Михайло Гросуляк розповів, в чому секрет його успіху

Михайло Гросуляк розповів, в чому секрет його успіху

До громадського харчування треба підходити творчо і з любов’ю, впевнений власник "САМоГОНної ресторації".

 Про життя і справи «RIA плюс» розмовляє з власником та засновником мережі колоритних закладів"САМоГОНна ресторація" Михайлом Гросуляком

- Як ви розпочинали бізнес?

- Пригадую, одним із перших ще в 90-х на теренах Тернопільської області почав розвивати власну мережу ресторанів. Сьогодні мережа колоритних закладів "САМоГОНна ресторація" поєднує шість унікальних закладів харчування – п'ять в Тернополі та один в Буковелі, кожен з яких має свою індивідуальну концепцію та меню. Окрім того, при ресторанах діють фермерські крамнички, де кожен зможе придбати натуральну продукцію виготовлену нашими руками.

- Чому ви вирішили займатися саме ресторанним бізнесом?

- Коли я був у Європі (не пригадую, в якому році), то побачив разючі контрасти сервісу і принципів ведення справи. Я зрозумів, що до громадського харчування можна підійти творчо і з любов’ю. Сьогодні я вважаю свої заклади як висококультурні, такі, які піднімають рівень моралі. Звичайно, в житті бувало по-різному. Все давалось важкою працею. Їздив у Туреччину, Польщу. До того працював інженером в технічному управлінні, але спостерігав за роботою закладів громадського харчування. Це стало поштовхом до створення власної мережі. У 1987 році я покинув державну роботу, наче відчував близький розпад Радянського Союзу, пішов на свій хліб… А накопичивши стартовий капітал, ми з сім’єю вирішили зупинитися на тому, щоб добре годувати людей.

- Чому назва мережі закладів «САМоГОНна ресторація»?

- Слово «самогон» для мене означає продукт, зроблений з великою любов’ю і своїми руками. В наших закладах ми і керуємося таким принципом.
Логотипом мережі є рука на долоні якої серце – це символ того, що ми робимо своїми руками з любов’ю до людей. П’ять пальців символізують 5 членів нашої сім’ї. Нам хотілося провокації, в нас провокуючі інтер’єри, екстер’єри, назви страв. 

- Яка кухня переважає в мережі ресторанів?

- Кухня у нас різнопланова, але перевагу надаємо галицькій. Ми вишукуємо стародавні рецепти, отримані з переписів і привезені з експедицій. То проста їжа. І вона, на мій погляд, є найкраща. Зараз настільки використовують спеції, смакові добавки, що людство просто втрачає смаки. Тому ми повертаємося до приготування органічної їжі. Загалом, стараємося охопити всі національні кухні. Також готуємо їжу на відкритому вогні. Потрібно готувати з любов’ю. Жінка не зварить смачний борщ, якщо вона в поганому настрої. Тому зазвичай ми закінчуємо наради чимось добрим – анекдотом, жартом, щоб люди в гарному гуморі приступали до праці.

- Хто є Вашим клієнтом?

- Наші заклади відвідують як тернополяни, так і гості міста. Тішуся тим, що про наші заклади знають не тільки в Тернополі чи Україні, але й закордоном. Радий, що можу поділитися частинкою своєї душі з кожним.

- Які плани команди на наступний рік?

- Більше працювати, розвивати мережу наших закладів та сприяти росту туристичної привабливості Тернопільщини.

- В чому секрет вашого успіху як бізнесмена?

- Ми намагаємось кожному нашому гостю дати трохи більше, ніж він очікував. Більше уваги, більше любові. І звичайно в працелюбності. Мене «коробить» від того, що багато людей скаржаться на погану політичну ситуацію. Моя теща, вже покійна, яка пережила Голодомор, часто говорила: «Так, як зараз добре в Україні ще ніколи не було». Люди зараз гарно вдягнені, ситі. Тут треба просто засукати рукави і працювати, а менше нарікати. Президент, який би він не був, навіть золотий, не змінить наше життя. Коли у мене закінчується один проект, я працюю для реалізації наступного. 

Довідка "RIA ПЛЮС"

  • Михайло Гросуляк народився 6 березня 1958 р. в с. Вигода, Борщівського району, Тернопільської області. Одружений, має троє дітей, п'ятеро внуків. 
  • Освіта – в 1987 році закінчив ТНТУ ім. Івана Пулюя за спеціальністю "Інженер-механік".
  • Хобі – історія, колекціонування старожитностей, важка фізична робота, спорт (футбол, велосипеди, віндсерфінг, риболовля, екосплав, моржування).
  • Тернополяни визнали заклад Михайла Гросуляка «Фламінго» найкращою піцерією у щорічному конкурсі «Народний Бренд 2016».
0
0
0
0
Коментарі (8)
  • Арнольд

    ці заклади хоч є візитівками тернополя, а не  звичайний генделик

    валерія reply Арнольд

    шо б там не казали, там найсмачніше

    Anonymous reply валерія

    погоджуюсь, хоч якийсь креатив. а то ті файні, барбареско і піцерії всі на одне лице
  • Володя

    Знатний бізнесмен... А скільки вартувало неофіційних ("на лапу") витрат спорудження їб@ного "Ковчега" у парковій зоні?

    Piter Savka reply Володя

    При чому не порушивши ландшафту а навіть покращивши його

    Діонісій reply Piter Savka

    покращив чи ні, то друге питання, а от як він його увірвав? думаю і мені і тобі ніхто даже квадратного метра в парковій зоні не виділить :)

    тойво reply Діонісій

    тобто би не відмовився від свого куска землі в парку?

    Piter Savka reply Діонісій

    Виділить, позолоти ручку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

09:00 Готуємо хачапурі з сиром і зеленню photo_camera 08:00 Сьогодні, 21 жовтня: День працівників харчової промисловості 07:00 Погода у Тернополі: 21 жовтня, хмарно, дощ +13° 23:07 На дорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська у страшній ДТП загинув 22-річний патрульний Від читача 07:10 Увага! Аферисти! Будьте обачні!!! 22:36 З військовим оркестром у Тернополі зустріли з пологового маля військовослужбовця photo_camera 21:30 Чому один «пакунок малюка» коштує 3 377 грн 80 коп, замість обіцяних 5 тисяч: пояснення Уряду 21:00 Як тернополянки почуваються в шлюбі з молдаванами 20:00 Куди поїде листя з тернопільських дерев 19:15 Тернополянка стала чемпіонкою України з шахів 18:00 Врятуйте життя молодій мамі, яка сама виховує півторарічного сина 17:00 Тернополянин Сергій Ткачук підкорює вершини… на візку 16:00 Футболісти тернопільського "Інваспорту" виступили у фіналі чемпіонату України 15:00 Спалахи кору на Тернопільщині загрожують перерости в епідемію: як вберегтись 14:05 Парти в очі не бачили: до кінця жовтня 95% шкіл мали отримати столи-трансформери 13:20 Якою буде погода після вихідних 13:00 На скільки школи і садки готові до початку опалювального сезону 12:00 Зупинили, бо їхав на заборонений сигнал світлофора. Перевірили багажник, а там мішок "трави" 11:05 На ярмарку у Тернополі продають навіть домашню полуницю photo_camera 10:30 Завершено розслідування смертельного нещасного випадку, коли 35-річного водія вбило струмом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up