Небайдужі уже привезли все необхідне: яка зараз ситуація у Центрі служби крові у Тернополі

Небайдужі уже привезли все необхідне:  яка зараз ситуація у Центрі служби крові у Тернополі
  • Вже третій день до Тернопільського обласного центру служби крові стоїть черга бажаючих здати кров.
  • Про ситуацію у центрі розповідаємо далі у матеріалі.

27.02.2022 року. Сьогодні, о 9:00 ранку, на фейсбук-акаунті старшої медсестри Тернопільського обласного центру крові Тетяни Юркової з’явився допис, у якому вона просить допомогти знайти фреон для центрифуги, що вийшла з ладу, та холодильники для зберігання крові.

– Склалась катастрофічна ситуація і ми попросили про допомогу в людей. І дуже дякуємо небайдужим, тому що зараз вони знайшли і привезли усе необхідне, – розповіла нам Тетяна Василівна за годину після публікації її допису.

Відео дня

26.02.2022 року. Ми поговорили з Ольгою Фармазюк, бухгалтером обласного центру переливання крові в місті Тернопіль. Вона розповіла, що охочих здати кров сьогодні, як і 25 лютого, дуже багато.

Центр працює з 8:00 до 17:00. У неділю, 27 лютого, графік такий самий.

– Донори сидять на лавочках, ми створили нормальні умови для того, щоб люди не стояли на вулиці як учора. Роздали усім "протипокази" до донорства (умови, за яких кров здавати не можна), – каже пані Ольга.

Сьогодні до центру переливання крові прийшли допомогти вісім волонтерів. Вони роздають людям чай.

– Ми додатково замовили засоби для забору крові, але поки що їх вистачає. Приходити і здавати кров можна всім, але не одразу, адже термін її зберігання короткий. Було б добре, якби люди прибували групами протягом тижня, бо, наприклад, вчора дехто простояв тут з дванадцятої дня до восьмої вечора, щоб здати кров, – уточнює Ольга Фармазюк. 

Днями у соцмережах тернополяни почали поширювати дані про те, що не вистачає крові "4 мінус". 

Як повідомили в обласному центрі служби крові, така інформація ФЕЙКОВА. Крові даної групи є достатньо. "20 хвилин" закликає жителів міста не постити чутки та неперевірені дані.

За словами волонтерки, яка у суботу була біля Тернопільського обласного центру крові, половину черги з бажаючих відправили додому, попередньо взявши номери телефону. В центрі закликають здавати кров уже з понеділка, 28 лютого.

Потрібно буде прийти до пункту збору з паспортом, або додатком ДІЯ чи будь-яким іншим документом, що засвідчує особу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up