Маленька тернополянка створює та ілюструє власні книжки

Маленька тернополянка створює та ілюструє власні книжки

Марія Довганець понад п’ять років займається декоративно-ужитковим мистецтвом.Дівчинка вміє робити вироби з шкіри, вовни, глини та вчиться красиво малювати. Також у свої дванадцять років дівчинка створює та ілюструє власні книжки.  

Марії Довганець 12 років, дівчинка навчається у шостому класі Тернопільської школи № 29. Вчиться школярка майже на відмінно, хоча зізнається, що цьогоріч її оцінки погіршились, бо вона дуже зайнята. Марійці подобається вивчати українську літературу та музику.


  - Я багато вчусь, постійно готую домашнє завдання, - розповідає дівчинка. - Але не всі шкільні предмети мені цікаві, тому я і не відмінниця.

Після уроків Марія відвідує три гуртки і додатково вивчає німецьку мову з репетитором.

Відео дня

Створює книжки розміром з долоню

Окрім, вивчення уроків, школярка знаходить час на творчість. Марія пише власні книги.

- Я спочатку писала невеликі оповідання та казки, а згодом почала писати цілі книжки, - каже дівчинка. - У мене зараз в розробці три книжки, а декілька разів я вже самостійно друкувала та робила маленькі книги розміром з долоню.

Натхнення для написання книжок дівчинка бере з навколишнього середовища, її надихає все, що навколо: випадкові перехожі, сонце, квіти та дерева. Я ще дівчинку надихають картини відомих художників, зокрема, її улюбленою художницею є Катерина Стемко.


Найчастіше дівчинка пише книги у жанрі фантастики. Найперша її книжка була про маленьких істот - гномиків.

- Не менш цікавим процесом є створювати ілюстрації до своїх книг, - каже Марія. - Я обожнюю малювати, а мої книжки з ілюстраціями стають красивішими.

Для того, щоб покращувати свої вміння малювання дівчинка цьогоріч вступила в художню школу.

- Для вступу у художню школу потрібно було здавати екзамен, який я успішно здала, - розповідає талановита школярка. - Мені з самого дитинства подобається малювати, і як казали мені рідні, у мене до цього хист.

Дівчинка відвідує художню школу тричі на тиждень по декілька годин. Найбільше маленькій художниці подобається малювати у графічному стилі.

Любить робити все власноруч

Марійка п’ять років відвідує гурток декоративно-ужиткового мистецтва на “Станції юних техніків”. На гурток її записала мама, але дівчинка каже, з першого заняття вона зрозуміла, що їй дуже сподобається.

- На гуртку мене навчили все робити власноруч, - розповідає Марія. - Я вмію робити вироби зі шкіри, вовни, глини та вчусь красиво малювати на склі й масляними фарбами.

Дівчинка розповідає, щоб займатись декоративно-ужитковим мистецтвом потрібно бути зосередженою і творчою.

- Мені дуже пощастило з викладачкою гуртка, бо вона завжди старається, щоб кожен з її учнів досягнув успіху, - розповідає Марія.

Талановита дівчинка брала участь у багатьох конкурсах та виставках з декоративно-ужиткового мистецтва, де майже завжди займала призові місця.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up