернопільський обласний ТЦК СП. Там написали наступне: «Командування та особовий склад територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області приносить щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата Богдана ПОКІТКА, який проходив службу в Тернопільському міському ТЦК СП та був частиною нашого колективу.

Щодо призову солдата Б. ПОКІТКА можемо повідомити, що відповідно до медичної комісії та уточнення даних ПОКІТКО Богдан був визнаний таким, що придатний проходити військову службу в лавах Збройних Сил України та був призваний на військову службу по мобілізації до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну із посад в роту охорони. 12 лютого солдата ПОКІТКА Богдана було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року.

На даний час у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу.

Такий випадок, який стався з солдатом Б. ПОКІТКОМ, не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч.

Ми схиляємо голови перед світлою пам`яттю кожного воїна, який загинув обороняючи нашу землю та здобуваючи нашу перемогу!

Звертаємось до суспільства дочекатись завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднення найближчими днями».

Під цим роз'ясненням закриті коментарі, тож дізнатись, чи задовольнила така відповідь товаришів і родичів загиблого Богдана, складно. Однак журналісти нашої редакції уже готують продовження цієї історії. Стежте за оновленнями на сайті. 

 

Читайте також: Мужньо захищаючи Україну на Донеччині, загинув тернополянин Богдан Покітко

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • PACIFIC FINANCIAL LOAN FIRM

    Ви шукаєте справжню фінансову кредитну компанію, щоб отримати позику від 10 000 євро до 10 000 000 євро (для комерційних або бізнес-позик, особистих позик, особистих позик, іпотечних позик, позик на придбання автомобіля, позик на консолідацію боргу, позик венчурного капіталу, позик на медичне обслуговування тощо). ))Або йому з будь-якої причини відмовили в кредиті в банку чи фінансовій установі?Подайте заявку зараз і отримайте реальну фінансову позику. Опрацьовано та затверджено за 3 дні. ФІРМА ТИХОГО ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ

    Ми є міжнародним кредитором, який надає реальні фінанси фізичним особам і компаніям за низькою відсотковою ставкою 2% з дійсним посвідченням особи або закордонним паспортом вашої країни для перевірки. Погашення позики починається через 1 (один) рік після отримання позики і термін погашення від 3 до 35 років.



    Для негайної відповіді та обробки вашої заявки на кордон протягом 2 робочих днів

    Зв’яжіться з нами напряму за допомогою цього листа: [email protected]



    Зв'яжіться з нами такою інформацією:



    Повне ім'я: ____________________________

    Сума грошей, необхідна для позики: ________________

    Термін кредиту: __________________________

    Цільове призначення кредиту: ______________________

    День народження: ___________________________

    Стать: _______________________________

    Сімейний стан: __________________________

    Контактна адреса: _______________________

    Місто / Поштовий індекс: __________________________

    Країна: _______________________________

    Рід занять: __________________________

    Мобільний телефон: __________________________



    Надішліть запит на негайну відповідь на адресу: [email protected]

    спасибі



    Головний виконавчий директор: Вікторія Джонсон

  • sith lord

    Наталя , Ви не відповідаєте своєму прізвищу ( першому ) оскільки пишете ахінею !!! Це далеко не поодиночний випадок , чому свідчить золочівська тероборона львівської області. Моя думка ж така :

    1) діточок привладних мобілізувати теж , а не вивозити за кордон

    2) самих привладних , які ще не ожиріли і не осліпли від перерахунку нажитих корупцією коштів - туди ж.

    3) з біженців , так називаємих ТПО і ВПО теж робити окремі батальйони ( я б за спиною жодного з них , в бою , не хотів ) хай захищають свої землі , а не ходять по місту і висловлють свої "как же за***ли бандеровские рожі"

    Інакше все йде на круги свої , як було за другої світової , наші гинули , а ті втікали на схід , як було в 2014 році , коли сам особисто чув - "пусть оні воюют , а ми їх баб ..." ( Думаю продовжувати не треба ) і зараз ця ж історія. Наші хлопці гинуть , а ці аблюди резервно забирають хороші робочі вакансії , нікуди не йдуть працювати , а навіщо ?… , І ще й принижують наших мешканців.
  • Наталя Мудра-Бойчук

    Такий випадок, який стався з солдатом Б. ПОКІТКОМ, не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч - гарно сказано та не зовсім правда.

    andriy reply Наталя Мудра-Бойчук

    а точніше відверта брехня
  • Діма Андрущенко

    Вже був репортаж на ТБ по каналі Марафону.... .може щось піде даль ше

keyboard_arrow_up