Читаю, бо мені це подобається

Читаю, бо мені це подобається

У нашій постійній рубриці тернополяни розповідають про книги, які читають зараз

ДЖОН СТЕЙНБЕК «Про мишей і людей»

Катерина Світлична, домогосподарка:

  • Трохи більше години читання, трохи більше 100 сторінок, а сенсу, неначе прочитала два томи. Це все Стейнбек і його роман "Про мишей і людей".
    Де лежить шлях до мрії? Чому деяким людям віднайти його так складно?Які жертви варто принести протягом цієї дороги? І чи варті вони цього?
    Велика депресія, безробіття, поневіряння, один здоровий чоловік, один хворий і ціль на двох - мати власний дім і кроликів. Це власне все, що показує нам автор. 
    Проте, якими яскравими характерами наділяє він простих американців. Тут мало описів, кожен персонаж вичитується через вчинки, діалоги, подекуди через підтекст. Реалістично, жорстоко та трагічно. Підходить для читачів різного віку. І з кожним перечитуванням, впевнена, текст розкриватиметься глибше. Бо писати коротко, але так глобально, то справді дар.

 

Відео дня

ДОННА ТАРТТ "Таємна історія"

Олена Пасєка, вчитель:

  • Людина - це таємна історія. І за кожною Красою завжди щось заховане. На жаль, іноді пустота. Вихованість, манери, одяг, книжки, цитати, якими розкидаємося, ховають надважливе за ширмою. І, привідкриваючи її, часто хочеться закрити назад та повернутися до ідеального фону. Бо ж там емоції, рани, слабкості, дивнощі і навіть збочення. 
    Роман "Таємна історія" Донни Тартт- це книга, котра змусила мене відчувати, включити увесь спектр моїх емпатичних здібностей. 
    Про що він? Про студентів, про класичну філологію, про скелети у шафі (чи десь в урвищі). "Таємна історія" - це гармонійне поєднання масовості і інтелектуальності. Бо ж хіба погані тексти надихають читати "Вакханки" Евріпіда о другій ночі? І байдуже, що курс "Антична література" пройшов повз мене. У 17 якось не надто вдалий час. "Щира краса - це завжди тривога", - пише Тартт. Цей твір повен речей тривожних, які ми самі боїмося приймати та озвучувати в собі - гомосексуалізм, інцест, смерть, неідеальність, боягузтво, наркоманія, брехня, алкоголізм. Але ж хіба це не саме життя втілене у цих темах? Не його тривожна досконалість?
    Глибокий і наповнений текст, він не дозволяє залишатися осторонь. А допомагає заглибитися у власні ілюзії. Бо ж такі є у кожного більш-менш поважаючого себе невротика.
    "Чи готові ви покинути цей світ феноменів і відправитися у світ тонкої матерії?", - каже один із персонажів роману. Якщо готові, то читайте і будьте таємною історією, яку хочеться читати та відкривати все ширше і глибше!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Maria Saban

    Раджу ще три книги, які прочитала нещодавно. "Фірма" Джона Грішема, "Літак без Неї" Мішеля Бюсі та "Таємничі пригоди Біллі Міллігана" Деніела Кіза. Книги різні за жанром та схожі за динамічністю сюжету (хочеться прочитати тут і зараз). Всі книги з грифом "бестселлери". Остання написана на основі реальних подій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up