Дошкільнят із Заліщиків навчали дорожній грамоті, а учнів – поведінці на канікулах

Дошкільнят із Заліщиків навчали дорожній грамоті, а учнів – поведінці на канікулах
  • Як правильно переходити дорогу, як орієнтуватись по світлофору і навіщо носити світловідбиваючі елементи на одязі? Всі ці питання обговорювали правоохоронці 4-го відділення поліції у місті Заліщики з вихованцями дитсадочку «Калинонька».

Поліцейські радо вітали маленьких чомучок на своїй території. Охоронці порядку застерегли діток від розваг поблизу проїжджих частин. Розповіли, чому це може бути небезпечно та пояснили, як правильно переходити дорогу. Дошкільнята навіть у своєму юному віці виявились досить обізнаними у значеннях кольорів світлофора. Діти знають, на який сигнал треба рушати, а на який – стояти. Вони упевнено розповідали, де дозволено кататись на самокаті і грати у м’яча.

Про таку цікаву екскурсію розповіли в Головному управлінні Нацполіції у Тернопільській області.

Відео дня

На знак вдячності за таку обізнаність маленьких гостей чекав справжній сюрприз. Дошкільнятам дозволили дослідити поліцейську машину. Малеча з ентузіазмом сідала за кермо, говорила в рацію та гучномовець та вмикала звукову сирену. Все, як у справжніх поліцейських.

За цікавий та пізнавальний урок правоохоронцям подякували вихователі закладу. Вони впевнені, що спільні зусилля працівників поліції, вихователів та батьків допоможуть зберегти найцінніше – дитяче здоров’я та життя.

А з приводу того, як потурбуватись про дитячу безпеку на весняних канікулах, що зараз тривають в усіх школах України, свої поради батькам надали працівники Патрульної поліції Тернопільщини:

  • не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки;
  • контролюйте, де і з ким перебувають ваші діти, чим вони займаються;
  • якщо дитя доводиться залишити вдома – проведіть інструктаж з техніки безпеки та залиште номери, за якими можна звертатися по допомогу (поліція –102);
  • відпускаючи дитину на прогулянку, нагадуйте їй правила дорожнього руху. А краще покажіть власним прикладом, як дотримуватися ПДР;
  • закріпіть на одязі своїх дітей світловідбивальні елементи – це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості;
  • розкажіть про шкідливість алкоголю, наркотиків та тютюну, а також до чого може призвести вживання цих речовин;
  • поясніть, чому не можна наближатися до підозрілих предметів на вулиці та як діяти у разі сигналу повітряної тривоги.

Отже, шановні батьки зверніть увагу на поради поліцейських і бережіть своїх діток. А журналісти «20 хвилин» підготували для вас добірку цікавих місць Тернополя, в яких ваша дитина може провести час з користю у період канікул. Ми також розповідали про те, що діти полеглих Героїв громади маюь право безкоштовно навчатись у мистецьких та спортивних школах.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up