Пізнають нове та забудуть про ґаджети: цікаві заходи на весняні канікули для школярів Тернополя

Пізнають нове та забудуть про ґаджети: цікаві заходи на весняні канікули для школярів Тернополя
  • Тернопільські школярі нарешті пішли на довгоочікувані весняні канікули. Традиційно вони триватимуть тиждень. Аби ваші діти були зайняті і не завдавали зайвого клопоту, пропонуємо добірку цікавих заходів на наступний тиждень.
  • Організатори переконують: вашим дітям не буде коли нудьгувати.

Журналісти «20 хвилин» зібрали добірку цікавих заходів як для учнів початкової, так і середньої та старшої школи. Важливо, аби цей тиждень канікул діти провели не за гаджетами та ноутбуками у перегляді фільмів, а більше часу приділяли хобі, спілкуванню та розвагам.

Понеділок, 27 березня

Школи писанкарства

Мрієте, аби у вашому великодньому кошику були найгарніші крашанки? Тоді скоріше записуйте дітей до Школи писанкарства, яка стартує вже 27 березня. Для юних тернополян та переселенців підготували цікаві майстер-класи, в рамках яких вони навчаться давнього народного ремесла і зможуть малювати справжні писанки.  

Відео дня

А поки дітки малюватимуть, їм будуть розповідати цікаві факти про писанки, український розпис та нашу культуру. Важливо! До заходу запрошують діток від восьми років. А також до Школи писанкарства варто приходити зі своїми яйцями.

Вхід: безкоштовно

Час і локація: вулиця Йосипа Сліпого 3 (молодіжний центр). Триватиме заняття з 11.00 до 13.00.

Іконописна школа

Церква Успіння Пресвятої Богородиці Тернопіль-Редемптористи запрошує провести тиждень канікул разом з ними і долучитися до VIII іконописної школи під назвою «Квітка Середньовіччя».

Учасники школи матимуть можливість відкрити талант до іконописання, пізнати старовинну технологію іконописання та написати власну ікону. Інтенсивний курс передбачає програму на весь день з 10 до 18 год з перервою на обід.

До участі запрошують дітей віком від 10 до 15 років та дорослих. Участь у школі платна. Для дітей віком 10-15 років коштує 1200 гривень, а для молоді та дорослих – 1500 гривень. Школа триває тиждень.

Про час та місце краще дізнаватися за телефоном: +380 (96) 415 42 37 Соломія

Вівторок, 28 березня

Захід Culture Night

Вам цікавий унікальний код української нації та що ж характеризує нас як українців? Тоді відкладіть всі свої прогулянки з подружками, репетиторів, домашні завдання і приходьте на захід-подкаст від AIESEC.

Відвідавши захід, ви дізнаєтеся багато цікавої інформації про українську культуру, мову та характер. Чому українських козаків так боялися вороги і наскільки насправді престижно буди українцем.

До того, це благодійний захід, адже 50% від зібраного прибутку у цей вечір, організатори відправлять на потреби внутрішньо переміщених та малозабезпечених родин.

Вхід: будь-який донат.

Час та локація: креативний кластер Na пошті (Коперника, 4). Початок о 18.30.

Безоплатний марафон по 3D

А ви вже знаєте чим ваші старшокласники займатимуться на весняних канікулах? Б’ємося об заклад – більшість часу вони проведуть в інтернеті. Якщо вашій дитині 13-17 років, вона талановита і має розвинену фантазію, направте звичку «зависати» в гаджетах у корисне русло і зареєструйте її на триденний безоплатний марафон по 3D.

На учасників чекають цікаві уроки з використання професійної програми для 3D — Blender. Підлітки отримуватимуть відеоуроки щодня, тривалістю від чотирьох до 20 хвилин. Не обійдеться і без домашньої роботи з чітким технічним завданням, як у справжнього дизайнера.

Крім того, під час марафону вони зможуть знайти для себе нових друзів і можливо визначаться з професією на майбутнє.

Участь у марафоні безкоштовна. Варто лише зареєструватися за посиланням

Середа, 29 березня

Дитяча опера – «Коза-дереза»

Тернопільська обласна філармонія запрошує школярів та вихованців дитячих садочків на оперу під назвою «Коза-дереза». Це невеличка дитяча опера українського композитора Миколи Лисенка. Створена у 1888 році для потреб власної родини та знайомих композитора, і зараз є популярним твором, що звучить в українських музичних школах.

У Тернополі її виконуватиме академічний камерний хор «Бревіс». Сама оперу повністю співають, адже монологи з тваринами створюють на основі відомих українських народних пісень, іноді з оригінальними текстами.

Вхід: квиток коштує 80 гривень. Замовити можна за посиланням. 

Локація і час: вулиця Князя Острозького, 11. Початок о 14.30.

Четвер, 30 березня

Читання у бібліотеці

Тернопільська обласна бібліотека для дітей запрошує місцеву малечу долучитися на літературні читання повісті «Русалонька із 7-В класу, або Прокляття роду Кулаківських». Автором виступає українська поетеса Марина Павленко.

Ваші діти матимуть можливість дізнатися про нові твори, взяти будь-яку книжку на домашнє читання, а головне – на кілька годин забудуть про гаджети та соціальні мережі.

Вхід: безкоштовний

Час та локація: вулиця Коперника, 17. Початок о 13.30.

П’ятниця, 31 березня

Вистава-казка «Пригоди смурфиків»

Ваші діти скучили за мультяшними героями або мріють доторкнутися до них наживо? Тоді купуйте квитки і приходьте на виставу-казку «Пригоди смурфиків», що відбудеться в Тернопільському академічному обласному українському драмтеатрі імені Шевченка.

У спробі врятувати від злого чарівника Гаргамеля Папу Смурфа, смурфики опиняються за межами рідного села. Зі свого чарівного світу вони потрапляють у найпохмуріші та найстрашніші місця зачарованого лісу. Тепер маленьким, але відважним смурфикам доведеться знайти дорогу додому, але не потрапити в лапи Гаргамеля. Чи вдасться нашим маленьким героям впоратися із завданням? Приходьте і дізнавайтеся особисто.

Вхід: квиток коштує 100-200 гривень. Замовити можна за посиланням 

Локація і час: бульвар Тараса Шевченка, 22. Початок о 16.00.

Тернополяни, а ви вже визначилися, чим саме ваші діти будуть займатися на канікулах? Можливо вже відшукали інші цікаві заходи для них? Діліться з іншими читачами у коментарях. 

 

Читайте також:

Тернопільська школа стала учасницею Всеукраїнського проєкту змін

У Чорткові капітально ремонтують школу

Виділяли мільйони: скільки та які генератори купували для шкіл і садків у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up