«Варварський напад»: в момент удару в торговому центрі знаходилося близько 1000 осіб: що пише світова преса

«Варварський напад»: в момент удару в торговому центрі знаходилося близько 1000 осіб: що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні.

Велика Британія. 

 

Відео дня

 

Повіомляється, що в ТРЦ у Кременчуці перебували понад 1000 людей, коли російська ракета влучила в переповнений торговий центр у центральному українському місті Кременчук, у результаті чого загинули та отримали поранення десятки людей, повідомляє українська влада.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на момент атаки в будівлі перебувало понад 1000 людей. На знімках з місця події видно гігантські клуби чорного диму та полум’я, а бригади швидкої допомоги поспішають шукати жертв та гасити пожежу.

Прокуратура повідомила Guardian, що в руїнах було знайдено 14 тіл, одна людина померла від отриманих ран у лікарні. Щонайменше 40 заяв про зникнення безвісти подали місцеві жителі, які шукають близьких, які перебували в будівлі та зникли безвісти.

Старший радник Зеленського Антон Геращенко сказав: «На даний момент відомо про загибель 15 людей від ракетного удару по торгово-розважальному центру у Кременчуці».

Вважалося, що в будівлі перебувало близько 1000 людей, коли ракета вдарила, що спричинило масову пожежу, на гасіння якої 300 рятувальникам знадобилося більше чотирьох годин.

Микола Лукаш із прокуратури Кременчуцького району повідомив, що сьогодні привезуть крани, які допоможуть підняти обвалений дах ТЦ. 

«Ми не знайшли тіл дітей. Багато тіл згоріло. Нам потрібно провести тести ДНК. На даний момент на місці виявлено 14 тіл, ще один помер у лікарні», – сказав Лукаш.

Коли на місто настала ніч, згоріла будівля була освітлена прожекторами. Через дорогу чекали родичі, які боялися, що їхні близькі опинилися в будинку.

Атака сталася в день зустрічі G7 в Німеччині, де лідери обговорювали способи покарання Москви за її вторгнення і пообіцяли стояти з Україною «доки буде потрібно».

У спільній заяві лідери G7 назвали напади Володимира Путіна на мирних жителів «воєнним злочином».

У заяві йдеться: «Ми, лідери G7, засуджуємо огидний напад на торговий центр у Кременчуці. Ми разом з Україною оплакуємо невинних жертв цього жорстокого нападу. Невибіркові напади на невинних мирних жителів є військовим злочином. Президент Росії Путін і винні будуть притягнуті до відповідальності.

«Сьогодні ми підкреслили нашу непохитну підтримку України перед обличчям російської агресії, невиправданої війни вибору, яка триває вже 124 дні».

Вони заявили, що «продовжуватимуть надавати фінансову, гуманітарну, а також військову підтримку Україні, скільки буде потрібно».

«Ми не заспокоїмося, доки Росія не закінчить свою жорстоку і безглузду війну проти України».

Росія посилила свої ракетні удари по Україні під час саміту, вразивши в неділю столицю Київ і запустивши 20 ракет з білоруської території, що викликало в Україні занепокоєння, що Москва прагне втягнути свого ключового союзника Білорусь у конфлікт.

Зеленський заявив у Telegram, що кількість жертв «немислима». Він писав: «Окупанти обстріляли торговий центр, де було більше тисячі мирних жителів. ТРЦ горить, рятувальники гасять пожежу, кількість постраждалих немислима. Росія продовжує виводити своє імпотенцію на простих громадян. На порядність і людяність від Росії сподіватися марно».

Коментарі

keyboard_arrow_up