Герої Сергій Жолондек і Василь Крижанівський відзначені медалями посмертно

Герої Сергій Жолондек і Василь Крижанівський відзначені медалями посмертно
  • Кожен з них тепер «Захисник Вітчизни» посмертно…
  • Саме такими медалями від глави держави відзначені полеглі військовослужбовці з Тернопільщини – Сергій Жолондек і Василь Крижанівський.

Медаллю «Захисник Вітчизни» нагороджуються за виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України. Саме так до останнього подиху боронили рідну країну воїни з Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільський обласній військовій адміністрації.

Ці безстрашні чоловіка героїчно загинули в один день, пліч-о-пліч бились з ворогом на Донеччині. Звістка про загибель Сергія Жолондека з Чорткова і Василя Крижанівського із села Костільники Золотопотіцької громади надійшла 2 жовтня 2022 року. Того клятого дня обидва Героя полягли поблизу населеного пункту Ямполівка Краматорського району Донецької області, в бою за нашу Батьківщину.

Відео дня

Сергій Жолондек народився 7 травня 1980 року. Був призваний на військову службу під час мобілізації Чортківським РТЦК та СП 18 липня цього року. Служив стрільцем 9 парашутно-десантної роти 3 парашутно-десантного батальйону.

Ріс Сергій у багатодітній сім’ї – усього дітей було шестеро. Його старший брат пішов захищати Україну від російських загарбників ще на початку війни, 8 років тому. Під час бойових дій отримав контузію, через яку невдовзі його не стало. Тож Сергій пішов стопами брата боронити Україну вже з початком повномасштабного вторгнення… І теж піднявся до «Небесного війська».

У воїна залишились батьки, дружина, син, брати та сестри… 

Василь Крижанівський народився 1 січня 1977 року. Його батько помер молодим, а мама самотужки виростила чотирьох дітей. Проживав у селі Костільники Золотопотіцької громади.

В 2014-2015 роках Василь пройшов гарячі точки на сході України та вийшов живим із котла в Дебальцеве. За станом здоров’я у 2022 році його не дуже хотіли призивати. Проте справжній боєць і патріот своєї Батьківщини оббивав пороги і таки добився, щоб потрапити на війну. Тоді він не знав, що йде на свій останній бій.

Мужньому воїну тепер назавжди 45... Його 17-річнийй син Микола залишився без батька, а мати – без сина.

Їх діти пишаються нагородами своїх батьків-героїв і пронесуть світлу пам'ять про них багатьма поколіннями.

Вічна слава Героям України!

Нагадаємо, що журналісти «20 хвилин» раніше писали про життєвий і військовий шляхи Сергія та Василя. Тому маєте можливість більше дізнатись про те, якими були наші безсмертні воїни.

 

Читайте також:

Пішов на небо услід за старшим братом-Героєм… Тернопільщина прощається з Сергієм Жолондеком

Я вже напевне цього разу додому не повернусь… Тернопільщина прощається з Василем Крижанівським

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up