Дебют "Вар'ятів " у США: "Ага, то в них на вулицях ще й хлопи цілуються!!!"

Дебют "Вар'ятів " у США: "Ага, то в них на вулицях ще й хлопи цілуються!!!"

Улюблений україномовний гумористичний колектив «Вар’яти», очільником і ведучим якого є наш земляк Сергій Притула, примножив число своїх палких шанувальників. І не лише в Україні. Адже команда взялася підкорювати Сполучені Штати Америки.

Повернувшись нещодавно зі свого дебютного гастрольного туру, мегаталановиті та завжди позитивні учасники україномовного розважального шоу з- перших уст розповіли про те, як їх сприйняла американська публіка, що найбільше вразило за океаном, чи готові туди повернутися та чи змогли б там жити. Відповіді на всі питання – в інтерв’ю «RIA плюс».

У Чикаго - аж 1000 глядачів

- Скільки тривав гастрольний тур, у яких саме п’яти містах ви виступали? Хто допомагав з організацією на місцях і як обирали локації? Яку найбільшу аудиторію вдалось зібрати?

Сергій Притула: Дебютні гастролі «Вар’яти-шоу» в США тривали тиждень. За цей час дали виступи у Нью-Йорку, Філадельфії, Клівленді, Детройті та Чикаго. Міста обирали не ми, а компанія Moloko, яка, власне, була організатором туру. Очевидно, орієнтувались на великі українські діаспори у тих містах. Найбільший же зал був якраз у Чикаго – +\- 1000 глядачів.

Відео дня

- З якою програмою «Вар’яти» їхали в Америку? Чи довго готувалися? Які головні особливості організації туру, можливо, були певні вимоги щодо стилю жартів, тривалості шоу чи щось інше?

Сергій Притула: Програма, із якою виступали у США, практично не відрізнялась від тої, яку ми показували, приміром, у Тернополі в грудні минулого року. За винятком кількох номерів, які були написані в грудні-січні. Ми ще по концертах у Празі і Лондоні побачили, що українцям закордоном готувати якусь аж надто особливу програму не потрібно. Ми працюємо на ниві побутового гумору. Тому сімейні клопоти, стосунки на роботі і т.д. є знайомими навіть тим, хто вже давно емігрував.

Засинали перед виходом

- Де був перший виступ? Наскільки легко вдалось включитися в роботу? 

Валентин Сергійчук: У Нью-Йорку. У процес виступу і в матеріал, який ми показували, включилися дуже швидко, адже перебуваємо в постійному тонусі завдяки великій кількості концертів, а от зміна часу))))) Це вже інше питання))) Перших три дні просто засинали перед виходом на сцену. Організм чітко розумів, що його обманюють і на годиннику не 20:00, а 03:00))) Але нічого – оплески робили свою справу, і адреналін знову відкривав очі.

- Чи гаряче вас зустрічала тамтешня публіка?

Володимир Жогло: Там нас знають краще, бо люди ідуть не тільки на Притулу.

Віталій Тильний: Американська (наша) публіка, як і всі українці за кордоном, які були у нас на концертах, - розкішні. Щасливий виступати для частинки України далеко за її межами. Усім друзям, з якими не встиг зустрітись по тих чи інших причинах, привіт!

- Сергію, відгукуючись про Нью-Йорк, у Фейсбуці Ви написали, що це місто просто створене для того, щоб «в голові зародилася спокуса «підкорити» його. А Лондон чи Торонто більше відповідають Вашим внутрішнім вимогам до «характеру» мегаполісу». Нью-Йорк занадто шумний для Вас? Чому не хотіли б там жити?

Сергій Притула: Це було перше враження. Хто зна, може, якщо пожити там пару місяців, я змінив би думку. Але я вже звик до більш спокійного та розміреного русла життя.  

- Що з побаченого в США врізалося в пам'ять найбільше, про що хочеться розказувати всім друзям та знайомим?

Сергій Притула: Те, що тамтешній глядач іноді зустрічає оплесками ті фрази у нашому виступі, на які тут, в Україні, ніхто не звертає уваги. Приміром, я мимохідь у одному з стендапів зауважив, що у нас минулого року було 115 концертів і… мусив почекати, поки стихнуть оплески, щоб продовжити свою промову. Люди там вміють працювати і працюють тяжко, тому не поскупились на овацію для тих, хто на їх думку теж тяжко працює на своїй «ниві».

Володимир Ковцун: Про те, що то – Америка! Перше враження – Ого-го!!! Потім – А-а-а! То в них таке як в нас… Ага, то в них на вулицях ще й хлопи цілуються!!! Ясно…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Трохи сідайте вже дієту, а то доведеться тачки купляти щоб животи возити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up