16-річна дизайнерка зі Зборова створила власну лінію одягу, її вже побачили на Ukrainian Fashion Week

16-річна дизайнерка зі Зборова створила власну лінію одягу, її вже побачили на Ukrainian Fashion Week

Чорні, білі та рожеві тони, міні-довжина та стиль Брітні Спірс і Періс Гіллтон.  Власну колекцію одягу, присвячену 2000-им, створила 10-класниця зі Зборова Настя Берлізева. Одяг вже представили на Українському тижні моди.

Дебютну колекцію Настя Берлізева представила на найпрестижнішому модному показі України. Дівчина каже, що одяг – це її любов на все життя.

— Я ще змалку люблю гарне вбрання. А ще я «страшний» шопоголік. Насправді ж ніколи не задумувалась, що ця любов може стати професією, — ділиться дівчина.

Усе розпочалось з того, що Настя натрапила в мережі на сайт Львівської школи моди та записалась на курси дизайну.

Відео дня

— Це було влітку після 9-го класу. Саме в цей час треба було визначитись із майбутньою професією, аби знати, у якому напрямку розвиватись, — пригадує вона. – Професія справді незвична для нашої місцевості, але можливість розвиватись у цій сфері є. Поки що усе складається непогано.

Перша колекція потрапила  на престижний показ

Дівчина розповідає, що навчання в школі моди забирало чимало сил та часу, але було неймовірно цікавим та плідним.

— У школі я вивчала курси фешн-ілюстрації і дизайну одягу. Навчання тривало з червня до серпня. Це були два перші модулі. Третій модуль розпочався в листопаді та тривав до лютого. Також ми мали спеціально відведені лекції при створенні колекції з такими людьми як: Кирило Харитонцев (дизайн) , Ліана Білякович (матеріалознавство), Параска Дворянин(риторика), Ростислав Костенко(фото) і Юлія Бенцак(стилістика). Заняття трішки змістились через Ukrainian Fashion Week, 13 лютого у нас був випускний, — каже вона.

Під час другої частини навчання одним із завдань було створення власної колекції одягу. Тож зборівчанка сама спроектувала кілька моделей одягу.

— Під час третього модуля нас попередили, що колекцію потрібно буде втілити в реальні моделі одягу, тобто відшити. Щоправда, тоді ніхто і не розраховував на те, що вона може бути представлена на Ukrainian Fashion Week. Пропозицію показати колекцію я отримала вже тоді, коли вона була спроектована, — зізнається дизайнерка.

Моя колекція – це образи 2000-их

Колекція Насті складається із п’яти моделей і присвячена вона 2000-м рокам.

— Це образи з міні-довжиною, багато оголеного тіла, є навіть елементи білизни. У колекції поєднала чорний, білий та рожевий кольори. Рожевий був на піку популярності в 2000-х роках. "Ікони" стилю цього часу – це Брітні Спірс та Періс Гілтон. Усі стилісти, які бачили мою колекцію одразу ж вгадували що це за стиль, —  каже дизайнерка. – Насправді мода дуже циклічна. І вона повторюється кожні 20-ть років. Як кажуть, все нове – це добре забуте старе. Тож зараз ці образи знову стають трендовими.

Дівчина каже, що їй до душі ці образи. Колекцію розробила для дівчат її віку. Каже, що перші екземпляри продавати не думає, адже планує носити цей одяг сама. Згодом колекція вийде в продаж, зараз авторка займається розробленням власного бренду BERLIZEVA, а колекція скоро з'явиться на обкладинці глянцевого журналу.

— Так, я можу сказати, що свій стиль у мене вже є, — розповідає Настя Берлізева. — Є елементи класики, є щось із вечірнього одягу. Щось наближене до гламуру. Елементи одягу там є такі, які притаманні класиці. Але в 2000-их жінкам набридли суворі форми класичного костюма, і вони почали змінювати довжину, додавати незвичайні елементи одягу, декорувати.

За ескізами дівчини конструктор створював лекала (креслення), майстри усе зшивали, а далі віддавали на ручну декорацію. Усі тканини та фурнітуру дизайнерка обирала сама. Увесь процес ускладнив локдаун. Настя каже, вирішила, що тканини мають бути натуральними та високої якості.

І це лише початок. Далі — більше

Заняття дизайнерством займало чимало сил та часу, зізнається дівчина, адже практично два тижні, щоб здати роботу вчасно, Настя спала по три-чотири години на добу.

— Зараз хочу відпочити та набратись сил. Вже наступного тижня я розпочинаю навчання нового курсу. Нам запропонували пакет «Формотворення. Макетування. Історія костюма та стилі ХХ-го століття.» Надіюсь там почерпну багато натхнення, — каже вона.

Ми поспілкувались із викладачкою Львівської школи моди Мариною Чернявською, яка стала наставницею Насті в фешн-індустрії.

— Насправді не у всіх учнів нашої школи вистачає сил, ресурсів та професіоналізму для того, аби вже після першого курсу створити свою колекцію. Потрібно зважати і на їх досить юний вік.   Не всім також випадає можливість представити колекцію на Ukrainian Fashion Week. Проте це гарний початок для людини, яка хоче розвиватись та вдосконалювати свої знання та вміння. Настя – дуже талановита дівчина і ми віримо в її майбутнє, — сказала Марина Чернявська.

Після закінчення навчання у Зборівській гімназії Настя планує вступати в Університет на факультет дизайну. Але перед тим потрібно пройти нелегкий випускний рік у школі та здати ЗНО.

Уже наступного року дівчина мріє представити власну повноцінну колекцію в «Нових іменах» на Ukrainian Fashion Week-2022. Каже, якщо бачиш ціль, то жодні перешкоди тобі не завадять до неї дійти.

А ми віримо в юну дизайнерку, бажаємо їй перемог та чекаємо на інтерв’ю після показу нової колекції на Українському тижні моди.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Hi Sv Itlana

    Молодець успіхів у кар’єрному рості тобі Настя .
  • Людмила Билоус

    Де можна побачити цю колекцію?
  • Ірина Процик

    Молодець! Дуже красиві та оригінальні речі. А Насті успіхів, натхнення та втілення всіх ідей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up