Тернопільський школяр-плавець мріє перемогти на Олімпійських іграх

Тернопільський школяр-плавець мріє перемогти на Олімпійських іграх

15-річний Сергій Лисобей, який є кандидатом в майстри спорту з плавання, пропагує здоровий спосіб життя. Хлопець багаторазовий призер міжнародних турнірів в Україні та за кордоном.

Плаванням тернопільський десятикласник Сергій Лисобей займається уже вісім років. За цей час хлопець перемагав у багатьох змаганнях, а найбільшим своїм досягненням плавець вважає друге місце на чемпіонаті України з плавання у 2017 році. Розповідає, що конкуренція на чемпіонаті була сильною, але якщо б він приклав більше наполегливості, то міг би й перемогти.

Хлопець з дитинства шукав себе, перепробував сили у багатьох сферах. Відвідував гурток з гри на гітарі та туризму, ходив на футбол і боротьбу, але нічого не припало до душі так, як плавання.

Сергій вважає, що потрібно вибирати для себе одне заняття, яке найбільше вдається і ставати найкращим в цій справі.

Відео дня

Навчається хлопець Тернопільській загальноосвітній школі № 19, перейшов у десятий клас. Вчиться він майже на відмінно, а після закінчення школи планує вступити у два університети, - у Тернополі та США. В майбутньому мріє працювати тренером з плавання і розвиватись в своїй улюбленій справі.

Плавання – стало частиною життя

Хлопець розповідає, коли він прийшов на перші заняття з плавання, то навіть подумати й не міг, що цей вид спорту так його зацікавить.

- Батьки віддали мене на декілька занять з плавання, щоб я просто навчився плавати, - пригадує юнак. - А мені так сподобалось, що до сьогодні тренуюсь.

Сергій - вихованець Тернопільського ДЮСШ №1, де він займається щоденно по декілька годин, пропливаючи близько чотирьох кілометрів на кожному занятті. Плавець розповідає, що тренери Катерина Антонишин та Світлана Мазур завжди підтримують його та мотивують до розвитку.

Каже, що ще з самого початку в плаванні йому вдавалося все краще, ніж у однолітків. Тренери побачили в ньому потенціал і зразу перевели в спортивну групу.

- Пригадую, як коли я ще тільки починав займатися плаванням, тренер сказав проплисти басейн за чотири гребки, а я це все зробив лише за два, - розповідає плавець. – Звісно, на початку шляху виникали різні труднощі, але з підтримкою тренерів та батьків я досягаю високих результатів.

Юний спортсмензазначає, що плавання важкий вид спорту, в якому запорука успіху – наполегливістьтренування. Каже, що саме заняття плаванням навчили його не здаватися, а йти до бажаного результату.

Найбільше хлопцю подобається, коли його впізнають і хвалять за результати в плаванні незнайомі люди. Також підліток розповідає, що завдяки плаванню у нього з’явилося багато друзів, адже спорт зближує людей.

Найбільша мотивація – поразка

Як у всіх, у Сергія в спортивній кар’єрі траплялися поразки, але, як зазначає хлопець, вони його лише загартовують.

Спортсмен дотримується думки, що з поразки можна винести набагато більше досвіду, аніж з перемоги. Хлопець розцінює її, як стимул працювати більше і не стояти на місці.

- Поразки бувають у кожного, але мені навпаки подобається розуміти, що є люди, які  сильніші за мене. Бо саме після провалів я усвідомлюю, що мені є куди рости та розвиватись, - каже плавець. – Ще один плюс поразок – це те, що найчастіше результати в наступних змаганнях стають набагато кращими. Ну і звісно, якщо ти побачиш результат своїх старань, то тобі хочеться працювати якомога більше.

Кумир – Олександр Волинець

Взяти участь в Олімпійських іграх і досягнути там хороших результатів – це те, про що Сергій найбільше мріє. Каже, що для кожного успішного спортсмена велика честь спробувати свої сили на Олімпійських іграх і він буде продовжувати багато працювати, щоб досягнути бажаного результату. У хлопця є кумир, фіналіст Олімпійських ігор, тернополяни Олександр Волинець. Юний спортсмен розповідає, що мріє досягнути таких ж результатів, як і його земляк.

Пропагує здоровий спосіб життя

Сергій Лисобей дотримується здорового способу життя та пропагує його і вже бачить позитивні результати.

  • Раніше я дозволяв собі шкідливу їжу, не мав сформованого режиму сну і через це часто почував себе виснаженим, - каже хлопець. – Саме завдяки правильному режиму дня та харчуванню я схуд і зараз не можу уявити своє життя без цього.

За порадами Сергій здоровий спосіб життя ведуть здоровий спосіб життя і його батьки. Хлопець розповідає, що підтримка рідних і друзів в цьому для нього дуже важлива, бо саме правильне оточення заохочує продовжувати вести здоровий спосіб життя.

Читає про успішних людей

Сергій не має багато вільного часу, бо майже весь час приділяє плаванню. Розповідає, що не любить сидіти в дома і нічого не робити.

- Я стараюсь знаходити час для всього, після тренування трішки гуляю з друзями, а коли їду в транспорті, то читаю книги, - каже хлопець. - Влітку відпочиваю з батьками на морі.

Школяр любить читати книжки про успішних людей, їх шлях до успіху, бо такі книги надихають його щохвилини змінюватись в кращу сторону.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Iryna Vavriv

    Пишаюся)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up