День народження раз на чотири роки: як його святкують тернополяни, які народилися 29 лютого

День народження раз на чотири роки: як його святкують тернополяни, які народилися 29 лютого
  • Велика рідкість – народитися 29 лютого. За статистикою, таких людей - чотири мільйони, а це – менше 1% від населення Землі.
  • «20 хвилин» поцікавилися у тернополян, що народилися цього дня, як же вони святкують свій День народження.

Людмила Панашій

 ̶  Коли рік невисокосний, то приймаю привітання два дні підряд, 28 лютого та 1 березня. Бувало, починалося все 28 лютого, а закінчували святкування 2 березня. Це не в тому розумінні,що гучно святкували,а просто так хотілося, або так складались обставини. Цього року, на жаль, святкування не буде,тому що я прихворіла. Проте 29 лютого я чекаю з нетерпінням.

Іноді на роботі рахують, скільки ж мені все таки років. А я свій вік рахую, як і всі інші, але в душі відчуваю себе на п'ять років молодшою. Є і такі люди, котрі не вірять, що народилася в цей день, особливо, коли кажу, що маю брата, і ми з ним - двійнята. Нас навіть назвали казково – Руслан і Людмила.

Відео дня

29 лютого – це чудова і прекрасна дата. Відчуваю себе особливою, і я навіть одружилася би в цей день.

Катерина Кальчук

 ̶  Святкую свій День народження 1 березня, по принципу «щоб не наперед». Коли, звісно, випадає 29 число, то святкування значно гучніші. Друзі часто жартують про те, що я ще маленька, а цього року мені аж вісім рочків. Вони вирахували, що коли матимуть по 60 років, то мені буде всього 15.

Коли була ще малою, мене завжди засмучувало, що нема в календарі 29-го числа. Питала маму, чому вона не переписала на іншу дату. А зараз горджусь цією маленькою особливістю, адже таких людей насправді дуже мало, і вони зазвичай є дуже щирими та добрими. Якось так по житті мені часто трапляються люди, які народились 29 лютого. Ми з ними дуже схожі, нас притягує, немов магнітом.

Хочу додати, що найкращі мої друзі люблять прийти до мене 28 лютого ввечері , щоб не пропустити мій День народження. Тож, як ви зрозуміли, святкування починається 28 лютого, а закінчується  1 березня.

Діана Волошин

 ─ Народилася я 29 лютого, проте в свідоцтві записали мій День народження - 1 березня. Коли припадає високосний рік, святкування розтягується аж на два дні.

Мені дуже подобається, що народилася саме в такий день. Коли була меншою, то завжди говорила своїм друзям, що колись їм буде багато-багато років, а я буду набагато молодшою.

Коли кажу, що народилася 29 лютого, то люди тільки дивуються і одразу починають рахувати скільки мені років.

Оксана Бортник

─ Святкуємо разом з сестрою Тетяною свій День народження кожного року два дні, але масштабність свята залежить від того, який саме рік: високосний чи не високосний. Усі, кому ми говорили, що народилися 29 лютого, були дуже здивовані. А в університеті навіть було кілька випадків, коли просили довести, що ми народилися разом і саме в цей день.

Ми сестрою святкуємо День народження завжди разом, і надалі плануємо так відзначати.

Цікаві факти про 29 лютого:

  • Згідно з даними пологових будинків, батьки часто намагаються записати дітей,Ю що народилися 29 лютого на день раніше - 28 лютого, або ж частіше за все 1 березня.
  • У світі живе близько чотирьох мільйонів чоловік, чия дата народження офіційно зареєстрована на 29 лютого. Це всього 0,069% населення Землі.
  • В цей день народилися колишній тренер збірної України з футболу Йожеф Сабо та політик Олександр Мороз.
  • 29 лютого — день святого Освальда — у ряді європейських країн вважається тим єдиним днем, коли жінка може зробити пропозицію про шлюб чоловікові. Традиція зародилася в Ірландії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тамара Ізай

    Вони святкують тричі,28 29 1 коли і як бажають.
  • Ганя Бучинська

    СЬОГОДНІ СВЯТКУЄ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ МОЄЇ ДОРОГОЇ СВАШКИ ОКСАНИ МАРЦИНЮК БАЖАЮ ЇЙ ВСЬГО НАЙКРАЩОГО
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up