Читає книжку за 15 хвилин: історія 10-річного школяра з Тернополя. Він дивує унікальним вмінням!

Читає книжку за 15 хвилин: історія 10-річного школяра з Тернополя. Він дивує унікальним вмінням!
  • Дві тисячі слів за одну хвилину може прочитати 10-річний Денис Дерень. І це ще не рекорд. У Тернополі є школярі, які можуть за цей же час прочитати майже 65 тисяч слів.
  • Про те, де та як можна навчитись швидко читати, розповідаємо у матеріалі.

— Ми провели літо з користю і задоволенням! Денис завершив курс «Мегашвидкочитання» і «прокачався«» до цифр більше 2000 слів за хвилину, починали з 121 слова! — розповіла мама хлопчика Леся Дерень. 

Жінка каже, що її син із захопленням вчився швидко читати і такий навик став йому в нагоді, адже його захоплення — це історичні книги. 

— Денис навчився читати ще до дитячого садка. У чотири роки він вже впевнено читав. Коли був в першому класі, то мене запитували, чи він ходить до репетитора, бо так добре вже вмів читати, — каже вона. 

Відео дня

Спочатку була ментальна арифметика

Із походу  в книжковий магазин чи бібліотеку хлопчик рідко повертається з однією книгою. Мама Дениса каже, що і в школі він вчиться з захопленням. 

— Коли син був в другому класі, ми почули про курс «метальна арифметика» і вирішили, що Денису потрібно саме туди, бо помітили нахил до точних наук. Перший рік навчання закінчився чудово. Він з легкістю може додавати тризначні числа. Тоді викладачка Дениса запропонувала нам ще й навчитись швидко читати, — продовжує жінка. 

Курс тривав під час літніх канікул, тож час відпочинку Денис провів із користю. До слова, за свої десять років хлопчик прочитав вже більше ста книг. 

Немає опису.

— У Дениса є старша сестричка, яка навчається у 8 класі, то він з великим захопленням читає її підручники. Особливо до вподоби фізика та історія, — каже мама. —  Я бачу, що він справді чудово сприймає те, що читає. Я взяла йому книжку, приблизно на 300 сторінок, і вже через 15 хвилин він зміг повністю переказати її зміст. 

Читають за хвилину десятки тисяч слів

Ми познайомились із вчителькою Дениса Ніною Лозовою. Жінка навчає дітей швидкочитанню на основі методик коуча Андрія Сподіна.

На зображенні може бути: 1 особа та усміхається

—  Три роки тому я потрапила на тренінг до Андрія Сподіна. І подумала: «Як це діти можуть так швидко читати, а я ні». Вирішила навчитись. Згодом виявилось, що у нього можна отримати сертифікат тренера та навчати інших. Тож зараз я представник навчального центру Inten, — розповідає викладачка. 

Сама жінка одразу після сертифікації могла читати 3,5 тисяч слів за хвилину. А ще в неї були учень, який читав 65 тисяч слів за хвилину, щоправда при розумінні 30-40%. Текст із 740 слів він прочитав за менше, ніж секунду. 

Тестування відбувається таким чином: спочатку визначають за який час учень може прочитати текст із кількістю слів до однієї тисячі, а далі за формулою розраховують яка кількість слів доступна для читання за хвилину. 

— Усе залежить від того, як ти тренуєшся: якщо припиняєш читати — швидкість падає, якщо береш книжку і приділяєш цьому більше часу — знову росте, — розповідає пані Ніна. — Взагалі методика складається із 14-ти методів читання. Це поступове навчання від горизонтального до вертикального читання. Є також чимало вправ, які розпаралелюють праву та ліву півкулю мозку, є вправи на дрібну моторику. Адже це прямо зв’язано із мисленням. 

Як навчитись швидко читати 

Тренерка каже, що її учні щодня приділяють читанню не менше, ніж пів години. 

— Якщо щодня дитина приділяє 32 хвилини читанню — поступово швидкість зростає, — продовжує вона. — Звісно, тут йдеться про читання в думках. Але звісно, і читання вголос покращується. Також важливою є і продуктивність читання. Мало лише прочитати текст, треба його і зрозуміти та запам'ятати. Тож автор методики гарантує покращення техніки та продуктивності читання втричі.

Але якщо тренування будуть наполегливими — збільшити ці критерії читання можна навіть у сто разів. 

— Цей навик не втрачається. І навіть, якщо дитина припиняє читати так інтенсивно, як на тренінгу — техніка читання залишатиметься на високому рівні. 


Детальніше про курс мегашвидкого читання можна дізнатись на сторінці  у Facebook Навчальний центр Омега

Напишіть у коментарях, скільки ви читаєте слів за одну хвилину. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Наталя Шевчишин

    Дуже розумний хлопчик!!!!!
    Дениску, тобі творчих злетів.
  • Alexandr Yarets

    Автора поста на кілок
  • Alexandr Yarets

    Може букв, а не слів? Що за єресь?
  • Голос Українського Народу

    Ну все, майбутній репер 😄

keyboard_arrow_up