"Корона-корона... та на холєру мені ваша корона?": Борис Гора про те, як карантин вплинув на його життя

"Корона-корона... та на холєру мені ваша корона?": Борис Гора про те, як карантин вплинув на його життя
  • Редакція "20 хвилин" продовжує цикл публікацій про те, як карантин змінив життя людей різних професій: депутатів, вчителів, священників, працівників фабрик.
  • Третій матеріал із серії про карантинне життя спелеолога, гіда та активіста Бориса Гори, який залишив Тернопіль, щоб розвивати місцевий туризм у селі на Чортківщині. 

Зараз Борис Гора живе у селі Залісся Чортківського району. Щороку в цю пору в його село приїжджає сотні людей, щоб спуститись у найбільш відому на Тернопільщині печеру Млинки або поїхати на сплав по Дністру, що протікає неподалік села. Розважає туристів та самого Бориса кіт Бабай, який вже став справжньою зіркою Facebook. Проте цього року туристів ще не було. Хоча сам Борис зізнається, що приймав би без застережань, адже коронавірус, насаперед, у наших головах. 

Емоційну розмову з Борисом Горою списуємо майже дослівно, щоб зберегти колорит.

Відео дня

Та що поміняв карантин... Навіть не знаю. Що тобі сказати з тим вірусом. В селі воно ще легше якось. Он людина до мене прийшла по справі. Вітається по-людськи, без тих с*аних масок. Тут сонечко, гарна погода весна. Який вірус? Вірус...десь в інтернеті, в телевізорі. Хто там пойме де він... От ти бачила той вірус? Бо я нє...

"А що від туберкульозів менше мруть?"

Та може і мруть люди. Але шо від туберкульозів менше вмерло? Кожен день вмирають. Де та статистика по туберкульозу чи по інших питаннях? Де вона є? От зашугали людей, загнали в рамки. 

То ми ще сяк-так, а старші люди перелякані. Що поміняв карантин? Та поміняв. Сиджу вдома, але не їжджу, тому, що немаю грошей, а не через вірус. Одне діло, коли ти маєш копійку, то треба якісь справи вирішити, є замовлення в плані туризму: треба в печеру, треба продукти купити, спорядження підремонтувати. А так нема замовлень, то я не заробляю, не можу і для себе в задоволення ті гроші потратити і комусь допомогти поїхати не можу. Світлина від Бориса Гори.

Витягнув ровер, підремонтував, то по-мінімуму можу переїхатись. Але реально все "заглохло". Люди не можуть добратись куда їм треба. Пасажирські перевезення заборонили, поїзди не ходять. Люди би не проти навіть до мене приїхати в печери, чи на Дністер. А як?

"Контакти є щодня з нормальними, не придурками загнаними"

Мені то пофіг. Я не маю ні дітей, ні жінки, не маю зобов`язань великих. Тому не беру до голови і на голову воно мені не давить. 

Що я роблю під час карантину? Та фігньою страдаю. В мене зобов`язань НЕ-МА-Є: поїсти, поспати, в Фейсбуці ср*ч зробити, а далі дивишся вже по-ділу: сідушки трохи поїлеїв в машині, земню копаю. Та тут роботи дофіга, але то таке, що хочеш - робиш. Не хочеш - не робиш. Мені що карантин, що не карантин...Я привик сам жити і не скучно. 

Контакти якісь є щодня, з нормальними, адекватними, не придурками загнаними, яких закрили в клітки. Я бачив Фейсбуці, що купа є таких зашуганих, заляканих, ще й дітей тримають. Але це нагнітання - то дуже зле. Для інших. Мені ше так-сяк. Я в то не вірю. Крім того ше влада з того користає. Якби вони так поліцейських підтримували, як медицину. Плюс покарання. Якби взяли зараз того головного лікаря, який довів до такого стану лікарню, забрали в нього всьо майно... Воно б і легше було. 

"Вони б дивились на то, що треба"

Ті самі поліцаї. Бачив відео: жінок "шманають", хлопців молодих. Такі випадки, що в голову не вкладається. Розумію, коли алкоголіки якісь, їх треба і без карантину закривати. Але ті штрафи, для чого воно таке? Вони б дивились за тим, що треба. Он викликаєш їх як схили палять. То скільки вони їдуть? Не докличешся... 

Я кажу, треба на себе надіятись. Робити самостійні загони. Кожна вулиця, має мати якесь об`єднання, щоб в разі чого допомогли. В нас ще багато за що можна балакати: що поліція, що екологія, що медицина... Бо то провал. В нас всьо тримається на небайдужих: добровольцях, волонтерах, активістах, небайдужих. Але довіри як не було, як немає.

Що ми говоримо про ту херню, якщо війна йде і нема в нас наших територій. Повністю відволікли від того питання. Там треба надзвичайний стан робити. Тай все.

Та я хто такий, що про то говорити. Я тільки хочу якийсь позитив людям дати. Так стараюсь всьо життя: витягнути з тих міст: щоб виїжджали чи на природу, чи в печери, чи в Карпати, чи на річки. Щоб активно жили. Щоб не на п`яну голову...

Карантин-карантин... Воно може і добре, але не в такій кількості. А нас загнали. Хочуть, щоб ми рабами були. Корона-корона... Та на холєру мені ваша корона? 

Топ 5 плюсів карантину від Бориса Гори

На додаток пункти із флеш-мобу «5 плюсів карантину», які на Бориса Гору та кота Бабая "спихнула" колежанка з Facebook.  Цифра - плюс від Бориса, Цифра з буквою - плюс від Бабая. Світлина від Бориса Гори.

1.Дістав ровера, змастив ланц, напомпав колеса, навіть троха поїздив.
1а. "Трясло, курва, так, шо ще годину потім шпортався. Ровер - гімно!"

2.Розробив різноманітне меню, використовую методу раціонального користування мінімального кухонного приладдя.
2а. "Добре, що є молоко і корм - його їдло неможливо їсти. Фантазьор, брехло фейсбучне".

3.Перебрав інструмент робочий, троха полагодив, навострив сокири, спробував на дальність і точність.
3а. "Чувак став троха стрьомний й непрогнозований. Вночі дьоргався".

4. Дістав гітару, пробував настроїти, трохи поспівав. Поки сходив за сопілкою, якось дві струни ввірвалось. Розписав план дій ремонту, сопілку поставив на місце.
4а. "Як в машині він під музику кричав, то я ще терпів. Моцарт сраний - струни він ще не скоро дістане".

5. З Бабаєм гарно живем, розумієм один одного з погляду, любимо і поважаємо.
5а. "Ще з місяць карантину, і будуть туристи приїжджати до мене, як в казку, і я буду їм показувати діда Ауууу".

Передавати, Зоряно, не буду нікому, бо якось мені напрягати когось не тойво. Най самі хто хоче.

Редакція "20 хвилин" чекає і ваших історій про життя на карантині. Пишіть у коментарях що змінив коронавірус у вашому щоденному житті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Pavlo Orestovich

    Респект таким людям
  • Ігор Ігорович

    Стаття про те як все просрати і нічого не хотіти.
    Дасть Бог день
    Дасть Бог їжу
    Дорослий хлоп має свої хворі примітивні роздуми про пандемію.
    В нас тутка нема коронавірусу...

    Іван Вальків reply Ігор Ігорович

    Цього хворого хлопа всі знають , а ти був ніким, ї ніхто і здохнеш ноунеймом

    Ігор Ігорович reply Іван Вальків

    Імбиціл як можна бути таким гамном . Примітив Іван вальків

    Ігор Ігорович reply Іван Вальків

    Йди на .уй троль

    ВолодяУкраїна!!! reply Ігор Ігорович

    на поліцейській державі можна харашо пребарахлітса тернополяни подавайте до суду за порушення прав громадян України нехай їх звільняють адвокати тернополя вас чекають!!!!
  • Oksana Lyashenko

    самі читали журналісти, що вони написали?

    Іван Вальків reply Oksana Lyashenko

    всі читали, але ти настільки недолуга що нічого не зрозуміла, але серанути рішила
  • ВолодяУкраїна!!!

    ну ви розумієте що це виде знову до майдану в Україні  ой буде весело що скажуть тернопільські начальники поліції як тернополяни дотримувались закону з штрафами та викликами поліції знову будуть на колінах стояти і казати люди пробачте то не ми хоча я думаю їм ніхто не пробаче як і зе бобікам тернопільскім Слава Україні Героям Слава!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up