Молодята попросили гостей замість квітів та цукерок дарувати корм для собак

Молодята попросили гостей замість квітів та цукерок дарувати корм для собак

Добру справу на своєму весіллі зробили тернопільські молодята Юлія і Юрій Пановик.  Вони вирішили відмовитися від квітів та цукерок і попросили гостей принести натомість корм для собак. Про це повідомили усіх заздалегідь у запрошеннях на весілля.  

Гості були здивовані, але підтримали таку ініціативу. В результаті вдалося зібрати 135 кілограмів корму для собак. Його пара передала у Центр допомоги безпритульним тваринам «Вірні друзі».

Ідея допомогти безпритульним собакам виникла у Юлії. Про подібне вона якось прочитала в інтернеті і вирішила, що теж таке зробить на своєму весілля. Юля дуже любить собак, у неї самої є цвергшнауцер на кличку Капрі. А особливо їй жаль бездомних тварин.

Відео дня

- Це було першою моєю умовою, що на весілля нам будуть дарувати корм для собак. Юра одразу погодився, - каже вона. - На запрошенні ми написали так: «Прохання від молодих. Замість квітів і цукерок дарувати корм для собак. Це буде наш спільний дарунок для бездомних собак. Дякуємо за розуміння». 

На весіллі були 144 гостей. Вони принесли 135 кілограм корму. Та не всі сприйняли це прохання всерйоз. Тому дехто таки взяв цукерки, квіти та спиртне. Але більшість гостей прохання виконали.

- Хтось приніс 10 кілограмів корму, хтось півкілограма, - розповідає Юлія. - Деяким гостям будо незручно, соромилися, думали, що це жарт. Вагалися: а може це запрошенння неправдиве. Переживали: а як це буде виглядати, бо ще такого не чули. Хто в торбинку поклав корм, хто сформував подаруночок.

Загалом Юрій і Юлія задоволені, що їм вдалося реалізувати задумане.

Засновники Центру допомоги безпритульним тваринам «Вірні друзі» Костянтин та Алла Ляпандри кажуть, що зібране харчування для їхніх підопічних дуже потрібне.

- Вони нас знайшли через інтернет, - каже Алла Ляпандра. - Написали нам не тоді, коли придумали цю добру справу, а коли вже все зробили. Мене дуже вразив їх вчинок. Адже про безпритульних тварин не кожен взагалі згадає, що вже казати про період передвесільних клопотів. Щиро дякую також матусям молодят, які підтримали ідею своїх дітей, можливо, дивну для багатьох, але чудову і поки безпрецедентну в Тернополі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Майя Петрова

    Очень благородный поступок. По сути людям все равно что дарить (цветы или корм),  а вот животным это может помочь. Может и жизнь кому-то спасет. У меня есть знакомая, которая имеет приличную скидку в магазине https://zoo-ukraina.com.ua/ так на практически половину купленного в приют отдает.

  • fatima

    Які ви прекрасні нехай вам щастить у житті,як добре що ви думаєте ще про когось а не тільки про себе.Таких людей дуже мало,я також дуже люблю тварин котів і собак і єнота і хомяків ну всіх тварин.І фото ваше дуже гарне там де песик з кормами сидить.Щоб у вас було все що ви задумаєте щоб всі бажання збувалися
  • Пустило

    Прекрасні молоді люди,щастя вам!І поменше ідіотів на життєвому шляху,а їх на наших теренах ой як багато,вон один вже виліз.
  • Piter Savka

    Гав Гав ....!!  Я так поняв шо замість дітей в них будуть також собаки

    fatima reply Piter Savka

    А в тебе небуде ні дітей ні собак бо ти дибіл будеш дрочив зал,пу під коцом до пенсії.Зроби сексу..льні зміни поміняй руку для дро..би з правої на ліву

    Piter Savka reply fatima

    В тебе не буде могзів в твому житті, як Бог не дав, то вже не купиш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up