До останнього не хотів їхати з Києва: як стоматолог зі столиці працює у Тернополі

До останнього не хотів їхати з Києва: як стоматолог зі столиці працює у Тернополі
  • Дмитро Ланшин – професіонал у сфері стоматології із 15-річним досвідом роботи. Чоловік побудував успішну кар’єру у Києві, мав плани на майбутнє, та все це перекреслило жахливе слово – «війна».
  • Однак Дмитро і не думав здаватись. Зараз він у Тернополі та відновлює свою справу фактично з «нуля». Чи вдається йому адаптуватись у нашому місті та чим займається – читайте у матеріалі.

Стоматолог Дмитро Ланшин жив і працював у столиці. Розповідає, що коли розпочалось повноцінне вторгнення рф, до останнього не хотів їхати з Києва. Та його думку змінили гучні вибухи поблизу власної оселі…

Фото Дмитра Ланшина

– Я живу разом зі своєю дівчиною. З перших воєнних днів більше за неї турбувався, звісно. Покидати столицю не бажали до кінця. Та коли почули вибухи недалеко від нашого помешкання, зрозуміли – слід таки виїжджати і рятуватись, – ділиться Дмитро.

Багато медзакладів залишились без спеціалістів…

Лікар говорить, що серед міст на заході України Тернопіль обрали не випадково. Крім того, Дмитро Ланшин тут вже одного разу побував.

Відео дня

– Мій колега, з яким я раніше працював – Андрій Степанович, теж мешкає у Києві, однак має маленький будинок на околицях Тернополя. Я подумав, що, можливо, він теж зараз там знаходиться, зателефонував до нього і сказав, що ми з дівчиною їдемо зі столиці. Запитав, чи можна у колеги на якийсь час зупинитись. Той погодився. Так ми й опинились тут, – розказує він.

Дмитро каже, що сам він далі нікуди їхати не планує, бо потрібен тут, а дівчину хоче відправити за кордон, хвилюється. Зараз пара вирішує це питання.

– Пройшло декілька днів, як ми оселились у Тернополі, і я вирішив допомагати людям, що наразі опинились у складній ситуації та мають проблеми із зубами. Подумав, що класно було б поєднати і професійну діяльність, і волонтерство для швидшої перемоги України. Сидіти без діла – точно не мій стиль життя! – усміхається Дмитро.

Фото Дмитра Ланшина

Чоловік побачив оголошення в Інтернеті, що вакансії лікарів наявні у Pavlyshyn Dental Clinic. Далі він домовився про співбесіду з Русланом Павлишиним – власником цієї стоматології.

– Багато тих, хто працював тут, покинули роботу і виїхали кудись. Взагалі багато медичних закладів зараз, на жаль, залишились без спеціалістів. У клініці працевлаштовуватись ми прийшли разом із тим самим колегою – Андрієм Степановичем. З Русланом обговорили усі нюанси, він нас вислухав і говорить: «Добре, хлопці! Всі ми розуміємо, що в Україні зараз триває війна. Треба об’єднуватись і виручати одне одного у скруті!». Так я почав свою діяльність тут, – висловлюється Дмитро Ланшин.

Універсальність має бути у кожного медика

Дмитро у сфері стоматології вже понад 15 років. У Києві, ділиться чоловік, мав окремий кабінет з усім необхідним обладнанням.

– У столиці працював сам на себе, адже я ФОП. На новому місці я у команді з дванадцятьма іншими стоматологами-переселенцями. У нас тут усі з різних областей, мають різні профілі. Стараємось налагодити, найперше, командну роботу. Є ще багато організаційних питань, що слід вирішити, адже відновлюємо свою справу з нуля. Думаю, що це вдасться, потрібно просто ще трішки часу, і ввійдемо в повноцінний та правильний графік, – каже лікар.

На новій роботі Дмитро приймає пацієнтів вже більше тижня.

– Авжеж, я звик трохи до інших умов роботи, але розумію, що у час, коли триває війна, в інших регіонах ведуться активні бойові дії, перебирати не варто. На мою думку, лікарі завжди повинні швидко адаптуватись до будь-яких змін. Універсальність має бути у кожного медика.

Я ось призвичаївся до нових умов праці легко, не скаржуся, незручностей на даний момент жодних не виникало. Головне, щоб ми з командою якомога скоріше змогли відновитись і морально, і фізично, і налагодити робочий процес, щоб максимізувати свою діяльність, – запевняє Дмитро Ланшин.

У Тернополі чоловік у рамках ініціативи клініки безкоштовно лікує зуби переселенцям, теробороні, солдатам ЗСУ. Усміхається: коли ті дізнаються, що послуги безоплатні – дивуються, бо звикли, що стоматологія є галуззю не з дешевих.

– Система, яка виникла у клініці, де я зараз працюю, стане хорошим прикладом для медиків з інших областей України, аби й вони перейняли цю естафету. Лікування потребуючих поєднуємо зі звичайними пацієнтами – тернополянами та тими, кому треба надати стоматологічні послуги за кошти. Хоча, для них також робимо знижки, наскільки це можливо, – розповідає Дмитро.

Фото зі сторінки Дмитра Ланшина у соцмережах

Тернопіль – чудове місто…

Дмитро Ланшин ділиться, що у Тернополі вже був – в 2014 чи 2015 році.

– Я як волонтер взяв участь у неурядовому проєкті ПДМШ (Перший добровольчий медичний шпиталь – прим.). Це організація, в яку може звернутись кожен лікар і за своєю кваліфікацією надавати медичні послуги теж для переселенців, військових та інших потребуючих. Ми тоді на 2-3 дні приїхали до Тернопіль у військову частину. Я лікував зуби нашим солдатам, що були в АТО і повернулись сюди, – пригадує чоловік.

Каже, що тоді місто побачити не встиг, адже працював у військовій частині цілий день і не мав часу. Потім повернулись до Києва.

Тепер же, відколи повернувся сюди, Дмитро наше місто навіть трохи вивчив.  

– Мені Тернопіль дуже подобається, тут охайно, чисто, люди привітні та комунікабельні. Ще красива історична частина міста, декілька вулиць, якими встиг прогулятись. Чимось мені нагадує Львів, щоправда…

Я, якщо чесно, думав, що такі невеликі міста у порівнянні зі столицею – більш занедбані, ще чимало всього радянського залишилось. Але Тернопіль справді чудовий, розвивається, дякуючи місцевій владі і небайдужим містянам. Я радий, що зараз тут і можу бути корисним тим, що мені найбільше вдається! – завершує нашу розмову Дмитро Ланшин.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up