Кіборг Маестро з Чорткова виступить на «Голосі Країни». Ексклюзивно для «20 хвилин» поділився враженнями

Кіборг Маестро з Чорткова виступить на «Голосі Країни». Ексклюзивно для «20 хвилин» поділився враженнями
  • Захищав країну на війні, а тепер пішов для неї співати. Ярослав Гавянець з Чорткова вже 23 січня о 21:00 з’явиться на телеекранах в ефірі музичного шоу «Голос Країни» на телеканалі «1+1». 
  • Ми поспілкувались зі співаком. Чого чекати від його виступу?

Історію співака-воїна  ми розповідали в матеріалі «Врятувала молитва, яку написала мама»: кіборг Маестро про пекло в Донецькому аеропорту і ще тоді він розповідав, що змалку горів театром та музикою. 

Тоді крективи в життя внесла… війна. Але навіть там, під обстрілом ворожих куль, чоловік не залишав музику. Нею підіймав бойовий дух побратимів, співав в окопах, грав на гітарі. Каже, що тоді найкращою мотивацією була рідна, українська, пісня. 

Відео дня

— Ярослав Гавянець (позивний «Маестро»  — наймолодший кіборг з Тернопільщини. У Збройні сили України він пішов у 21 рік. Далі було тижневе пекло Донецького летовища та пекло Донецького аеропорту. Тоді наші вистояли... не встояв бетон, — так починалась наша історія про земляка. 

Чоловік зізнається, що реабілітація після yвійни та полону, у якому провів два тижні, триває досі. Зараз він навчається в Національному університеті оборони України в Києві. А на шоу пішов, аби втілити юнацьку мрію, незважаючи ні на що.

За два дні до першого ефіру, під час якого відбуватимуться «Сліпі прослуховування», Ярослав Гавянець поспілкувався з журналісткою «20 хвилин».

— Ярославе, наші читачі уже знайомі із вами, але зараз ви відкрились з іншого боку. Що стало поштовхом до участі в шоу? 

— Велика сцена — це моя дитяча мрія. Я вчився на актора, співав. Далі війна дещо змінила пріоритети. Моя мета зараз — закінчити університет, а потім продовжити службу на офіцерських посадах. 

Коли в мене з’явились діти, я, як і кожен чоловік, по іншому почав дивитись на світ. Я захотів своїм прикладом хотів показати їм, що втілювати свої мрії ніколи не пізно. 

— Звідки любов до музики? 

— Ще змалку. Я вчився у музичній школі. Закінчив її за спеціальностями «сопілка» та «саксофон». У 2012-му навчився грати на гітарі. Вона була зі мною практично в весь період бойових дій. І на пунктах постійної дислокації біля мене збирались люди, у Пісках, коли воювали, теж найшов гітару. Навіть коли були обстріли — у підвалі співали українські пісні. На Різдво на Сході колядували під гітару. 

— Що вам близьке? З чим будете виступати?

— Насамперед, близьке українське. І народна музика, і сучасна. На проєкті, якщо потраплю далі, теж буду виконувати лише українське. Подобається, що організатори дозволяють обирати і розкривати те, що подобається саме тобі. 

— Як потрапили на шоу? Перед «Сліпими прослуховуваннями» були ще кастинги? 

— Через карантин кастинги відбувались в онлайн-форматі. Я заповнив анкету та вислав декілька відео з виконанням творів. Коли запросили в Київ — так, зрадів, звісно. 

— До кого з тренерів вам хотілося б в команду? 

 — Мабуть, найближчий по духу — це Вакарчук. Його змалку слухаю, всі альбоми знаю на пам’ять. Але не розчаруюсь, якщо повернеться будь-хто, бо вони зможуть відкрити мене, напевно, з іншого боку. 

— Як відреагували рідні, коли дізнались, що ви йдете на ефіри? Хто підтримував вас? 

— Зі мною був батько, дружина з меншою донечкою. Старшу не брали, вона там навела б галасу (посміхається — прим. ред). Як відреагували? Тато, як завжди, сказав, що я шукаю собі пригод. Але, звісно, бачу, що він гордиться тим, що я йду до того, що хочу. 

На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди стоять та у приміщенні
Ярослав з дружиною та донечками

— Ви розповідали раніше, що вчились на актора театру і кіно в Харкові. Чи зараз не залишили театр? 

 — Це моє хобі, так як музика — юнацька мрія. Нещодавно вийшла онлайн-вистава за підтримки Українського культурного фонду під назвою «Ефект Гамлета», її показували за кордоном, також на її базі знімали фільм. Я теж грав там. 

— Чого чекати глядачам від вашого виступу? Тримаємо за вас кулаки!

 — Я не є професійним вокалістом, це просто моє хобі, моя маленька любов. Але я постарався відкрити її максимально щиро. Думаю, слухачі мають відчути, як військові, такі, як я, пережили нелегкі події. Але вони можуть зберегти в собі ліричність та поділитись з нею.
 

Перший випуск  «Голосу Країни», в якому виступатиме наш земляк, дивіться 23 січня о 21:00 на телеканалі 1+1. 


Довідка

Ярослав Гавянець народився 14 листопада 1992 року в місті Копичинці, нині Копичинецької громади Чортківського району Тернопільської області. Закінчив Харківський національний університет мистецтв, юридичний факультет Чернівецького національного університету.

 Проходив строкову та контрактну службу в ЗСУ.  Учасник Революції Гідності. Добровольцем 81-ї бригади десантно-штурмових військ пішов в зону АТО. Вистояв у пеклі Донецького аеропорту, три тижні був у полоні. 

Зараз навчається в  в Національному університеті оборони України в Києві.

Одружений, батько двох дітей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марія Гагавчук

    Вітаємо
  • Hanna Ucraina

    Нехай Бог допомагає тобі.
  • Lyubov Moskalova

    Ми Раді Слава Богу

keyboard_arrow_up