"Бокс не тільки для чоловіків": тернополянка розповіла "20 хвилин", як стала віце-чемпіонкою Європи

"Бокс не тільки для чоловіків": тернополянка розповіла "20 хвилин", як стала віце-чемпіонкою Європи
  • Тернополянці Каріне Айрапетян лише 16, а дівчина вже має звання віце-чемпіонки Європи з боксу. 
  • У фіналі дівчина боксувала із суперницею з Росії. Про шлях до чемпіонату, наполегливі тренування і любов до боксу в ексклюзивній розмові з "20 хвилин".

Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів цьогоріч проводили у столиці Болгарії м. Софія. Щоправда, через пандемію коронавірусу він теж був під загрозою. 

До чемпіонату тернополянка Каріне Айрапетян наполегливо готувалась кілька місяців. Дівчина каже, що у тиждень проводить п'ять чи шість тренувань, аби підтримувати форму. 

Боксерка з Тернополя представлятиме Україну на Чемпіонаті Європи

Відео дня

- Боксом я займаюсь з семи років. Вже не уявляю себе без цього спорту, - розповіла дівчина. - Чемпіонат був справді важливим. Участь в ньому брали понад 20 країн. У чемпіонаті в різних категоріях брали участь теж два десятки спортсменів. З ними були їх тренери. 

Дівчина має вже кілька перемог у спортивній кар'єрі. Каріне є шестиразовою чемпіонкою України та бронзовою призеркою чемпіонату Європи 2018 року серед школярок. Тернополянка є вихованкою КЗ ДЮСШ з греко-римської боротьби (відділення боксу) та представляє школу вищої спортивної майстерності (ШВСМ). Тренується дівчина під керівництвом тренерів Руслана Фірмана та Анатолія Фірмана.

- На чемпіонаті я дійшла до півфіналу, далі вийшло так, що у фіналі в бою зійшлась з росіянкою. Я програла їй за очками, нокаута не було, - розповідає дівчина. - Для мене друге місце - це все одно дуже важливий результат. 

Немає опису.

Десять років у боксі

Уперше боксом Каріне зацікавилась у шість років. Вона пригадує, що тоді переглядала з батьком один із боїв і почала розпитувати його про все. 

- Я почала просити тата, щоб він відвів мене на тренування. Він зрозумів, що я не відстану з цим проханням, тому погодився. Уже десять років я у боксі, - розповідає чемпіонка. 

Дівчина каже, що чимало її знайомих дуже дивуються, коли дізнаються яким спортом вона займається. А вона переконує, думка про те, що бокс лише для чоловікв - лише стереотип. І не варто боятись іти до перемог навіть у найдивніших заняттях.

Вітаємо із важливим досягненням тернополянку та бажаємо нових звершень у спортивній кар'єрі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up