Аромостиліст Надія Шевчук: «Треба знайти ті парфуми, які роблять вас щасливими»

Аромостиліст Надія Шевчук: «Треба знайти ті парфуми, які роблять вас щасливими»

Консультант, аромостиліст, візажист Надія Шевчук розповіла як вдало обрати парфуми, як правильно наносити їх, як вони допомагають у роботі і стосунках.

Успішна бізнес-леді, кохана дружина, щаслива мама трьох дітей Надія Шевчук нещодавно створювала весняний настрій учасникам проекту «Єднання поколінь». Зустріч із тернополянками поважного віку відбулась у бібліотеці №4 для дорослих. Пані Надія презентувала аромати парфумів, ділилась власним досвідом і знаннями, радила присутнім як підібрати бажаний запах так, щоб відчувати крила за плечима.

До слова, ця життєрадісна жінка дуже любить подорожувати, читати, валяти намиста з вовни, захоплюється борщівською вишивкою, танцями. А ще вона постійно вчиться чомусь новому і вміє по-справжньому насолоджуватися кожним моментом. Переконана, що вік жінки залежить від її планів на майбутнє, що кожна представниця прекрасної статі має бути такою, якою її комфортно у своєму віці, що у стосунках можна бути або правою, або щасливою.

Відео дня

Від педагога – до бізнес-леді

Надія Шевчук має педагогічну освіту. До 1999 року працювала вихователем у дитсадку. Потрапивши під скорочення, знайшла роботу секретаря на одному з підприємств. За 15 років стала головним бухгалтером.

  • Відповідальність наклала свій відбиток на мою жіночність, – каже пані Надія. – Я стала строгою діловою жінкою. Через постійні стреси на роботі зруйнувала своє здоров’я і сімейні стосунки. Саме тоді мене запросили до співпраці у парфумерну фірму. Умовою було придбати скриньку із 35 ароматами. Я користуватися ними сама, тому брала їх на роботу.

Наповнившись цікавою інформацією про парфуми, жінка почала ділитися нею з колегами. Так з’явилися перші бажаючі придбати духи. Зважаючи на своє радянське виховання, пані Надія спершу соромилася продавати сама, тому просто рекомендувала охочим звертатися безпосередньо на парфумерну фірму.

  • Коли я запросила до співпраці семеро новеньких, мене похвалили, відзначили і відтоді цієї справи я не залишала, – каже жінка. – Це мене настільки захопило, що я почала їздити на всі тренінги, що стосувалися парфумерії.

Так Надія Шевчук відродилася до нового життя. А через сім років захотіла займатися лише цією справою, тому без вагань покинула бухгалтерію.

  • Насправді, парфум не є продуктом першої необхідності, – зазначає аромостиліс . – Але він нам приносить радість. Ми самі наповнюємо своє життя приємними моментами і цим маємо ділитися з оточуючими. 

Своїми знаннями Надія Шевчук охоче ділиться із учасницями проектів «Територія тіла», «Дівочі посиденьки», «Соціальна ініціатива» тощо.

Як знайти свій аромат

Обирати парфуми аромостиліст радить за таким принципом: понюхала – і захотіла, або ж це не моє. Треба зважати і для чого ви обираєте парфум, адже з-поміж них є тонізуючі, розслабляючі тощо.

  • Є парфуми, які допомагають жінці стати сексуальнішою, відкритішою, – додає пані Надія. – Коли я захотіла стати жіночнішою, то прислухалась до порад фахівців і взяла той аромат, який мені не подобався, але який згодом допоміг мені змінитися. Бо якщо ми довший час одягаємо плаття, то мусимо підібрати і взуття на підборах. Відтак поступово стаємо жіночнішими. Щоб знайти свій аромат, треба прислухатися до себе, щоб зранку накропитися і відчути як виросли крила.

Також аромостиліст радить при кожній нагоді тестувати нові парфуми, шукати свій аромат. В арсеналі має біти щонайменше три різні запахи, які можна використовувати у відповідності до ситуації.

  • Сучасна жінка не повинна асоціюватися лише з одним парфумом, адже вона може приміряти на себе різні образи та соціальні ролі, – стверджує пані Надія. – Тому ми можемо мати аромати на різні випадки життя, у відповідності до нашого настрою. Підсвідомість знає краще, яким запахом скористатись при тій чи іншій нагоді. Парфумами можна гратися – треба лише знайти ті, які роблять вас щасливими.

Про норми і «нотки»

Оскільки описати запах дуже важко, то парфумери запозичують потрібні слова у художників – «теплий аромат», «яскравий запах», композиторів – «нотки», «звучання», «акорд аромату».

За нормами Міжнародної організації парфумерів максимальна концентрація парфумерної рідини у справжніх духах становить 23%, хоча раніше було 30%, у парфумованій воді – 12-16%, у туалетній воді – менше 12%.

  • Парфуми мають пірамідальну будову, – пояснює аромостиліст. – Перша «яскрава нотка» дуже летка, тому відчувається на відстані до чотирьох метрів. Як правило, це цитрусові аромати. Така «нотка» триває 30 хвилин. Тоді розкривається «нота серця», заради якої створювався аромат. Вона має «звучати» 4-6 годин на віддалі витягнутої руки. До речі, «важкий аромат», приміром амбровий, може відчуватися й добу. Третя «нотка nostalgy» залишається на шкірі.

Стійкість аромату залежить і від типу шкіри. Якщо вона волога, то запах триматиметься довше і навпаки. Тому перед нанесенням духів шию треба зволожити кремом.

–             Колись не було пульверизаторів, тому жінки наносили парфум за вуха, а тепер аромат найкраще звучить там, де пульсує кров, – каже пані Надія. – Тож краще наносити духи на місця, де видно вени. А щоб ми самі від себе чули приємний запах, треба бризнути у ямку між грудей і на волосся.

Парфуми допоможуть «розквітнути»

Із настанням весни, коли природа пробуджується, кожна людина прагне оновлення. «Розквітнути» допоможе вдало підібраний парфум. Відчути весняну свіжість дозволить фіалка, яка входить до складу духів. До речі, ця маленька квіточка дуже важко віддає свій аромат, тому парфуми з її екстрактом вважаються елітними.

  • У парфумерії заміняють запах фіалки схожим, який дає корінь ірису, – розповідає аромостиліст. – До речі, навесні найпростішим способом оновлення є зміна парфумів, елементів гардеробу, подорожі, новий вид діяльності. Для мене найлегшим способом підняття настрою є парфум, адже неможливо вдихати приємний аромат і не всміхатися.

Запах є найпростішим шляхом у підсвідомість, адже людський мозок сприймає його тим відділом, котрий відповідає за базові інстинкти. Тобто, якщо пахне кавою чи випічкою, то виділяється слина, якщо дитиною – пробуджуються материнські інстинкти, якщо димом – то виділяється адреналін, що попереджає про небезпеку.

  • Всі живі істоти керуються запахами, тому це найпростіший шлях до нашого серця, нашого задоволення, наших емоцій, – стверджує пані Надія. –  Так, фіалка у поєднанні з іншими складниками може розслабити нас, може стимулювати до роботи, може привернути увагу протилежної статі. Саме ця квітка була улюбленою в Наполеона, бо Жозефіна зачарувала його саме букетиком живих фіалок, які приколола собі до сукні. Відтак ця квітка стала символом їхнього кохання. Наполеон навіть помістив її на своєму гербі.

В Ірані фіалку додавали до вина, яке було дуже дорогим, тому пити його могли лише найбагатші люди. У парфумерії використовують і зелену частину фіалки. Цей аромат схожий на свіжоскошену траву.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up