Замість польоту на екзотичний острів тернополяни з дітьми на 34 години застрягли в аеропорту

Замість польоту на екзотичний острів тернополяни з дітьми на 34 години застрягли в аеропорту

Райський відпочинок на екзотичному острові перетворився на пекло: через помилку української авіакомпанії тернополяни пропустили свій літак, і вже більше доби застрягли в аеропору Бориспіль. І вирішувати помилку в авіакомпанії поки ніхто не збирається.

Тернополянин Руслан Савчишин планував відсвяткувати Різдво з друзями та дітьми на острові Кюрасао, що в Карибському морі. Однак навіть не підозрював, що відпочинок перетвориться на пекло через халатність авіакомпанії МАУ.

- Цей острів належить до Королівства Нідерландів, яке є частиною Шенгену. Знаючи це і будучи повністю впевненими, що нам не потрібно жодної додаткової візи та біометричних паспортів, ми, семеро чоловік, прибули в Бориспіль 5 січня в 7:30 -  лишалось 2 год до рейсу. Працівниця аеропорту сказала, що ми не можемо летіти без візи, потім покликала начальника, потім начальника перевізника МАУ... Ми ж були впевнені, що можемо летіти, бо 30 людей вже летіли так цього року. Ми додзвонилися аж до Нідерландів, де запевнили нас та працівників авіакомпанії, що ми таки можемо летіти. Поки це все вирішувалося і коли начальники таки зрозуміли, що допустили помилку, нас спробували швидко оформити на рейс, але було вже пізно - літак полетів без нас. В потім ті ж начальники швидко втекли, залишивши нас наодинці з нашою проблемою.

Подробиці конфлікту дивіться у відео: 

Відео дня

Тернополянин звинувачує у бездіяльності авіакомпанію МАУ,  через вину чиїх працівників сталася прикра помилка.

В МАУ відмову у перевезенні пасажирів за маршрутом Київ-Амстердам-Кюрасао пояснюють відсутністю належно оформлених документів.

З огляду на великий резонанс у соціальних мережах авіакомпанія МАУ заявляє наступне.

-  Оскільки маршрут Київ-Амстердам-Кюрасао передбачав пересадку в країні Європи, а кінцевий пункт призначення був територією Нідерландів, пасажирам потрібна була шенгенська віза, біометричний паспорт або віза Карибських островів для перетину кордону, - зазначвють у офіційній відповіді авіакомпанія МАУ. - Втім, як з'ясувалося на стійці реєстрації, лише частина з них мала необхідні документи для в'їзду до ЄС, що суперечить імміграційним правилам. У зв'язку з цим співробітники наземних служб звернулися до Посольства Нідерландів із запитом щодо можливості перевезення вказаних пасажирів. Отримана відповідь лише підтвердила необхідність мати з собою належним чином оформлені документи. З цієї причини пасажирам, які не мали таких документів, було відмовлено у перевезенні. 

Після 34-годинного перебування тернополян в аеропорту, вони таки повертаються додому - на відпочинок не їдуть, бо корабель, який мав забрати їх на острів, відплив. Руслан Савчишин готує позов до суду. Аби більше жоден авіапасажир не потрапив у схожу ситуацію у Фейсбуці запустили цілий флешмоб - поширюй якщо справді хочеш #ПокращенняМАУ.

 

- Я здогадуються, чому так трапилося, - пише у коментарях тернополянин Олег Синовець. - Справа в тому, що МАУ завжди продає на рейси більше квитків, ніж є місць у літаку, це пов'язано із статистикою... Тому, якщо на рейс реєструється більше пасажирів, ніж є місць, то потрібно шукати причини відмови в посадці певним пасажирам, які би безглузді вони не були. На жаль, це правда. 

 

 

Коментарі (21)
  • Anna Helper

    Якщо у Вас виникли спірні ситуації зі скасуванням/затримкою рейсу або Вам відмовили в посадці -



    Залиште свою заявку на сайті: http://easyhelp.com.ua

    Або напишіть нам на пошту: [email protected]

    Чи залишіть нам повідомлення на сторінці https://www.facebook.com/easyhelpcomua

    Або напишіть нам на пошту: [email protected]

    Чи залишіть нам повідомлення на сторінці https://www.facebook.com/easyhelpcomua



    Ми зробимо все для того, щоб захистити Ваші інтереси та допомогти Вам в отриманні компенсації від авіакомпанії у розмірі до 600 EUR.

  • бурундук

    та бо монополія коломойського ні до чого доброго не приведе
  • P Zyuber

    Наступний раз KLM летіть
  • Юрій Човган

    Вони хотіли заїхати в шенген без візи і біомеиричних паспортів?

    Oleg Kolisnyk reply Юрій Човган

    Без візи але з біометричним паспортом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up