Чи триматимуть тернополяни піст (ОПИТУВАННЯ)

Чи триматимуть тернополяни піст (ОПИТУВАННЯ)

Великий піст розпочнеться у понеділок, 27 лютого. Дехто шукає в інтернеті статті про продукти, які християни повинні виключити зі свого раціону у цей період, не задумуючися над тим, що піст - це ще й духовне очищення. "20 хвилин" вирішила з`ясувати, чи дотримуються тернополяни посту.

- Я не тримаю піст, на це є певні причини, - каже 36-річна Анжела Федорчук. - Раніше в дитинстві я дотримувалася посту, але зараз ні.

А ось Тернополянин Володимир каже, що частково буде дотримуватися посту.

- Зазвичай, не тримаю піст, я переконаний, що це особиста справа кожного, - пояснює чоловік.

Відео дня

23-річний Роман цьогоріч, як і минулі роки, буде тримати піст.

- Я займаюся спортом, мені бажано їсти білок, але у піст старатимуся вживати менше м`яса, - розповідає хлопець. -  Є люди, що відмовляють собі в їжі, але не дотримуються духовного посту. Це їхня справа, їх проблеми.

Серед тернополян зустрічаються і атеїсти, що не вважають піст чимось особливим. Дівчина атеїстичних поглядів, яка воліла залишитися інкогніто, каже, що ніколи не дотримувалася посту і не вважає це за потрібне.

- Ми тілесно постимо перед Богом, а треба постити духовно, постійно дотримуючися слова Божого, - пояснює свою позицію тернополянка Черній Євгенія. - Що хоче від нас Бог? Він хоче, щоб ми були чесні, чисті, справедливі, смиренні та покірні. Їжа - це спокуса,тому коли ми відмовляємо собі в ній, то відмовляємо не Богу, а тілу. Саме через це треба поєднувати і тілесну, і духовну жертву у Великий піст.

Тернополянка Любов Синютка також старається дотримуватися посту, бо вважає, що нам усім важливо не тільки відмовитися від деяких страв, а й стати добрішими.

- Період посту нам потрібен для того, щоб переосмислити деякі свої погляди на життя, очиститися духовно від усіх злих помислів, - ділиться жінка.

Тернополянка Валентина Бричко вважає, що піст - це коли ти не ображаєш ближніх своїх, поводишся людяно та чесно. Однак жінка наголошує на тому, що людина повинна завжди бути такою. 

- Я людина похилого віку, - пояснює тернопільський 68-річний художник Степан. - Священик каже, що для мене піст необов`язковий. У студентські роки я завжди постив. Але зараз не дуже можу так строго дотримуватися цього. Проте кава і алкоголь у мене під забороною.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Ось ніби піст це головна проблема людей . Я наприклад навіть не вникаю, коли починається той піст ,коли він закінчується ну і так далі  . Люди зараз більше думають ,як заплатити за комуналку ,як вивчити дітей , як знайти нормальну роботу . З тим пістом вже чисто подуріли . Харчуватися треба повноцінно ,і правильно ,бо з тим пістом ще всякі кишково- шлункові болячки позаробляють ,а потім в лікарнях  купу грошей викидають .

    Anonymous reply Анонім

    піст не заключається в тому скільки ковбаси з їсиш ... це особистий поклик

    Piter Savka reply Anonymous

    Шо таке піст ???

    Stels reply Piter Savka

    Насправді піст – це зближення з Богом. А що таке зближення з Богом? Це коли ти витрачаєш менше часу на інші речі, а більше уваги присвячуєш спілкуванню зі своїм Творцем.

    Сучасний піст – це не гайнувати часу, оптимізувати свій час, щоби більше спілкуватися з Богом, щоби допомагати людям, стати волонтером чи відновити якусь свою волонтерську зайнятість. Творити діла милосердя – це також частина посту.

    http://old.dyvensvit.org/articles/105230.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up