"Збережи Маріуполь": активісти створили петицію і закликають весь світ врятувати українських захисників

"Збережи Маріуполь": активісти створили петицію і закликають весь світ врятувати українських захисників

Активісти, неурядові та некомерційні організації, політики та знаменитості створили петицію до Організації Об'єднаних Націй і Генерального секретаря ООН та регіональних лідерів з усього світу із закликом врятувати захисників Маріуполя.

Дану петицію опублікували на сайті Change.org. Станом на 9 травня 12:45 вона назбирала майже 818 тисяч підписів. Долучитися можна тут 

Незважаючи на нелюдські умови, українські військові контролюють територію заводу «Азовсталь», який, зокрема, служить укриттям для мирних жителів та поранених. Такі умови є справжньою гуманітарною катастрофою, яка штучно створена Російською Федерацією. У місті суттєва нестача продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни та засобів індивідуального захисту. Через тотальну шкоду інфраструктурі та житловому фонду, міста Маріуполь більше не існує.

Що вимагають активісти:

  • Відновити засідання одинадцятої надзвичайної спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН, для розгляду гуманітарної ситуації у м. Маріуполь, що склалась у зв’язку з агресією проти України.
  • Від Генеральної асамблеї прийняти резолюцію, якою зобов'язати Російську Федерацію, країну агресора, забезпечити евакуацію усіх осіб із "Азовсталі" на територію, підконтрольну українському уряду, або на територію третіх безпечних країн.
  • Закликають світових лідерів вжити всіх необхідних заходів для забезпечення та виконання резолюції, та виступити гарантами безпеки.

Час йде на лічені години, окупанти частково прорвались на територію заводу «Азовсталь». Кожна хвилина зволікання може вартувати величезних втрат з боку всіх хто знайшов укриття на території заводу. 

Відео дня

Активісти закликають до рішучих дій міжнародної спільноти, щоб:

• забезпечити терміновий режим припинення вогню з гарантіями обох сторін у м. Маріуполі;
• організувати негайний контроль за дотриманням режиму припинення вогню третьою стороною;
• організувати морську евакуацію цивільного населення та українських військових на територію, підконтрольну українському уряду, або на територію третьої держави-посередника. Морська евакуація може супроводжуватися наземним гуманітарним коридором для цивільного населення та українських військових на територію, підконтрольну українському уряду, або на територію третьої держави-посередника .

Коментарі (5)
  • Господи Ісусе Христе Сину Божей спаси і помилуй наших воїнів Амінь Матіко Божа май їх свої опекі Амінь
  • Ліда Плющ

    А ЯКИЙ ЗМІСТ ПЕТИЦІЇ?
  • Nina Dmytriv

    Господи, спаси і захисти наших Героїв захисників!
  • Оля Гречух

    Боже спаси наших захисників.

keyboard_arrow_up