«Ліга сміху» об’єднала в команді теребовлянців юриста, сушиста, директора музею та зірку телеекранів

«Ліга сміху» об’єднала в команді теребовлянців юриста, сушиста, директора музею та зірку телеекранів

Команду «Трембовлянський формат» називають зіркою цього сезону «Ліги сміху. Тернопіль». П`ятеро  молодиків та дівчина підкорили глядачів своїм гумором та незабаром будуть боротися за першість у фіналі.

До фіналу команду з Теребовлі привів тандем із тренером відомим гумористом Грицем Драпаком. На відборі він зізнався, що взяв цей колектив не лише за гумор, а за те, що свої студентські роки також провів у Теребовлі, навчаючись в училищі культури.

Капітан команди – директор Теребовлянського центру культури та дозвілля Назар Турковський розповідає, що коли команда йшла на "Лігу", то не вірили, що взагалі пройдуть у сезон, але зараз налаштовані на перемогу.\

Світлина від Михайла Барана.

Відео дня

Мали своє шоу в Теребовлі

- Усе почалося в 2017 році,  - каже Назар Турковський. – У мене була ідея-фікс, адже ми з Вовкою, з Петровичем (Володимир Худий – прим. ред) спочатку робили кубки «Загартовані сміхом» - у Теребовлі. Команди з населених пунктів громади змагались за першість, а ми – за найкращих гравців собі в команду, бо вже мали свої ідеї для розвитку.

Чотири ж роки тому хлопці мали власне гумористичне шоу в Теребовлі та назвали його «Трембовляниський формат». Кажуть, що над назвою недовго думали. У той рік їх вразило те, якою у сезоні тернопільської "Ліги сміху" себе показала команда «Наш формат». Але їм хотілось не просто інший, новий формат, їм хотілось свій – Трембовлянський.

Кілька років поспіль теребовлянці зустрічали новий рік у компанії «Трембовлянців». Святкові програми для них уже стали гарною традицією.

- То було наше шоу, - каже капітан. – Пам`ятаю, на першу таку програму ціна квитка була 15 гривень, і ми хвилювались, що ніхто не прийде. Але народу зібралось чимало. Наступного року, коли про нас вже дізналися, ми зібрали аншлаг. Люди стояли у проходах, щоб подивитися на нашу гру.

Далі ж хлопцям захотілося показати теребовлянський гумор і  за межами району.

Світлина від Андрія Володимировича.Відгуляли «форматівське» весілля»

Перед початком "Тернопільської ліги" один із засновників команди вимовив фразу: «Та куди, хлопці? Ще рано нам».  Саме вона стала мотиватором підкорити сцену.

- Я досі згадую Вові Худому ці слова, на кожному етапі згадую, що він казав, що нам зарано ще, - каже Назар Турковський. -  Насправді на підготовку йде дуже багато сил. Усе не так просто, як здається глядачеві. «Ліга сміху» - це не лише виступи. Це репетиції, редактури, безсонні ночі.

Хлопці розповідають, що за час існування команди стали справжньою сім’єю. Усі відпочинки та свята проводять разом.

- Перед початком «Тернопільської ліги» ми вирішили підсилитись та взяли в команду нового гравця Володю, - розповідає капітан. – Минає два тижні, і за ним приходить воєнком. Я кажу: «Та куди?». Але забрали. Тому ми його чекаємо зараз і знаємо, що коли він прийде, то все буде ще краще.

Джокером «Формату» називають учасник «МастерШеф» Славка Вархоляка. За словами капітана, гумор пишуть спеціально під нього. Харизматичний і веселий Славко підкорив спочатку глядачів кулінарного шоу, а тепер – гумористичного.

- А ще в нашій команді є спонсор – це Оля Гнатьо. Дівчинка з Теребовлі, яка виробляє власні солодощі, - каже Назар. – Ми запросили її в команду ще на початку. І без неї – ніяк. Вона не лише підгодовує «Трембовлянський формат», вона стала нашою частинкою. Спочатку це мала бути взаємна реклама, але щось пішло не так (посміхається – прим.ред.). Ми починали разом, а потім вийшло так, що всі разом відгуляли їх з Іваном (Вархоляком, учасник команди прим. Ред) весілля. І то було дійсно таке «форматівське» весілля. Я був ведучим, Вовка Худий – оператором, Оля сама пекла солодощі, Іван з Славком готували дещо, разом забавлялися. Вадим Дмитрук , наш звукач, був діджеєм.  Із приходом у команду нового звукоператора, усе «заграло «по-новому». Ми йому дуже дякуємо за це.

Хлопці кажуть, що готові і до телевізійної ліги, але спочатку їм треба виграти місцевий фінал.

Світлина від Андрія Володимировича.

Назар Турковський, директор ЦКіД, капітан команди

- «Трембовлянський формат» - Перед фіналом ми трохи хвилюємся, наші суперники – переможці другого сезону телевізійної ліги «Лоток», переможці третього сезону "Тернопільської ліги"  і віце-чемпіони одеської ліги «Збірна заробітчан», віце-чемпіони «Тернопільської ліги сміху "Як варіант"", команда з безліччю кубків «Дикі гуцули» і… «Теребовля», яку поки ніхто не знає. Але ми маємо мрію перемогти. Ще в лютому ми дуже хотіли хоча б пройти в сезон. На нас піднялось аж два тренери. Ми зайшли вже так далеко. То чому б і не виграти фінал. Хочемо, щоб Теребовлю побачили у всій Україні. Зараз треба боротися за перемогу у фіналі, але того, що ми підемо на телевізійну лігу, я не заперечую.

Андрій Ходаківський, юрист

- «Ліга сміху» - це додаткове сиве волосся, недоспані ночі і синці під очима (посміхається прим. Ред.) Ми тут усі дуже здружились і стали однією сім’єю. Дуже круто мати таку справу, якою ти гориш, яку любиш. Для мене  це – «Ліга сміху». Так, погоджуюсь юрист – це досить серйозно, як для гумор-шоу. Але коли ти весь час на роботі в одному і тому ж самому, стає дуже важко. Треба змінювати  вид діяльності. Особливо, якщо це так приємно. Тут ти майже кожного дня зустрічаєш нових людей, вдосконалюєш себе в тому, що ти робиш, кожного дня ти в чомусь стаєш кращим. Цікаво, бо після того, як ти виходиш на сцену і там смішиш людей – у буденності тобі набагато легше спілкуватися з людьми, вони стають набагато відкритіші до тебе. Я впевнений, що «Трембовлянський формат» буде розвиватися. Ми маємо сили до чогось нового, хочемо бути кращі, тому будемо йти тільки вперед.

 Іван Вархоляк, суші-шеф

У формат пішов заради цікавості, щоб спробувати для себе щось нове. Ну як нову? У школі чотири роки мав свою команду КВК, яка не раз займала перші місця. Раніше це було лише хобі, а зараз - невід'ємна частина життя, якій я приділяю практично 70% свого часу. Як змінив мене формат? Це нова сім’я.. Зрозумів одне, кожний з нас- це частина механізму, які потрібні для команди. Навчився писати для Ліги Сміху, навчився розуміти редакторів, шо вони хочуть від на сцені і знаю, як подати матеріал. Це далеко не шкільний КВК, це клопітка праця, і я отримую великий кайф, коли мої жарти зривають зал на 1200 глядачів в ПК "Березіль".

Важко поєднувати захоплення і сім'ю. Я тільки женився, і моя кохана – це золота жінка, поділяє мої захоплення. Із роботою теж доводиться знаходити баланс. 10 робочих днів у ресторані за місяць, замість 30 – уявляєте. Дякувати Богу, не виганяють ще, оскільки вірять і хочуть побачити «Трембовлянський формат» на телевізійній "Лізі Сміху".

Ярик Вархоляк, учасник телешоу «МастерШеф»:

Потрапити у фінал нам було важче, ніж моїй бабці, якій 90 років, посапати город. Люблю «Лігу Сміху». У гумор пішов навіть ще до МастерШефа. Я був у школі, коли почались кубки «Загартовані сміхом», створив свою команду. Пішов по сусідах. Кажу: «Ти, ти і ти йдете в мою команду». На цьому кубку ми двічі вигравали. На "Лізі сміху" зараз мені подобається не тільки виступати, а й писати гумор.

Чому мене називають козирем команди? Я просто прийшов на сцену, заговорив – і все. Зал мій голос рве! Кажуть, що то фішка команди. Люди сприймають. Людям подобається, а  це головне. Відчуваю відповідальність, але так ти ще більше хочеш щось зробити.  Цілую в плечі і до встречі в телевізійній "Лізі".

Яна Мунтян, акторка:

Усе почалося із дзвінка нашого фронтмена Назара. Він коротко розказав про «Трембовлянський формат» і запитав, чи я б хотіла бути в них в команді, бо їм потрібна дівчина, погодилась одразу, тому що для мене сцена – то все.

Я до кожної маленької детал пам’ятаю всі наші виступи і особливо – першу гру в "Тернопільській Лізі Сміху". Як це на початку було важко, редактури кожного дня, "голодні" дні і недоспані ночі, але воно того було варте, бо ми пройшли далі з крутим тренером Драпаком Г. М.

І так все швидко і круто пішло, що я й не встигла отямитись, а тут вже фінал...

Не знаю, як там буде, чи виграємо чи ні, але головне  – не перемога, а участь. А без підтримки близьких людей і всіх теребовлянців і не тільки, ми б напевне не пройшли так далеко. За що і дякуємо вам! О Теребовля, о Теребовля.

Володимир Худий, директор музею

Ліга Сміху – це особливе життя. Концерти і відпочинок разом зблизити нас з тими людьми, із якими ми колись навіть і не завжди віталися, бо не знали один одного! Найважчим і найвідповідальнішим кроком стала "Ліга сміху. Тернопіль", я ще на початку хлопцям сказав, що «вам і нам ще зарано»,  а сьогодні вони – уже у фіналі. І як каже мій напарник Назар, що я їм став таким мотивувальником, бо завжди вони згадували мої слов.

Щодо роботи, то я, напевне, не можу сказати, чи щось змінилося. Я завжди на роботі, але моя голова і думки, і переживання – завжди з ними! Я, як той гравець-захисник: вони роблять роботу там, а я тут домовляюсь про декорації , реквізити, підтанцьовки, відпрошення і т п. Так що не знати ще, кому важко! Точно знаю не легко нікому! Але ми робимо одну спільну роботу! Стараємось смішити!

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Герасимчук Ростислав

    Склад майбутніх слух нарота
  • David Starr

    Ліга сміху то є сила! Молодці.

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Nataliya Skopyk reply David Starr

    Для таких як ти (((

    David Starr reply Nataliya Skopyk

    Все вірно, тобі теж раджу не бути занудою.

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Краще бути проукраїнським занудою, ніж ватним зеленим чоловічком, або ще гірше - маророською свинособакою.

    David Starr reply Герасимчук Ростислав

    Цікавий варіант, от тільки ти тут гавкаєш найбільше )

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Це не ваші часом зробили? Ви ж періодично паплюжите монументи АТОвцям, військовим, волонтерам. https://terminovo.te.ua/news/18833/?fbclid=IwAR22_8vxKRT_kU-uslhCWt3SbvUGsUKpXDv_qMIKpuuz4PFnM7iVRcu36XQ

    David Starr reply Герасимчук Ростислав

    Звичайно, у всіх проблемах винні прихильники Зеленського )

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Іменно так, ви зелені чоловічки винні у всьому! Ви наплювали на могили тих, хто ліг, щоб не дати вас знову загнати в хлів.
    Кожен день плюєте.
    Їжте, їжте. Їжте.
    Вам треба наїстися себе до блювоти, а потім деякий час пожити ще до блювоти.
    А то декілька століть не вистачило».
    Звучить хор.

    David Starr reply Герасимчук Ростислав

    Ти точно йобнутий )

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Знайшов тебе, ти перевершив всі Мої уявлення про вашого брата :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up