Маленька тернополянка виграла понад 50 медалей

Маленька тернополянка виграла понад 50 медалей

Багаторазова переможниця всеукраїнських та міжнародних конкурсів з бальних танців Валерія Гресько займається танцями вже шість років. У майбутньому талановита дівчинка мріє відкрити свій танцювальний клуб та навчати інших дітей.

11-річна спортсменка Валерія Гресько навчається у шостому класі Тернопільської школи № 5. Школярка навчається майже на "відмінно", каже, що старається добре вчитись, бо хоче бути розумною. Дівчинка приділяє чимало часу виконанню домашніх завдань, старанно готується до уроків. Валерія любить вивчати українську мову та історію, розповідає, що ці предмети їй вдаються найкраще. У майбутньому школярка мріє стати ветеринаром, бо дівчинка обожнює тварин.

Танцює з самого дитинства

Після уроків Валерія відвідує заняття з бальних танців. Розпочала займатись танцями школярка з першого класу, але, як каже Валерія, танцювати вона любить з самого дитинства.

- Записала мене на танці мама, я спочатку соромилась танцювати, хоча мені дуже подобалось, а зараз вже не можу уявити свого життя без тренувань, - каже Валерія. - Я відвідую заняття три рази на тиждень по декілька годин, але часто бувають додаткові тренування, тому танцюю я практично щодня.

Відео дня

Найкраще Валерії вдається танцювати вальс, каже, що повільні танці танцювати легше. Дівчинка зізнається, що спочатку їй не все вдавалось, але з кожним тренуванням вона бачить результат. Валерія розповідає, що танці - це важкий спорт, який потребує великих зусиль та наполегливості.

- Без танців не проходить жодний мій день, я починаю свій ранок з танців, і закінчую ними ж, - каже спортсменка.

Також Валерія розповідає, що у танцях дуже важливо мати хорошого партнера.

- Я з першого свого танцю і до сьогоднішнього дня, вже протягом шести років, танцюю з одним партнером, - розповідає танцюристка. - Це мій однокласник, ми з ним хороші друзі та завжди знайдемо спільну мову. Мені комфортно з ним танцювати, і я б у жодному разі не хотіла змінити його на когось іншого.

Також, як зазначає Валерія, не менш важливими є тренери. Танцюристка каже, що їй дуже пощастило мати найкращих, на її думку, тренерів у місті, бо вони самі неодноразові чемпіони України і Світу з бальних танців.

- На змаганнях та тренуваннях вони завжди мене підтримують, - каже спортсменка. - Ми з ними у дуже дружніх стосунках, і танцювальна студія вже стала другим домом разом з тренерами.

Щотижня відвідує змагання

Валерія розповідає, що вона старається відвідувати усі змагання, які відбувають в Україні та за кордоном, бо конкурси додають досвіду.

- Я переможниця багатьох конкурсів, як всеукраїнського, так і міжнародного рівня, - розповідає дівчинка. - На змаганнях найчастіше я займаю призові місця. Звісно, як і у кожного спортсмена, у нашої пари бувають поразки, але після них у мене з’являється ще більше мотивації.

За шість років занять Валерія виграла понад 50 медалей.

Любить подорожувати та читати

Також дівчинка любить подорожувати. Розповідає, що завдяки конкурсах, які відбуваються у різних містах України, вона побувала багато де.

- Я була у різних куточках України, та в деяких містах за кордоном, - каже Валерія. - Кожне місто для мене по особливому цікаве, бо я обожнюю подорожувати.

Найбільша мрія школярки - побувати в Парижі. Каже, що, можливо, саме завдяки танцям вона туди і потрапить, бо там часто відбуваються конкурси високого рівня.

Також у вільний час дівчинка любить читати книжки. Найбільше Валерії подобаються пригодницькі книги з непередбачуваною кінцівкою.

- У мене велика колекція книг та безліч улюблених авторів, - розповідає школярка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитро Гайдуцький

    Маю честь бути знайомим з цією маленькою чемпіонкою)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up