Дівчинка з Тернопільщини вимовила скоромовку із 137 слів за 31 секунду

Дівчинка з Тернопільщини вимовила скоромовку із 137 слів за 31 секунду

11-річна призерка з важкої атлетики Аліна Дадерко нещодавно встановила рекорд Тернопільщини. Дівчинка вимовила скоромовку із 137 слів всього за 31 секунду.

11-річна Аліна Дадерко навчається у шостому класі Хоростківської школи №2. Каже, що навчанню приділяє багато часу. Вчиться майже на відмінно, бо вважає, що для того, щоб стати успішною людиною - потрібно бути освіченою. Аліні подобається математика, література і фізкультура. Після уроків дівчинка займається шахматами та важкою атлетикою. Каже, що шахами почала займатися, бо усі її подруги грають у шахи.

- Я пішла до сусіда, і він навчив мене грати у шахи, - розповідає Аліна. - Спочатку мені не вдавалось вигравати, але з практикою мої вміння стали кращими.

Дівчинка брала участь у обласних змаганнях з шахів і посіла там призове місце.

Відео дня

- Конкуренція на змаганнях була гідною, але я вірила у свої сили, та саме тому перемогла, - каже дівчинка.

Вимовила скоромовку за 31 секунду

Дівчинка за 31 секунду розповіла байку Леоніда Глібова «Коник-стрибунець». До встановлення рекорду готувалась близько півроку. Дівчинка вивчила цей вірш і повторювала його величезну кількість разів щодня. Перед виступом хвилювалася, бо боялася забути слова.

- Я знаю дуже багато віршів і завжди мріяла встановити особливий рекорд. Ви навіть не уявляєте, яка я рада, що мені вдалося це зробити, - розповідає Аліна.

Дівчинка розповідає, що у школі на різноманітних виступах вона часто декламує вірші, або є ведучою.

-  В мене вже немає страху виступу перед публікою, бо коли багато у якісь сфері тренуєшся, відповідно, й досягаєш більших успіхів, - каже дівчинка. - Я люблю розмовляти на сцені, а в майбутньому мрію стати телеведучою.

Мріє стати майстром спорту

Вже більше року дівчинка займається важкою атлетикою. Дівчинка вихованка Хоростківської ДЮСШ ім. Миколи Підодвірного. Розповідає, коли починала займатися важкою атлетикою, то не думала, що це заняття надовго залишиться у її житті.

- В мене всі брати займаються цим видом спорту, - розповідає школярка. - Саме тому я вирішила і собі спробувати прийти з ними на тренування.

Дівчинка займаються важкою атлетикою тричі на тиждень по декілька годин. Каже, що тренування інколи бувають досить важкими, і зовсім не розраховані для дівчат, але їй подобаються

- Зі мною займаються лише хлопці, бо не знайшлось, окрім мене, жодної дівчини в Хоросткові, яка б хотіла займатись важкою атлетикою, - розповідає Аліна. - Але мені навпаки з хлопцями цікавіше тренуватись, чи навіть просто розмовляти.

За рік тренувань спортсменка часто брала участь у змаганнях. В багатьох вона займала призові місця.

-  Після поразок я починала ще більше тренуватись, - каже Аліна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • тойво

    А штанги сурові в тім спортзалі.мабуть якісь колеса від трактора).
  • Василь Янішевський

    Тримайся, майбутня свекрухо.

    тойво reply Василь Янішевський

    Та майбутній чоловік,тоже буде шукати пятого кута в хаті.З її важкою атлетикою..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up