Куди поїдуть тернополяни без віз (ОПИТУВАННЯ)

Куди поїдуть тернополяни без віз (ОПИТУВАННЯ)

Безвізовий режим з ЄС для українців вступив у дію 11 червня опівночі. Тепер усі українці, які мають біометричний паспорт, зможуть відвідати без віз майже всю Європу. "20 хвилин" вирішила з`ясувати, що для тернополян означає ця можливість і чи планують вони поїздку до Європи цього літа.

- Для мене безвіз не означає нічого, - каже багатодітна 36-річна мама Юлія. - У нас є п'ятирічна шенгенська віза. Ми часто перетинаємо кордон. Тому навіть до запровадження безвізу для нас це не було проблемою ніколи. А для українців безвізовий режим просто зняв моральний бар'єр.  Бо той, хто не мав можливості їздити до Європи, і зараз її і не здобув. А ті, хто їздив за кордон, їздитиме і далі.  

Важливість і цінність безвізу бачить 30-річна Ірина Дрібко. Жінка прагне, щоб її донечка, коли підросте, вчилася саме за кордоном. 

- Українці вже давно почувалися якимись неповноцінними членами Європи, - каже жінка. - А зараз вони мають можливість їздити туди, куди їм хочеться. Це дуже приємно, коли інші країни вам довіряють. Адже ми не тільки заробітчани, а і туристи. У нас є дуже багато друзів за кордоном, тому наша сім`я, однозначно, буде їздити до Європи. 

Відео дня

35-річна Олена Терещенко також бачить позитив у введенні безвізового режиму.

- Це дуже хороша можливість десь поїхати відпочити, - вважає жінка. - Принаймні це буде значно дешевше. Не знаю, чи цього літа ми поїдемо кудись, але цього року точно поїдемо до Чехії та Угорщини.

А ось для 63-річної Лариси Бошко та її чоловіка безвіз не важливий, бо вони вважають, що це - для молодих людей.

- Безвізовий режим для мене не грає жодної значної ролі, - каже жінка. - Ми їздимо за кордон, але у нас є візи. Просто для того, щоб кудись їздити, треба мати гроші. Цей безвіз цікавий для молоді, їм буде корисно побачити європейську культуру і порівняти з нашою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up