Був атеїстом 27 років, а після відвідування Катедри вирішив охреститись у Тернополі

Був атеїстом 27 років, а після відвідування Катедри вирішив охреститись у Тернополі
  • Після побаченого Образу Спаса Нерукотворного з Ватикану сопілкар з Миколаївщини Владислав Козаченко вирішив охреститись у Катедрі.

  • Його хресний батько - один зі священиків у Тернопільському катедральному соборі.

Владиславу Козаченку 29 років, чоловік родом із з Миколаївської області, міста Первомайськ. Він з дитинства не ходив у церкву і не був хрещений.

  - Я не вірив в Бога, і був впевнений, що це казки для дітей, - каже Владислав.

Чоловік з дитинства грає на сопілці, і будучи студентом відправився Україною в пошуках кращого життя. У Тернополі вперше побував у 2009 році.

Відео дня

   - Я їздив на талант-шоу у Київ, і проїжджавши через Тернопіль, побачив, що на вулиці багато студентів грали на музичних інструментах. Я вирішив й собі пограти, - розповідає сопілкар. - Враження засіли в душі, місто мені дуже сподобалось.

Потім Владислав повернувся назад в рідне місто. Почав спілкуватися у соцмережі із тернополянкою, згодом вона запросила його в гості. Ця дівчина була віруючою, а саме в цей час у Тернопіль привезли одне з найперших іконографічних зображень Ісуса – нерукотворний образ Христа з Едесси. І вона попросила Владислава піти в храм разом з нею. 

   - Я не хотів йти в церкву, але дівчині вдалось мене вмовити, - каже чоловік. - Та побачене перевернуло мій світогляд. Ці відчуття не передати словами, я тоді справді повірив в Бога.

Саме після відвідин Тернополя і побаченого Нерукотворного Образу з Ватикану Владислав Козаченко поміняв своє життя і почав відвідувати храм та молитись. Потім зібравши із думками, вирішив охреститись у Катедрі.

   - Я пішов до Архикатедрального Собору, розповів отцям, що нехрещений та власну історію про Нерукотворного Спаса, - продовжує чоловік. - Вивчив основні молитви, ходив на недільні і святкові Літургії в Катедру.

Але найважчим завданням для Владислава виявилось - знайти хрещених батьків.

    - Мій хресний батько - священик у Архикатедральному соборі, бо нікого не вдавалось знайти, - каже чоловік. - А хрещена мати - бабуся моєї подруги із Тернополя.

Чоловік розповідає, що зараз він постійно відвідує церкву, а за порадами звертається до свого хресного батька.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Marcus Aurelius

    Ніколи не розумів цих впертих атеїстів. Тобто розумію, як можна, і дуже легко насправді, відкинути багато речей так, як вони не підтверджуються науковим методом. Але абсолютно очевидно, що жив на землі ряд людей (Ісус і послідовники) і вони проповідували певний ряд досить непоганих ідей. Так от, як можна і їх відкидати повністю? Невже ідея любити людей, не калічити нікого, не вбивати, робити добрі справи,  така погана? Як на мене ніхто не заставляє нів'якому разі нікого брати на віру повністю кожне слово сказане в християнських документах, і тим більше, згодом, служителями ранньої, середньовічної, і пізньої церкви. Ці люди є простими людьми, і дуже часто вони приносили більше негативу християнству ніж хорошого. Із християнства я виніс для себе спектр дуже цінних ідей, цінностей, і принципів. Із деяких інших вірувань також.

    Вікторія Кістерна reply Marcus Aurelius

    Що за нісенітниця? З ваших слів, якщо людина атеїст, то вона не робить добрих справ, калічить та вбиває людей чи як? Ми живемо у світі, де кожен вибирає сам, у що йому вірити і чи вірити взагалі! Але ви правильно написали, вам того не зрозуміти!!!

    Marcus Aurelius reply Вікторія Кістерна

    Агресивні атеїсти під'їхали... Спокійно. Все добре, я не писав такого. Писав лиш про відкидання ідей. Досить хороших.

    Вікторія reply Marcus Aurelius

    Хто вам сказавв, що я атеїст, а тим паче агресивний? Я агностик. Але це не дає мені право засуджувати атеїстів або навпаки. А от віруючі в більшості, чомусь собі таке право позволяють, питання нахіба?

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Дуже приємно мати справу із агностиками. Я сам в деякі мірі агностик. Атеїсти  чогось часто агресивні. Абсолютно згідний, що кожен має сам думати головою і обирати правильні ідеї і принципи якими керуватись в житті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up