Маленькими подвигами до перемоги: як 4-річний Владислав сам зібрав кошти для наших військових

Маленькими подвигами до перемоги: як 4-річний Владислав сам зібрав кошти для наших військових

Владислав Деревʼяний із с. Білоскірка разом із дідусем приніс на потреби нашої армії 1450 гривень, які вже встиг самостійно заробити у свої чотири роки.

Ідея виникла ввечері 3 грудня напередодні свята Введення в храм Пресвятої Богородиці. Мама Владиславчика, пані Тетяна повернулась з роботи та сиділа на кухні із дітьми і почала згадувати слова, з якими хлопці за традиціями ходять зранку на Введення палазникувати.

– Я вирішила скласти вірш, щоб в ньому побажати людям перемоги, і Владислав повторив цих шість рядочків без забувань, – розповідає пані Тетяна. – Йому настільки сподобалось, що зранку він не міг дочекатись, щоб йти до родичів і розказати. 

Відео дня

Взагалі хлопчик росте справжнім патріотом, адже від початку війни, коли лунали звуки сирени, то він одразу співав гімн України та жодного разу не панікував. 

– На день народження Владислав хотів лиш дрона, яким буде стріляти в окупантів і торта з танком і прапором, – каже пані Тетяна. – А у листі до Миколая намалював танка, так як хоче справжнього, але я пояснюю, що всі вони зараз на війні і виконують свою місію. 

За декламування поезії маленький патріот зібрав 1450 гривень, він відніс їх і віддав на ЗСУ. 

– Коли ми віддали гроші, Владислав запитав мене, чи вистачить їх, щоб закінчилась війна. Тоді на моїх очах з’явились сльози, – додає мама хлопчика. 

Наші діти – це вже зовсім інше покоління, тож часто нам є чого у них повчитись.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up