Загиблий в АТО Дмитро Заплітний мріяв про власну сім'ю (ОНОВЛЕНО)

Загиблий в АТО Дмитро Заплітний мріяв про власну сім'ю (ОНОВЛЕНО)
Загиблого в АТО тернополянина, бійця 128 гірсько-піхотної бригади, поховають завтра, 4 лютого, в Забойках, повідомили його друзі.

 - Похорон буде завтра, 4 лютого, об 11.30 год в селі Забойки, - каже подруга хлопця Христина Філь. - Сьогодні ввечері буде панахида..

Дмитро був найстаршим у багатодітній сім'ї. Сам він родом із Тернополя, тут закінчив школу. Останні роки жив у Забойках, звідки його родина.
 Друзі згадують його як дуже чуйну та добру людину, яка завжди дивилася на світ позивно, і намагалася заспокоїти та підтримати інших.

 - Дмитро не був одружений, але коли ми з ним зідзвонювались, то він казав, що задумується над створенням сім'ї, - каже Христина. - Він взагалі почав по-іншому дивитися на життя, коли побачив, що відбувається на Сході. Коли він приїхав у грудні на ротацію, то намагався більше часу проводити із батьками, він їх страшенно любив.

Відео дня

Дмитро завжди всім піднімав настрій, був дуже товариським, в нього завжди було багато друзів, розповіла дівчина.

 - Він любив відпочинок на природі, - згадує Христина. - Дуже багато часу проводив з молодшим братом Павлом та двоюрідними Тарасом, Павлом та Василем, які були для нього, немов рідні. Їх завжди можна було побачити разом. Дуже любив свою наймолодшу сестру Оксану.

Як би важко Дмитру не було в АТО, він намагався триматися і заспокоював інших.

 - У мене на Різдво був день народження, - продовжує розповідати Христина. - То він зателефонував привітати. І хоч я чула постріли, Діма сказав, що все добре  і щоб ми не переймалися...

Сьогодні, 3 лютого, о 9.30 год ранку тернополяни зустріли кортеж із тілом загиблого на Збаразькому КПП. Принесли свічки та національну символіку. В рідному ж селі бійця зустрічали, стоячи на колінах, навіть старші люди.

Нагадаємо, 31-річний Дмитро Заплітний загинув 28 січня під час артобстрілу в Шахтарському районі Донецької області.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up