Мріяв про військову службу. У Тернополі прощаються із загиблим на фронті Віталієм Матичаком

Мріяв про військову службу. У Тернополі прощаються із загиблим на фронті Віталієм Матичаком
  • Коли бачиш, як за нашу свободу та мирне небо над головою гинуть наскільки молоді захисники, не в змозі стримати сліз. У 19-річного Віталія Матичака все ще було попереду – сотні щасливих днів, хвилин та секунд. Своїм обов’язком він вбачав боронити рідну землю від російського ворога. Життя відважного військовослужбовця обірвалось на Донеччині…
  • У Тернополі із бійцем попрощались 19 жовтня у Домі печалі.

Сумну звістку про те, що Віталія більше немає серед нас, у неділю, 16 жовтня, повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Захищаючи Україну, на Донеччині загинув тернополянин Матичак Віталій Володимирович. Важко, коли такі юні воїни віддають життя за нашу свободу на незалежність. Співчуваємо рідним! Вічна пам’ять Герою! – написав мер міста.

– Господи, змилуйся над нами, не забирай синів у нас! Царства небесного Герою, який віддав своє молоде життя за Україну. Хай небесні ангели охороняють твій вічний сон. Світла пам’ять! Щирі співчуття родині, – сумує Анжела Королевич.

Відео дня

– Земля знову плаче, як і тернополяни, бо душа захисника відлітає в небо, де є спокій, любов і життя вічне. Світла пам’ять молодому Герою! Рідним – щирі співчуття і сил пережити непоправну втрату... – коментує допис Оксана Войчак.

Ніхто досі не вірить, що Віталія вже немає серед нас. Бійцеві ще би жити, любити, кохати, зігрівати теплом рідних, підсобляти побратимам у військовому ремеслі. Новина про його смерть сколихнула все місто. Тернопіль втратив справжнього патріота і вірного сина України. Попрощались з Героєм Віталієм Матичаком 19 жовтня, об 11:00, в Домі печалі, що на вулиці Микулинецькій.

Прагнув стати військовим ЗСУ

Матичак Віталій Володимирович народився у 2003 році в Тернополі. Хлопець навчався у ДНЗ «Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну» за спеціальністю «Виробник художніх виробів з дерева». Цей освітній заклад закінчив у 2021 році. Свого вихованця чудово запам’ятали педагоги. Вони відгукуються про нього лише позитивно, як про прекрасного учня. 

– Мій випускник… Такий юний…. Вічна пам’ять Герою! Нехай спочиває з Богом. Батькам – щирі співчуття, – пише Ірина Бачинська, викладачка училища.

– Він був добрим, товариським, врівноваженим, мав оптимістичні погляди на життя. Дуже боляче, адже за кілька місяців війни ми поховали вже чотирьох своїх випускників. Віталій серед них – наймолодший! Розділяємо біль рідних та схиляємо голови в скорботі. Спомин про Віталія залишиться у пам’яті педагогів, одногрупників, усіх, хто його знав. Вічна пам’ять Герою… – розповідає Lilija Mishchun, заступниця директора училища з навчально-виховної роботи.

– І знову біль... І знову наш учень...  Низький уклін і щирі співчуття рідним. Сумуємо разом з вами! Світла пам’ять Герою-захиснику! Не пробачимо його смерті ворогу! – висловлюють скорботу від Училище Технологій Та Дизайну.

За словами пані Лілії, змалку юнак мав свідому громадянську позицію. В училищі він активно займався в гуртку з військово-патріотичного виховання. Також мав золоті руки, з легкістю міг освоїти будь-який інструмент чи матеріал.

На світлині – Віталій Матичак зі своїм творчим виробом

Віталій дуже хотів вступити до лав Збройних Сил України, як тільки досягне повноліття. Цю мрію він згодом реалізував, підписавши контакт з угрупованням. Від 27 листопада 2021 року хлопець носив горде звання «військовослужбовець». Захисник трагічно загинув у жовтні цьогоріч, при виконанні важливого бойового завдання на Донецькому напрямку. Він так і не дочекався листопада, щоб відсвяткувати рік своєї служби. Без коханого залишилась дівчина бійця Анна…

– Жаль, сум, сльози, сльози, сльози... Щирі співчуття рідним... Спочивай з миром... Вічна і світла пам’ять Герою! – коментує тернополянка Надія Косенко.

– Боже, як шкода, не можу повірити! Хай з Богом спочиває! Рідним сили пережити горе. Вічна пам’ять Захиснику! – додає під дописом Оксана Храпцьо.

Редакція «20 хвилин» співчуває батькам, коханій, родичам, друзям, одногрупникам, побратимам, містянам та усім, хто втратив близьку людину – Віталія Матичака. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (83)
  • Кривенкова Марія

    Вічна і світла пам'ять Герою. Співчуття рідним і близьким.
  • Марія Опалінська

    Світла пам'ять Герою
  • Антонина Иваненко

    Вічна пам'ять Герою
  • Оксана Фармега

    Вічна пам'ять царство небесне

keyboard_arrow_up