Грає на кількох музичних інструментах та продовжує династію військових. Історія молодого курсанта

Грає на кількох музичних інструментах та продовжує династію військових. Історія молодого курсанта
  • Владиславу Музичко 15 років. Він свідомо вирішив продовжити рід військових у родині та навчається у Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

  • Однак, хлопець знайшов свій талант в іншому і чудово вміє грати на музичних інструментах. 

  • Як поєднує творчість та навчання і чому бачить себе у майбутньому тільки військовим, розповів журналісту «20 хвилин».

Хлопець народився на Рівненщині у невеликому містечку Костопіль. Навчався у місцевій школі, а коли прийшла пора обрати майбутню спеціальність, вирішив, що стане військовим.

– Рішення прийняв сам, тому що хочу піти по стопах батька. Він у мене також військовий, старший лейтенант, служить в армії 24 роки. Він є моїм прикладом, не зірки, не співаки, а саме батько, – каже Владислав. – Мені армія подобається, хочу боронити Батьківщину, але сподіваюся, що ми житимемо під мирним небом. Бачу себе тільки військовим, тому що відчуваю, що це моє призвання.

В коледжі освоїв ще кілька інструментів

Коли хлопець розповів батьку, що також хоче бути військовим, той порекомендував йому Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою. 

Відео дня

– Взагалі, моя думка, що всі хлопці, чоловіки, мають відслужити. Певно, це і робить їх чоловіками. Дівчата, це інша справа. Знаю, що наразі їх починають ставити на військовий облік. Вважаю, що це неправильно. Ті, кому військова справа цікава, самі прийдуть до військкомату, – впевнений він.

Тепер Владислав Музичко навчається на першому курсі цього навчального закладі на спеціальності «Слюсар». Каже, одразу влився у навчальний процес, тому адаптація пройшла швидко і складнощів ніяких не виникло.

– В коледжі мені подобається буквально все, навчання, харчування та життя за графіком. Це дисциплінує і вчить раціонально розподіляти свій час, – додає Владислав.

Також хлопець ще з дитинства захоплюється грою на музичних інструментах, на баяні, саксофоні, сопілці. Він навчався у музичні школі і вже має досвід гри в оркестрах та гуртах.

– Мені це подобається. У складі оркестру я вже виступав у багатьох містах Рівненщини Можна сказати, я виправдовую своє прізвище, – жартує хлопець.

А в коледжі Владислав захопився ще грою на гітарі та барабанах. Тепер пробуватиме свої сили і на тернопільській сцені. Впевнений, що майбутнє людини залежить лише від неї самої.

– В нас такий заклад, що у вільний час можна знайти де себе реалізувати. Тут підтримують твої починання і це мені подобається.

В хлопця дійсно талант

Викладачі Владислава Музичка також тішаться його успіхам.

– Дуже здібний хлопець. Видно, що у нього є такий військовий гарт від батьків. Неодноразово з ними спілкувався та чув від них, що Владислав хоче продовжувати військову службу та брати приклад від батька, – каже командир роти старший офіцер-вихователь Володимир Собків. – Впевнений у ньому на всі 100 відсотків. Стараємося розвивати і його музичний талант. В наших музичних гуртках він освоїв гітару та ударні. В нього це навдивовижу легко виходить. 

В найближчому майбутньому Владислава залучатимуть до музичних змагань.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up