Айтішник з Тернополя споряджає наших артилеристів. Зараз збирає гроші на авто для брата!

Айтішник з Тернополя споряджає наших артилеристів. Зараз збирає гроші на авто для брата!
  • Ярослав працює в IT-сфері, та з перших днів війни волонтерить, не покладаючи рук. Він з друзями придбав та передав на передову дві автівки для тернопільських артилеристів, а також безліч військової амуніції. На досягнутому чоловік не зупиняється.
  • Наразі Ярослав збирає кошти на купівлю буса для бригади, в якій воює його брат. Машина потрібна хлопцям, аби виконувати бойові завдання й пересуватись лінією фронту.
  • Історію невтомного волонтера-«айтішника», а також як можна задонатити на авто для наших захисників – читайте у матеріалі.

Ярослав Оробчук – співзасновник та керівник маркетингової онлайн-агенції, яка відома у нашому місті. Пригадує, що 24 лютого, коли росія вторглась на територію України, хотів би піти боронити рідну землю, та непридатний до військової служби. Чоловік має зламану ногу, в неї вставлені металеві пластини, тож рухатись складно. Але тернополянин не міг залишатись осторонь буремних подій, і вирішив займатись волонтерством, зокрема, допомагати 44-й бригаді.

Споряджає хлопців, які знаходяться «на нулі»

З перших воєнних днів Ярослав гуртом з товаришами відновлювали військову техніку, забезпечуючи всім необхідним ремонтну роту артилерійської бригади. Гроші на це збирали самотужки. Завдяки тому, що довго працює «айтішником», чоловік підтримує зв’язок із друзями в різних містах України та за кордоном.

Відео дня

Всі чудово розуміли, що допомога армії зараз потрібна, як ніколи, тому активно донатили. Коштами на місці розпоряджався Ярослав, купуючи за них запчастини, генератори, зварювальні апарати й інші речі для ремонту машин. Загалом, як каже волонтер, вдалось поставити «на колеса» 12 автомобілів – БМП, БТР, «Камази», КрАз-и тощо. Всі вони принесли велику користь на передовій.

– На початку квітня наших товаришів з ТРО відправили в район Барвінково (Харківщина). Хлопці просили про тепловізор, до придбання якого долучилась американська діаспора. Паралельно ми відкрили збір на першу автівку.  Необхідну суму зібрали за два дні завдяки компанії з Вінниці, що перерахувала 4 тисячі доларів. Ще півтори нам скинули люди. Далі ми придбали для військових Mitsubishi Outlander, який прожив два місяці… – говорить Ярослав.

Бійці знаходились «на нулі» і пережили потужну атаку. За словами Ярослава, хлопці вимушено відступили зі своїх позицій через натиск ворога. На щастя, на других позиціях прийняли бій, допомогла українська артилерія й авіація. І мало того, що наші відбили попередню позицію, та ще й завдали росіянам значних втрат. Однак, що автомобіль, що речі військовиків, згоріли вщент…

Ось так виглядає авто, дотла знищене в ході ворожої атаки

– Ми відкрили ще один збір, до якого тернополяни масово долучились й поширювали інформацію у соцмережах. Вдалось зібрати приблизно 6 тисяч доларів. Знову завдяки американцям ми пригнали позашляховик Ford Expedition, відремонтували його, «перевзули» й пофарбували. Ще закупили хлопцям спорядження – елементарно від трусів до курток. Спакували в машину також велику кількість сухпайків, переданих зі США, генератори й сонячну батарею. Все це без вагань та оперативно повезли хлопцям на схід, – розповідає волонтер.

Збирає гроші на авто для бригади брата

Вищезгадане – це навіть не 1/3 з усього, чим займається і що на даний момент вже зробив для війська Ярослав. Він, зокрема, передав для бійців 44-ї окремої артилерійської бригади дрони, більше 650 якісних турнікетів для надання медичної допомоги.

Нещодавно для підрозділу «Кракен», в якому воює товариш «айтішника» з Тернополя, купили прилад нічного бачення. Той, на хвильку, вартував 180 тисяч гривень. Ще бійцям придбали новеньку військову форму, спідню білизну тощо.

– Оскільки є люди, які регулярно донатять з-за кордону, сьогодні ми одягаємо конкретних військових до зими. Передаємо для них зимове спорядження: капці, термобілизну, носки, флісову кофту, рукавиці, куртку, шапку, абощо. Фінансово допомагають мої підписники у соцмережах, – наголошує нам Ярослав Оробчук.

Наразі чоловік відкрив на Інстаграм-сторінці збір коштів на бус Volkswagen Transporter для артилерійської бригади, яка захищає наш спокій на фронті. В складі бригади воює батько дружини Ярослава та його двоюрідний брат – Денис. Вони з початку війни знаходяться на Південному напрямку, поблизу Енергодару. Автомобіль артилеристам необхідний, аби могли мобільно пересуватись та успішно виконувати бойові завдання. Хлопці, воюючи в самому «пеклі», власноруч зібрали 2,5 тисячі доларів на бус. Ще бракує всього 3,5 тисячі доларів!

– Мій брат Денис ще в 2019-2020 роках воював на сході України. Коли росія напала в лютому цього року, він відразу вирушив добровольцем у 44-у бригаду. Коли з ним спілкуюсь, часто через слухавку чутно вибухи. А хлопці молодці, тримаються: жартують, піднімають одне одному настрій. Вони дійсно Герої, і це не просто слова! А я особисто вірю в підтримку тернополян та в незалежну Україну! Давайте допоможемо військовим зібрати кошти! – закликає Ярослав.

Задонатити на авто можна за лінком: https://linktr.ee/na_avto .

Також дублюємо реквізити для допомоги нижче для зручності:

Пам’ятайте, що кожна гривня наближує нашу перемогу! Виженемо ворога з рідної землі та повернемо захисників додому, до родин, у затишок і любов!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Adam Jackson

    Та який він айтішнік, він алкаш з багатенької родини)) Знаю його вже купу років. Тільки навіщо піаритись купивши статтю в 20 хвилин - це загадка. В політику захотів?
  • Марія Воєвода

    Молодець!!!
  • Попик Оксана

    Молодець, Ярослав!Божої Вам опіки, здоров'я, терпіння!!!
  • Stephanie Sollo

    Идите на передовую!!!!!

keyboard_arrow_up