“Ми граємо так, щоб, коли народ заходив на танцпол, то йому було лінь йти на перекур”: гурт “Фа Мажор”

“Ми граємо так, щоб, коли народ заходив на танцпол, то йому було лінь йти на перекур”: гурт “Фа Мажор”

“Фа Мажор” - це сім людей, які, кажуть, вміють створити забаву на пустому місці. Журналістка “20 хвилин” поспілкувалась із кавер-гуртом, який грає лише наживо жваву українська музику. 


 

“Фа мажор” досить відомий гурт у Тернополі, хлопці із колективу запалювали сцени не одного весілля та фестивалю у місті. Учасники гурту обожнюють жартувати один з одного і взагалі з усього, що відбувається. На інтерв’ю всі прийшли у хорошому настрої, журналістка одразу зрозуміла, що зустріч пройде весело. 

Нещодавно у складі відбулись значні зміни, і, якщо ще кілька місяців тому “Фа Мажор” - це був виключно чоловічий колектив, то тепер до шести хлопців долучилась така ж запальна музикантка. Отож, зараз у складі гурту: Орест Кутрань - гітара і вокал; Віталік Яценик - труба, шейкер, тамбура; на бас гітарі і на бек-вокалах - Ігор Терішко; барабани - Діма Волинський; жіночий вокал - Таня Фаль. І є ще два сесійні музиканти, які лише на великі концерти приїжджають. 

Відео дня

Тетяна прийшла у гурт в серпні 2019-го. Дівчина потрапила у “Фа Мажор”, коли гурту потрібно було зіграти на весіллі і необхідний був жіночий голос, якого у них не було. 

“Усі учасники - з дитинства знали, про те, що будуть запалювати сцену” 

Музичну освіту у більшій чи меншій мірі мають майже всі учасники колективу, щоправда, зізнаються, що не так освіта важлива, а як сприйняття її людиною. 

Наприклад, Орест зі сміхом розповідає, що коли він прийшов у музичну школу в дитинстві, то його не взяли у хор, проте зараз він вдало співає на сцені. 

Таня теж каже, що завжди знала, що музика це її. Барабанщик Дмитро у дитинстві грав на сопілці, але, каже, вже тоді брав дві сопілки й стукав ними по подушках вдома. 

Ігор, який грає на гітарі, каже, що його мали взяти на кларнет, бо лише у цю групу в музичній школі залишились місця. Але пояснює, що йому пощастило, бо його мама занесла шоколадку у музичну школу і отак Ігор й навчився грати на гітарі згодом. 

“Своєю музикою ми хочемо відколікти людей від рутини і додати у їх життя позитиву”

- Ми хочемо донести до людей просту істину: “Розслабся - не парся!”, - розповідають учасники гурту. - Ми хочемо, щоб люди, які чують нашу музику - вірили, що все прекрасно у світі.  Бо музика - це ж позитивні емоції і саме ними ми стараємось відволікти людей від рутини. 

У кожного із музикантів є свої повсякденні справи, тому разом вони збираються дуже рідко. 

“У нашому гурті не залишається той, для кого музика - це комерція”

“Фа Мажор” часто грає на весіллях, гурт відкритий для всіх областей, але здебільшого вони грають на Західній Україні. 

На фестивалі, наприклад, у будь-якому випадку будуть танцювати, а на весіллі потрібно спонукати людей до цього, пояснюють музиканти. 

Основну частину репертуару музиканти грають українською мовою, є кілька пісень англійською, а російською не співають взагалі. 

Гурт має власні авторські пісні, але за них поки що не беруть, бо, кажуть, не на часі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Молодці, успіху!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up