Бійці 105-ї збили «ворожу пташку». Тернополяни теж збирали на рушницю

Бійці 105-ї збили «ворожу пташку». Тернополяни теж збирали на рушницю
  • Тільки антидронову рушницю привезли на позицію, а вона вже видала перший результат.
  • Захисники 105 окремої бригади територіальної оборони влучним пострілом збили «ворожу пташку».
  • Це їм вдалося зробити завдяки придбанню винищувача дронів вартістю 15 тисяч євро або майже 590 тисяч гривень.

На корисну і важливу річ для військових збирали волонтери, але донатили, як кажуть, всім світом. Серед меценатів були і тернополяни.

– Ми підготували пост у соцмережах, поширили його через ЗМІ та менш як за чотири доби збір закрили. Сума, необхідна для придбання рушниці, була зібрана, – розповідають волонтери.

Відео дня

Антидронову рушницю привезли з Європи за допомогою фірми, яка спеціалізується на подібному типі обладнання. Ця зброя допомагає знешкоджувати, або відганяти ворожі дрони, які виконують розвідку і завдають шкоди скиданням гранат.

– У дрона є приймально-передавальний пристрій. З його допомогою апарат розуміє, де він перебуває, а також налагоджує зв’язок із пультом керування. Пульт передає команди, а дрон надсилає відео. Антидронова рушниця генерує на тих самих частотах щільнішу хвилю, ніж зв’язок між дроном та пультом. Тому, коли коптер потрапляє у хвильове поле рушниці, він не може надсилати інформацію та отримувати команди. Таким чином наш оператор перехоплює сигнал управління дроном і він стає некерованим для ворога, – роз’яснюють бійці 105-ї бригади.

Саме за таким принципом новий винищувач дронів і відреагував на пристрій ворожої розвідки.

– Вони (Авт. дрони окупантів) літають тут дуже часто, практично цілодобово. Так само і цей прилетів на нашу позицію, щоб скинути бойову гранату. Але завдяки прицільній роботі нашого оператора та помічника, дрон втратив керування та почав сідати. Зрештою завис на дереві із гранатою в режимі «скидання». Наші хлопці дрон зняли, знешкодили боєприпас, – говорить військовослужбовець підрозділу з позивним «Міраж».

Завдяки влучній роботі нової рушниці вдалося зберегти життя наших захисників. Хлопці бажають ворожим операторам частіше робити помилки і нехтувати правилами поводження з вибуховими пристроями, можливо тоді їм буде менше роботи.

На цей життєво важливий збір відгукнулося дуже багато людей, за що волонтери щиро вдячні кожному меценату

– Донатили тернополяни, передавали допомогу з-за кордону, збирали родичі військових та самі бійці. Є невідомі нам добродії, але усім хочемо подякувати за оперативність та надану допомогу, – коментує волонтерка.

Що ж, разом до перемоги! Цей випадок тільки зайвий раз доводить, що зараз кожен з нас може допомогти армії. Навіть донат в 1 гривню перетворюється на зброю для українських захисників.

Нещодавно ми розповідали, як «Клап» із 105-ї вміє влучно бити ворогів.

 

Читайте також:

«Клап» знає як бити окупантів. Кулеметник з Тернополя захищає Харківщину

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up