Готується до «Міс Польща» та збирає кошти на «Байрактар». Як тернополянка перемогла у краківському конкурсі краси (ЕКСКЛЮЗИВ)

Готується до «Міс Польща» та збирає кошти на «Байрактар». Як тернополянка перемогла у краківському конкурсі краси (ЕКСКЛЮЗИВ)
  • 26 червня у Кракові відбувся фінал конкурсу краси «Miss Województwa Małopolskiego». Цьогоріч один із найбільших титулів у ньому здобула тернополянка Діана Люсіна, обігнавши 66 інших учасниць. Дівчина з перших днів війни активно волонтерить.
  • Отримавши нові можливості та велику польську аудиторію завдяки конкурсу, вона збирає кошти на «Байрактар» для бійців Збройних Сил України та інше озброєння.

Як Діана наважилась взяти участь у престижному краківському б’юті-конкурсі? Чи вдавалось поєднувати багатомісячну підготовку до нього та навчання на магістратурі на журналістку? Чим юнка мотивує себе? Про любов до України, особисте, мрії й плани на майбутнє ми поспілкувалися з красунею-тернополянкою Діаною Люсіною.

Нікому не зізналась, що відправила анкету на кастинг

Дівчині 22 роки і вона родом з Тернополя. Свого часу закінчила навчання у ТНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - правовий ліцей №2», а у сімнадцять подала документи до університету в Польщі.

Відео дня

За кордоном проживає вже шість років. Спершу Діана мешкала у Перемишлі, а опісля переїхала до Кракова. Тепер закінчує магістратуру за спеціальністю «Журналістика» і прагне працювати теле- або радіоведучою, бути в кадрі й повідомляти людям про важливі події.

З рідним містом юнка донині тісно пов’язана. Тут її рідні, подруги й знайомі. Діана розповідає, що не була вдома кілька місяців і дуже хоче невдовзі приїхати. У зв’язку з повномасштабним вторгненням до неї у Краків перебралися мама з бабусею. Тато залишився сам в Тернополі.

Дівчина давно спостерігає за конкурсом краси «Міс Тернопіль». У червні 2021 в ньому перемогла Марта Резніченко, яку Діана знає особисто. Для неї це стало своєрідним стимулом не боятись, спробувати власні сили й пережите подібне.

– Мені сподобалась атмосфера конкурсу. Розуміючи, що не зможу взяти участь в Тернополі, адже більшість часу проводжу в Польщі, в січні я почала шукати щось подібне тут. Натрапила на «Miss Województwa Małopolskiego». Там якраз проходив кастинг, набирали дівчат, – каже юнка.

Тернополянка заповнила анкету, де вписала свої дані, та додала фотографії, приміром світлину без макіяжу, у повний зріст тощо. За умовами конкурсу, дівчата мали бути неодруженими й відповідати багатьом іншим критеріям.

– Я зробила все необхідне буквально за день. Нікому нічого не говорила й одразу відправила анкету на розгляд. Через п’ять днів, пізно вночі, мені надіслали повідомлення про те, що потрапила до півфіналу. Здивуванню не було меж, побігла ділитися з рідними! – пригадує Діана Люсіна.

За її словами, організатори конкурсу краси «Miss Województwa Małopolskiego» розглядали анкети понад двохсот найгарніших дівчат з усіх регіонів Польщі і не тільки. З них до півфіналу потрапили 120-130 учасниць. Вони мали фотосесію, одяг для якої кожна готувала самостійно. Речі від спонсорів, макіяж та інші деталі юнки отримували пізніше, вже при підготовці до фіналу.

Тато вболівав за донечку онлайн

– Півфінал конкурсу проходив 19 березня. Спочатку ми дефілювали в джинсах, білому топі і на каблуках, а потім у купальниках. До фіналу загалом взяли 66 дівчат, і мене у тому числі. Журі довго не могло обрати найдостойніших через таку велику кількість учасниць. Це дійсно складно! – усміхається Діана Люсіна.

Опісля почалась підготовка до фіналу: численні фотозйомки, міні-лекції та різні майстер-класи з саморозвитку, зустрічі з експертами. Дівчат навчали, як ходити по подіуму, правильно харчуватись, представляти себе у соцмережах тощо. Грандіозний фінал «Miss Województwa Małopolskiego» відбувся 26 червня у Кракові. Під час нього, говорить тернополянка, було багато виходів на сцену – у платтях, купальниках, спортивних костюмах, весільних сукнях.

– Я потрапила у першу «двадцятку» учасниць, а опісля у ТОП-10. Перед цим був найбільш хвилюючий момент конкурсу, адже нам ставили запитання. Їх не озвучували заздалегідь, і я боялась розгубитись. Коли мене запитали: «З ким би провела інтерв’ю і які запитання поставила б?», зраділа, адже майбутня журналістка і знала відповідь, – розказує нам Діана.

Після останнього дефіле у весільних сукнях судді оголошували результати конкурсу краси. Крім головних, були додаткові нагороди для дівчат та призи. Юна тернополянка здобула титул «Міс Грація і Елегантність».

– Далі журі називало імена чотирьох віце-міс. Наступною була моя нагорода – «Miss Studentek Województwa Małopolskiego 2022», і дві перших: «Miss Województwa Małopolskiego» та «Miss m. Krakowa 2022». Перемігши, я була дуже щаслива і зрозуміла, що стою на правильному шляху, – говорить дівчина.

Родина підтримувала красуню з самого початку. На церемоніях півфіналу та фіналу за юнку вболівали її мама та бабуся, а також хлопець. Трансляцію з Кракова у Тернополі дивився тато і хвилювався за доньку на відстані у понад 450 кілометрів. 

– Загалом весь процес участі у конкурсі краси тривав п’ять місяців. Тренування відбувались зазвичай у суботу-неділю, організатори з розумінням ставились до учасниць. Якщо щось не встигали – нам виділяли додатковий час. Тому я встигала поєднувати і підготовку, і навчання, і роботу, – каже Діана Люсіна.

Прагне якомога швидшої перемоги над ворогом

З перших воєнних тижнів тернополянка часто поширювала інформацію про збір коштів на потреби військових. Оскільки довго проживає у Кракові і має багато друзів-поляків, закликала їх долучитись до допомоги Україні.

– Титул, здобутий у «Miss Województwa Małopolskiego», дав мені велику аудиторію й можливості для масштабнішого волонтерства. Я чимало публікую на своїй сторінці в Інстаграм. Наприклад, закинула сторіс, мовляв, давайте зберемо кошти на «Байрактар» і навіть 5 злотих стануть помічними. Сама задонатила певну суму та показала приклад іншим. Після цього до мене масово пишуть поляки й фінансово допомагають, – ділиться успіхами дівчина.

Діана Люсіна додає, що не конкретно вона збирає гроші на купівлю озброєння нашим захисникам, а лишень поширює інформацію і потім спостерігає, чи хтось долучився до ініціатив. Розповідає, що перед тим, як виклала сторіс про «Байрактар», на рахунку було менше тисячі злотих. За тиждень вдалось зібрати вже більше 5 тисяч злотих (а це, до слова, понад 32 тисячі гривень!).

Конкурс краси дав Діані впевненість у собі. Вона цінує себе й усвідомила, що навіть з Польщі можна наближати українську перемогу над ворогом. Нагороди у «Miss Województwa Małopolskiego 2022» відкрили перед юнкою нову перспективу – вона може взяти участь у «Міс Польща 2022».

– Все розпочнеться у вересні. Знову слід заповняти анкету, але я автоматично проходжу у півфінал завдяки конкурсу у Кракові, – говорить Діана Люсіна.

Наразі у дівчини останнє літо, коли ще студентка. Закінчує навчання у польському виші та хоче відпочити перед дорослим життям. Вона інтенсивно вивчає англійську мову, відвідує репетитора. На дозвіллі займається спортом та слідкує за фігурою. Діана обожнює подорожувати.

– Хочу стати теле- чи радіо-ведучою. Мені подобається бути в кадрі, я себе впевнено відчуваю, адже з дитинства на сцені, грала на піаніно й любила музику. Прагну, аби про мене знали багато людей, – завершує Діана.

Ми бажаємо красуні-тернополянці ще багато перемог й здійснення усіх мрій!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галина Рудічук

    Молодець!
  • Stefania Buherchuk

    Молодець Красавіца
  • Світлана Стефінін

    Вітаємо

keyboard_arrow_up