Чому тернополяни затяті курці (ОПИТУВАННЯ)

Чому тернополяни затяті курці (ОПИТУВАННЯ)

Marlboro, Camel, Parliament, Bond, Прилуки, Прима...Тернополянина, який "солодко" затягує тютюн в легені, можна зустріти на кожному кроці. Що змушує молодих і немолодих людей курити, намагалася з`ясувати наш репортер.

22-річний Андрій Сухецький почав палити в 9 класі. Хлопець каже, що на його вибір вплинуло оточення.

- Дівчата-подруги курили і я попробував, - розповідає Андрій. - Давно це просто була звичка, розслабляло, зараз курю тоді, коли щось погане сталося, так воно допомагає заспокоїтись. Але останнім часом думаю, що це все самонакрут, ніби вони рятують від стресу. 

Відео дня

Андрій нейтрально ставиться до дівчат, які палять. Однак не хоче, щоб його дівчина курила.

- Напевно, я егоїст, але не хочу бачити біля себе дівчину, яка палить, - стверджує хлопець.

Студентка ж Христина Луцик більш лояльно ставиться до паління партнера.

- Я поважатиму вибір свого майбутнього обранця, - каже дівчина. - Паління для мене - не кримінал. Якщо йому подобається - на здоров`я. Хоч у даному контексті слово "здоров`я" не дуже підходить. Я просто проситиму його, щоб він курив десь осторонь. Але не проситиму його кидати. Він або сам дійде до того, або не дійде.

30-річний спортсмен Віктор курити почав у 8 класі.

- Спальний район, атмосфера дворової романтики, вияснення стосунків між дворами, адреналін, награна крутість - стали причиною початку цієї цигаркової залежності, - ділиться чоловік. - Відверто, важко було навчитись курити. Як і всім, гадаю. Запаморочення, неприємний запах, туман перед очима. Але "статус" вимагав. Потім звичка вкорінилась і вже не зважав, чи мені це подобається, чи ні. Курив близько десяти років. В один момент прийшло усвідомлення, що задоволення, при чому сумнівне, приносить 1-2 цигарки на день, а викурював пачку. Почав розуміти, що я без цигарок не можу розслабитись, сконцентруватись і взагалі почати день.

Коли Віктор відчув, що має слабкість і залежність перед цигарками, спробував кидати.

- Кілька разів був рецидив, - зізнається чоловік. - Але, коли почав активніше займатись спортом, звичка і будь-яке бажання запалити, зникли. І так до цього часу.

Студентка Ярина Турченяк не курить. Хоч зізнається, що грішила декілька разів, коли була в компанії "на позитиві".

- Святкували щось, уже не пам`ятаю, - розповідає дівчина. - Було весело і всі курили, спробувала і я. Не можу сказати, що це дуже круто. Особливого кайфу я не відчула. Курити постійно не хочу. Я бережу і ціню своє здоров`я. Хлопець мій також уже не курить. Він і сам хотів кинути, і я йому допомогла.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кактус

    не гарно так людей втіхаря фоткати, за таке можна і получити по камері
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up