Про карантин забули? Чи носять тернополяни маски в людних місцях – репортаж «20 хвилин»

Про карантин забули? Чи носять тернополяни маски в людних місцях – репортаж «20 хвилин»
  • Чим менше нових випадків захворювань на коронавірус фіксують на Тернопільщині, тим більше людей без масок в людних місцях можна побачити.
  • Ми перевірили, як тернополяни ставлять до карантинних обмежень, які ще, до речі, ніхто не скасовував. 

Журналісти «20 хвилин» перевірили, як у місті дотримуються маскового режиму у громадському транспорті, супермаркетах та невеликих магазинах, на зупинках тощо.

Супермаркети та магазини

У невеликих магазинах попри оголошення біля входу  про те, що покупців без масок не обслуговують, всередину люди заходять без них. Та й продавці не надто охоче дотримуються маскового режиму, вдягаючи маски, закриваючи ніс, або не вдягаючи взагалі. Покупців обслуговують всіх, незалежно від того, є в них маска чи ні, або ж чи правильно вона одягнена.

Відео дня

У супермаркетах покупців без цього засобів індивідуального захисту менше, але вони є. Деякі покупці пересуваються з приспущеними масками, або взагалі без них. Або вдягають лише біля каси.

Щодо касирів та охоронців супермаркетів, вони працюють у масках. Також у деяких крамницях працівники додатково вдягають і рукавиці, одноразові, або багаторазові, коли розкладають товари на полиці.

Авто- та залізничний вокзали

У Центральному автовокзалі міста навіть в будній день чимало людей, котрі бажають придбати квиток чи почекати на свій автобус у прохолодному приміщенні. Однак, як в чергах за квиточком, так і на лавках, більша частина людей перебувають без масок.

Біля входу немає відповідального працівника, що мав би контролювати потік людей та нагадувати про необхідність одягнути маску.

Така ж ситуація і на залізничному вокзалі. Раніше біля входу чергував працівник та перевіряв наявність засобів індивідуального захисту. Однак зараз його вже немає.

На власний розсуд люди самі вирішують: одягати маски чи ні. Та більшість все ж обирають другий варіант.

Центральний ринок

Щоденний потік людей тут просто шалений, та маску одягають одиниці. Відзначимо, що серед них чимало пенсіонерів.

Щодо продавців, то маски в них або відсутні, або залишаються на підборідді. Пройшовши ринком від автовокзалу до магазину «Обнова Єврошоп», ми не побачили жодного продавця із правильно одягненою маскою.

Покупці на ринку, за нашими спостереженнями, це люди 40-60 років. Тобто та категорія людей, що тяжче за інші переносить захворювання на COVID-19.

Зупинки та громадський транспорт

На зупинках ситуація схожа. Старші люди стараються все ж одягати маски. Та навіть там, де скупчення людей досить велике, наприклад, на зупинках біля Центрального ринку чи на вулиці Мазепи, з кількох десятків людей, у масках перебувають не більше п’яти.

У громадському транспорті маскового режиму дотримуються краще Так, у тролейбусах навіть ті пасажири, які заходять без масок, змушені їх одягнути на прохання кондуктора. Хоч і роблять це неохоче.

А от в маршрутках навіть самі водії курсують без масок взагалі, або ж одягають їх на підборіддя. Що й казати про пасажирів, багато з яких теж без засобів індивідуального захисту. Люди в масках не звертають на них уваги, не просять одягнути маску.

А ви вдягаєте маску в громадському транспорті та людних місцях? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Вікторович Криворучко

    Повний абсурд , карпнтин(походить від слова 40 днів) а  нас баранів змушують ходити в намордниках в спеку

keyboard_arrow_up