13-річний Остап вже розробляє веб-сайти

13-річний Остап вже розробляє веб-сайти

Восьмикласник Остап Брегін в свої тринадцять років розробляє веб-сайти, сервіси, портали та блоги. Хлопець самостійно навчається та вдосконалюється в програмуванні, і в такому юному віці працює на рівні з дорослими програмістами.

Остап займається веб-програмуванням більше двох років, але здібності в технічній області проявлялись у нього змалку. Ще дитиною хлопець фотографував лего і робив з цих фото покадрову анімацію.

Згодом хлопець пробував самостійно вивчати ази основ програмування, але йому це не вдавалось. І одного разу, цілком випадково, він побачив афішу однієї компанії, яка проводила курси з основ програмування. Остап зацікавився, вивчив основи і в результаті це стало поштовхом до серйозного розвитку в цій справі.

Школяр каже, що йому подобається це заняття. І оскільки технології не стоять не місці, то завжди є можливість постійного розвитку в своїй справі.

Відео дня

Почав заробляти в шостому класі

Хлопець створює сайти різноманітної тематики, але найбільше йому подобається робити сервіси. Навчається програмуванню Остап самостійно, якщо виникають  проблеми, то шукає відповіді на свої запитання в Інтернеті або в чаті, де він спілкується з програмістами.

Взагалі перше своє замовлення Остап зробив ще у 6 класі. Це була курсова робота студента, де він змінював дизайн блога, удосконалював сайт студента. На той час в школі однолітки Остапа ще навіть не починали вивчати мову програмування, а талановитий підліток уже заробляв на цьому власні кошти. Хлопець розповідає, що в школі його вміння в програмуванні неодноразово були потрібні.

До слова, рівень англійської Остапа, завдяки заняттям програмування, значно покращується.

13-річний школяр цьогоріч вступив в Тернопільський технічний ліцей, бо впевнений, що пов’яже своє життя з програмуванням. 

Має багато планів

Хлопець  в найближчому майбутньому планує розробити курс з основ веб-програмування, щоб інші змогли навчатись веб-програмуванню вдома. Бо як каже школяр, україномовного онлайн навчання поки що ніхто не зробив. Тому він думає, що варто заповнити YouTube україномовним контентом з веб-програмування.

Також в майбутньому юнак має наміри розвивати свої вміння в програмуванні та працювати в успішній компанії .

- Мрію про розкішний офіс у багатоповерхівці, в якому я буду сидіти  і виконування свою улюблену роботу, - каже Остап.

Весь свій вільний час підліток присвячує веб-програмуванню. Каже, що може і цілий день просидіти за цією справою.

- Програмування – це і є відпочинок, - каже хлопець. – Я завжди стараюсь раціонально використовувати свій час, тому, наприклад, я ніколи не граю в комп’ютерні ігри.

Так само і з соціальними мережами. Хоча винятком є те, що Остап переписується в чаті програмістів, вікова категорія яких від 20-ти років. Цей чат хлопець називає: « Збірка хороших людей»,  і йому не важливо скільки їм років. “Бо іноді легше знайти спільну мову з старшими за себе людьми,  ніж з однолітками.”

- Завдяки спілкуванню на тему веб-програмування, де ми ділимося ідеями, допомагаємо один одному,  в мене з’явилося дуже багато друзів, - каже Остап. - Тепер у мене є знайомі в  багатьох куточках світу та по всій Україні.

Співає і грає на бандурі

Окрім  програмування,  хлопець займається вокалом уже 5 років і 4 роки грає на бандурі. Навіть зняв власні музичні кліпи. Розповідає, що колись думав пов’язати своє життя з музикою, постійно працював і досягав хороших результатів. Але все-таки, зараз музика відійшла на другий план, після інтернет-програмування,  і залишається для нього хобі.

Крім музики, школяр ще займався карате та брейк-дансом, але зрозумів, що це не його.

Потрібна наполегливість

Остап брав участь у Всеукраїнському конкурсі дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів у секції "Комп'ютерні науки"в Малій академії наук України. На конкурсі, здобув призове місце за розробку сервісу запису до лікаря через Інтернет. Цей сервіс допомагає зробити зручнішою систему запису для пацієнтів.

- Це лише мої перші кроки на Всеукраїнському рівні змагань, на наступний рік планую розробляти щось ще цікавіше, - каже він. - Я буду поєднувати веб-програмування і машинне навчання.

Остап каже, що програмування – це не така важка праця, якою здається на перший погляд . Найважче вивчити основи, а далі ти вже шляхом логічного мислення розробляєш програми. Для цього заняття, як каже школяр, потрібна наполегливість, впертість та головне – це бажання йти до своєї мети.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anhelina Suschevska

    Більше про Остапа http://replace.org.ua/topic/8325/

    Остап Брегін reply Anhelina Suschevska

    Дяка)
  • сергей

    Мне 15 и я создал почти подобный сайт этому https://fashion-ua.com.ua/clothes.

    на конструкторе викс

  • David Starr

    Я б так не перебільшував, бо сучасне веб-програмування - це конструктор, яким може займатись будь-який школяр із математичними здібностями.

    Mykhailo O reply David Starr

    Будь-який напрям людської діяльності можна спростити і розкласти на прості компоненти (конструктор).  Треба тільки мати бажання  складати.



    Ви багато школярів знаєте, хто цим займається? А дорослих? Навколо ж тільки прості речі.



    Навіщо намагатися применшити чиїсь досягнення (особливо хлопця 13 років)? Мені важко зрозуміти.

    ігор reply David Starr

    Та ні, кожен по-своєму розуміє і на рівні своїх знань. Наприклад, коли я вчився в школі в Тернополі, то думав що я крутий пацан і все знаю, коли поступив у вуз в Києві то на першому курсі виявилось - я взагалі нічого не знаю, і що в Тернополі абсолютно немає фізико-математичної шкільної освіти в порівнянні з київськими спецшколами. Це я до того, що можна розмірковувати на рівні своїх поточних знань, але це не обовязково є об"єктивною оцінкою:) Може і Остап користується конструкторами, а може він і переріс їх, ми ж не знаєм, але по-любе добре що є молодь яка працює і до чогось йде. Я в вебпрограмуванні 15 років, можу запевнити, що конструктори це ще не програмування.

    David Starr reply ігор

    Згадай як було 15 років тому і зараз, коли практично усе є "з коробки" і нічого придумувати не треба. А на рахунок математики-фізики згідний, що біда, бо у нас же основний наголос на англійській(яку знати потрібно само собою, але це не головне).

    ігор reply David Starr

    Коробку треба створити - оце і є програмісти, а ті хто користуються коробками це користувачі:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up