Коси обрізала, дитині допомогла - Тетяна Федик здійснила свою мрію

Коси обрізала, дитині допомогла - Тетяна Федик здійснила свою мрію

Тернополянка обрізала довгі коси, продала їх через Інтернет, а гроші подарувала онкохворій дівчинці з Тернопільщини. Крім того, жінка дала дівчині ще додаткову фінансову допомогу. І цей вчинок надихнув тернополянку більше допомагати іншим.

Нагадаємо, „RIA плюс» писала про мешканку Тернопільщини, яка зараз працює в Польщі, Тетяну Федик. Жінка мала намір допомогти онкохворій дитині з Тернополя чи області. Вона хотіла обрізати свої коси, виготовити з них перуку і подарувати її дитині, яка цього потребує. І хоча все вийшло не повністю так як задумала, бо дівчинці купили перуку раніше, проте жінка задоволена, що все-таки допомогла дитині, яка бореться з важкою хворобою.

- Ця історія гріє душу, але здається, що кожна людина могла б дати частинку допомоги потребуючому і світ був би набагато інакший, - говорить Тетяна. – От дивлюся вдома на дискотеки, бари, то душа рветься. Але що зробиш, таке наше життя. Та я задоволена, що хоч і не так як планувала, та все ж відважилася і допомогла тій дитині, якій це справді потрібно.

Відео дня

Коли жінка приїхала додому у відпустку, то вже мала інформацію від наших журналістів, що в Тернополі в цей час в дитячій гематології лікуватиметься дівчинка з області. Їй восени буде 18 років, а допомогти їй можна не лише перукою. Аби з’ясувати, чи вони приймуть допомогу Тетяни, потрібно було зустрітися особисто з дитиною та її рідними.

- На зустріч з Барвіною я пішла зі своєю дочкою, - розповідає Тетяна. – Її рідні - скромні і приємні люди. Видно, що вони дуже згорьовані хворобою дитини. Знаєте, я не з тих людей, хто дуже допитується і розпитує про особисте дитини. Ми говорили про погоду, про те, де я працюю. Видно, що хвороба забирає дуже багато сил цієї дівчинки.

Після цієї зустрічі Тетяна обрізала своє волосся.

- Поки я шукала, хто б купив волосся і де зробили б перуку, Барвіні вже її купили, і я вирішила допомогти грішми, - розповідає жінка. – Подарувала дівчині дві тисячі гривень так ніби за виготовлення перуки. А обрізане волосся вирішила продавати через Інтернет. Знайшла ВКонтакті групу, а через неї і жінку, яка його купила, вона зі Львова. 25 серпня я отримала гроші за нього і віднесла їх Барвіні.

За своє волосся жінка отримала 960 грн. Ще трохи доклала, щоб вийшла тисяча.

Тетяна розповідає, що родичі дівчинки та й сама дитина були шоковані від її пропозиції допомогти косами, щоб зробити перуку.

- Вони з великим подивом дивилися на нас, але прийняли допомогу з великою вдячністю, - розповіла жінка. – Спочатку подумали, що я волонтер, що постійно займаюся допомогою дітям. Але я сказала, що це така моя мрія, щоб в теперішній час бути корисною в добрій справі. Тепер старатимусь допомагати більше, ніж раніше.

Дочка пані Тетяни з самого початку підтримувала рішення мами обстригти коси. І навіть, коли перукарі говорили, що волосся однієї людини для перуки може бути замало, дочка погодилася обрізати і свої коси, проте у цьому не виникло необхідності. Тетяна каже, що її донька дуже перейнялася долею Барвіни.

До речі, 40 гривень, яких бракувало до тисячі, доклала вона зі своїх грошей, які їй колись дав дядько. Ця історія сильно вплинула на неї.

До слова, історія Тетяни зацікавила журналістів одного з центральних телеканалів, проте жінка не захотіла зустрічатися з ними.

- Я просто хотіла, щоб ця історія знайшла відгук в чиємусь серці, можливо змінила чийсь кругозір, - каже Тетяна. - Щоб ті, хто можуть допомагати, знаходили тих, кому це справді необхідно. А на телебачення я не хотіла, - не хочу працювати на публіку. А Барвіні я від усього серця бажаю перемогти хворобу!

Читайте також Жінка відріже коси, щоб допомогти хворій дитині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • anonim

    робіть добро тихенько і буде заслуга від Бога )))) а не вихваляйтеся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up