"Я не хочу отримувати таку пенсію, як моя бабця", - як тернопільська молодь подбає про свою старість

"Я не хочу отримувати таку пенсію, як моя бабця", - як тернопільська молодь подбає про свою старість
  • Ролик на Ютюбі "У тебе не буде пенсії" стає дедалі популярнішим. А молодь, бачачи "квітучу" старість своїх бабусь та дідусів, все частіше задумується про свою. Ми намагалися з`ясувати у тернопільської молоді, як зароблятимуть на гідну старість.
  • Сьогодні, 23 січня, відзначають день пенсіонера

15-річна Соломія Соловей переконана, що не хоче жити так, як живуть її бабуся та дідусь.

- Вони усе своє життя так тяжко працювали, щоб отримувати таку мізерну пенсію? - ставить риторичне запитання дівчина. - Вони за ті копійки не можуть нормально забезпечити себе навіть найнеохіднішим. Я би, можливо, хотіла поїхати за кордон, бо в Україні отримувати таку пенсію не хотілося би. 

14-річна Юлія Плевачук також планує їхати за кордон.

Відео дня

- Оскільки я музикант, то дуже сподіваюся на те, що поїду за кордон і там буду реалізовуватися, - ділиться дівчина. - Бо покладатися на державу не варто. Адже всі ми бачимо, як живуть бідні пенсіонери в Україні. 

17-річний айтішник Олександр Мороз переконаний, що залишиться в Україні, щоб створити щось геніальне та розвивати нашу державу.

- Здається, реалізуватися в Україні хорошому айтішнику неважко, - каже хлопець. - Бо ця професія тут дуже затребувана. Але хто його знає? Бабуся моя з дідусем живуть гідно, бо мої батьки їм допомагають, а так на одну пенсію навряд чи прожили б. Знаю ще про страхові компанії, де діє накопичувальна система, але це така непевна річ. Маю знайомих, які платили 2 роки, а потім ця компанія розпалася, і вони втратили усі гроші. 


А ось 18-річна Діана Козак переконана, що держава не винна, що українці погано живуть.

- Самі громадяни не хочуть потурбуватися про своє майбутнє, - каже дівчина. - Ось, у чому проблема. Я дуже сильно сумніваюся, що колись матиму гідну пенсію, адже бачу, який уже зараз важкий світ настав. Я планую відкривати свій бізнес. Це буде щось пов`язане із мережевим маркетингом. 

17-річний Андрій Дем`янчук поки не задумувався про старість, мовляв, ще довчитися потрібно.

- Я не знаю, цілком ймовірно, що я працюватиму на державу, - каже хлопець. - Я бачу, що пенсії зараз маленькі, але для мене це поки неактуально. Я ще вчуся. Майбутнє покаже. Але круто було би поїхати за кордон. Адже там більше можливостей.

Коментарі (7)
  • Діонісій

    скоро, якщо дожевемо до пенсії будемо за це платит штраф !
  • Вікторія Вікторія

    !!!!!!!!!!! Допоможіть державі "Стати на ноги" ПОМРІТЬ ДО ПЕНСІЇ.    Це  перше правило персійної реформи Петі п

    Порошенка.
  • Anonymous

    Хочеш гідне життя і пенсію? Втікайте діти звідси, хоть куди втікайте....
  • David Starr

    Про майбутню пенсію треба подбати самому, а не сидіти і чекати від держави. У мене батько простий водій, а має пенсію близько 9 тис. Варіантів є чимало.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up