Чи вірять тернополяни в розпродажі у “Чорну п’ятницю” (опитування)

Чи вірять тернополяни в розпродажі у “Чорну п’ятницю” (опитування)

Журналістка “20 хвилин” запитала тернополян, чи будуть вони йти на шопінг 23 листопада та чи взагалі вірять у знижки у “Чорну п’ятницю”.

Традиція проводити «Чорну п'ятницю» прийшла в Україну зі США. Уже декілька років поспіль тернопільські торгові центри та магазини влаштовують день великих знижок.

"На дійсно якісний товар знижка 20%, не більше"

   - Особисто для мене- це особливий день, бо сама працюю у сфері торгівлі, - каже тернополянка Юля Синюгіна. - Саме в ці дні я працюю, так що на придбання речі зі знижкою не вистачає часу. Особисто я не дуже полюбляю ці дні, люди масово купують речі у мережевих бутіках, де дійсно функціонують правдиві знижки. А дехто умудряється підвищувати ціни до максимуму та ставити на них -70%.

Хоча, купуючи будь-яку річ в рамках акції, звичайно, можна зекономити, проте це буває дуже рідко. На дійсно якісний товар в ці дні максимальна знижка - відсотків 20%, не більше.

Відео дня

"У нас - це не "Чорна п'ятниця" 

  - Я знаю з розповідей друзів, які живуть у Італії, що таке справжня "чорна п'ятниця", - розповідає студентка Тетяна Свищ. - Знижки там реально досягають 70%, а те, що відбувається у нас, це не "чорна п'ятниця", бо в ніч перед чорною п’ятницею всі просто переклеюють цінники.

Часто магазини використовують "Чорну п'ятницю" для зачистки своїх складів від залежаного товару, вважає дівчина. 

Тетяна розповідає, що вона замовляє речі в Інтернет-магазинах у “Чорну п’ятницю”, і завжди економить декілька сотень гривень.

У магазині переклеїли цінники

Потрібно дуже обережно ставитися до заявлених знижок, зазначає тернополянка Катерина.

   - Буквально за півтора тижні до початку масового шопінгу в багатьох магазинах переклеюють цінники, збільшуючи цифри, - розповідає дівчина. - Я декілька років тому особисто потрапила у таку ситуацію.

Дівчина розповіла, що за тиждень до “Чорної п’ятниці” вона шукала собі куртку. У одному з магазинів Тернополя знайшла саме таку, яку й хотіла, куртка коштувала - 1495 гривень.

- Я тоді вирішила почекати декілька днів і з надією на розпродаж в “Чорну п’ятницю” купити її дешевше, - каже тернополянка. - Але яке було моє здивування, коли замість знижок я побачила переклеєнний цінник, де було написано, що куртка коштувала 2000 гривень, так наче вони дали 500 гривень знижки і тепер вона коштує лише - 1495.

Тобто продавці просто зробили ілюзію знижки, аби був більший попит.

- Я не вірю у “Чорну п’ятницю” в Україні, - зазначає Катерина. - Але от в Інтернет-магазинах є справжні знижки, потрібно лише встигати оформляти замовлення.

У “Чорну п’ятницю” отримав подарунок

На мою думку, у “Чорну п’ятницю” можна знайти магазини, де діють справжні великі знижки, розповідає тернополянин Володимир Макар.

   - Декілька років тому я цілком випадково потрапив на розіграш призів у одному із тернопільських магазинів електроніки, - каже чоловік. - Я взяв участь у акції, суть якої полягала в тому, що ви купуєте товар на суму від 500 гривень, підписуєте ваш чек і кидаєте у ящик, а потім шляхом рандомного вибору визначали переможця. Я тоді виграв міксер.

Пан Володимир вважає, що цей день для справжніх шопоголіків.

Їде у Польщу на “чорну п’ятницю”

Студентка Оксана Шмільгельська їде в Польщу у цей день шалених знижок.

 - Моя подруга минулого року у Польщі на “Чорну п’ятницю” купила собі речі зі знижками до 90%, - розповідає дівчина. - Я цьогоріч також  вирішила поїхати за кордон подивитись, чи справді там можна купити речі майже вдвічі дешевше.

В Україні тернополянка потрапляла як на добросовісні розпродажі, так і на магазини, де перед цим днем просто переклеїли цінники.

Записуйте ціни за місяць до акції

Тернополянин Назар Хамуляк каже, що головне для вдалого шопінгу в "Чорну п'ятницю" - це запам'ятати ціни до акції. 

  - Головне, як мінімум, запам'ятати ціни, які були до акції і вже від них відштовхуватись, щоб не вийшло, як з ціною на проїзд, підняв на 9 опустив на 8 і всі радіють, - розповідає чоловік. - Рецепт один, якщо у вас немає нікого знайомого в тому магазині, де є той товар, що вам потрібен, то запапятовуйте, записуйте, скріньте ціни за місяць до акції. А тоді вже дивіться: реальна знижка чи ні. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • 777

    БАРИГИ беріть приклад з китайців, 25 млрд$. ось як треба  намахувати лохів
  • Кобра

    яка чорна пятниця про що ви говорите
  • David Starr

    "Чорна п'ятниця"? В Україні? Ха-ха.
  • Діонісій

    Чорна п'ятниця по Українськи рулить!

    намахати можну купу людей і заробити файно! чи не так бариги ?

    777 reply Діонісій

    пффф..всього лише файно заробити,слабенько
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up